Afbakening en toegang tot de Wet langdurige zorg

Niveau
Tijdsduur
Startdatum en plaats
Logo van Bender
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,8 Bender heeft een gemiddelde beoordeling van 8,8 (uit 5 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Utrecht
11 mei. 2020
Utrecht
21 sep. 2020
Utrecht
14 dec. 2020

Beschrijving

De overheid wil dat kinderen, volwassenen en ook ouderen met een zorgvraag zo lang mogelijk thuis blijven wonen. De Wmo 2015, de Jeugdwet en de Zorgverzekeringswet bieden zorg en voorzieningen om dit mogelijk te maken. De Wet langdurige zorg (Wlz) is er voor mensen die levenslang op intensieve zorg zijn aangewezen. Waar mogelijk gaat Wlz zorg voor op zorg uit de Wmo, Jeugdwet of de Zorgverzekeringswet. Ook mensen met een psychische stoornis kunnen vanaf 01-01-2021 toegang krijgen tot de Wlz. Een aanvraag daarvoor kan al in 2020 bij het CIZ gedaan worden. Het is vaak lastig om in te schatten wanneer een kind, volwassene of oudere recht heeft op Wlz zorg. Inzicht in de indicatiestelling Wlz do…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Jeugdwet, Gezondheidsrecht, Rechten (algemeen overzicht), Personen- en familierecht en WMO Consulent.

De overheid wil dat kinderen, volwassenen en ook ouderen met een zorgvraag zo lang mogelijk thuis blijven wonen. De Wmo 2015, de Jeugdwet en de Zorgverzekeringswet bieden zorg en voorzieningen om dit mogelijk te maken. De Wet langdurige zorg (Wlz) is er voor mensen die levenslang op intensieve zorg zijn aangewezen. Waar mogelijk gaat Wlz zorg voor op zorg uit de Wmo, Jeugdwet of de Zorgverzekeringswet. Ook mensen met een psychische stoornis kunnen vanaf 01-01-2021 toegang krijgen tot de Wlz. Een aanvraag daarvoor kan al in 2020 bij het CIZ gedaan worden. Het is vaak lastig om in te schatten wanneer een kind, volwassene of oudere recht heeft op Wlz zorg. Inzicht in de indicatiestelling Wlz door het CIZ is essentieel voor de medewerkers bij gemeente, de zorgverzekeraar en zorginstellingen om de mensen met een (complexe) zorgvraag goed te helpen.    Schrijf je in voor de cursus afbakening en toegang tot de Wet langdurige zorg!

Het sociaal domein is een ontzettend omvangrijk onderwerp waarover je eigenlijk nooit genoeg kunt weten. Daarom hebben we hiervoor een zeer ruim en gevarieerd aanbod aan cursussen ontwikkeld. Zo kun je nieuwe stof eigen maken en blijven groeien in jouw functie. Bij scholing voor één persoon kun je kiezen voor een open inschrijving en coaching-on-the-job. Wil je een incompany cursus? Dan maken wij een opleidingstraject op maat.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)