Oplossingsgericht werken en denken

Niveau
Tijdsduur
Startdatum en plaats
Logo van Bender
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,8 Bender heeft een gemiddelde beoordeling van 8,8 (uit 5 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Utrecht
30 jan. 2020
Utrecht
6 okt. 2020

Beschrijving

Binnen het sociaal domein, ruimtelijk domein en de zorg krijg je regelmatig te maken met cliënten die in een vicieuze cirkel van 'probleemdenken' zijn beland. Niets kan, niets lukt, niets is mogelijk omdat… De dienstverlening is vervolgens vaak gericht op het aanpakken van die problemen omdat die als belemmering worden gezien. Maar werkt dat eigenlijk wel? Zou het niet beter zijn om de focus juist te leggen op wat wél goed gaat en van daaruit actie te ondernemen?   De methode ‘Oplossingsgericht werken en denken’ doorbreekt deze vicieuze cirkel van 'probleemdenken'. De interventies zijn erop gericht om de aandacht te verleggen naar juist die momenten waarop het anders of beter is en juist goe…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Binnen het sociaal domein, ruimtelijk domein en de zorg krijg je regelmatig te maken met cliënten die in een vicieuze cirkel van 'probleemdenken' zijn beland. Niets kan, niets lukt, niets is mogelijk omdat… De dienstverlening is vervolgens vaak gericht op het aanpakken van die problemen omdat die als belemmering worden gezien. Maar werkt dat eigenlijk wel? Zou het niet beter zijn om de focus juist te leggen op wat wél goed gaat en van daaruit actie te ondernemen?   De methode ‘Oplossingsgericht werken en denken’ doorbreekt deze vicieuze cirkel van 'probleemdenken'. De interventies zijn erop gericht om de aandacht te verleggen naar juist die momenten waarop het anders of beter is en juist goed gaat. Hierdoor komen oplossingen in zicht en wordt de weg vrijgemaakt voor het vergroten van de zelfredzaamheid, mentale veerkracht en het nemen van verantwoordelijkheid.   Na afloop van de cursus ontvang je een handig mapje met daarin kaartjes met ‘oplossingsgerichte vragen’ die je in je dagelijkse praktijk kunt gebruiken.

Het sociaal domein is een ontzettend omvangrijk onderwerp waarover je eigenlijk nooit genoeg kunt weten. Daarom hebben we hiervoor een zeer ruim en gevarieerd aanbod aan cursussen ontwikkeld. Zo kun je nieuwe stof eigen maken en blijven groeien in jouw functie. Bij scholing voor één persoon kun je kiezen voor een open inschrijving en coaching-on-the-job. Wil je een incompany cursus? Dan maken wij een opleidingstraject op maat.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)