Versterk je dagelijks leiderschap - Process Communication Leiderschapstraining

Niveau
Tijdsduur
Trainers
Edith DoosjeMartje Kemperman
Logo van Add Fuel

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Add Fuel biedt dit product standaard aan in de volgende regio's: Alkmaar, Amsterdam

Beschrijving

Voor (aankomende) managers en iedereen die zijn of haar invloed wil versterken: de vierdaagse PCM® leiderschapstraining

Als manager of professional heb je duidelijke doelen voor ogen. Samen met je team en je omgeving wil je deze doelen bereiken. Maar hoe bereik je deze mensen ècht? Hoe creëer en hou je een gemotiveerd team om je heen, of je nu hiërarchisch verantwoordelijk bent of niet? Hoe ga je om met soms complexe besluitvormings- trajecten?  En hoe hou je daarbij je eigen energie en plezier hoog? 

Martje Kemperman en Edith Doosje bundelen in Add Fuel de bewezen formules van de Process Communication® basistraining en de training Conflictmanagement & motivatie in een vierdaagse leidersch…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Leiderschap, Strategisch management, Motiveren, Teambuilding en Operationeel management.

Voor (aankomende) managers en iedereen die zijn of haar invloed wil versterken: de vierdaagse PCM® leiderschapstraining

Als manager of professional heb je duidelijke doelen voor ogen. Samen met je team en je omgeving wil je deze doelen bereiken. Maar hoe bereik je deze mensen ècht? Hoe creëer en hou je een gemotiveerd team om je heen, of je nu hiërarchisch verantwoordelijk bent of niet? Hoe ga je om met soms complexe besluitvormings- trajecten?  En hoe hou je daarbij je eigen energie en plezier hoog? 

Martje Kemperman en Edith Doosje bundelen in Add Fuel de bewezen formules van de Process Communication® basistraining en de training Conflictmanagement & motivatie in een vierdaagse leiderschapstraining.

 • Voor managers die meer grip willen hebben op hun uitdaging om iedereen gemotiveerd te houden.
 • Voor ondernemers die hun product en bedrijf 24/7 aan de man brengen, vaak snel groeien en een heel bedrijf op hun schouders hebben.
 • Voor ervaren managers met pittige targets die merken dat ze vastlopen in hun aansturing.
 • Voor professionals die inzicht willen krijgen in hun invloed omdat ze in hun functie veel voor elkaar moeten krijgen zonder een beroep te kunnen doen op de hiërarchische lijn.
 • In het programma concentreren we ons op de vraag: hoe effectief is mijn communicatie met de ander?

De vierdaagse training bestaat uit twee blokken van twee dagen.
Max. groepsgrootte: 10 deelnemers
De training wordt gegeven door Martje Kemperman en Edith Doosje en vindt plaats in hotel Blooming, Bergen aan Zee.

Inhoud en resultaten training eerste blok:
Iedereen zit anders in elkaar. En voor iedereen werkt iets anders. Door los te komen van je eigen communicatie voorkeuren en aan te sluiten bij die van de ander, komt je boodschap beter over. Motiveer je mensen wezenlijk. Reduceer stress bij jezelf en bij anderen. Zo ontstaat er erkenning, begrip, dynamiek. En bereik je samen zoveel meer. De eerste twee dagen van de training richten zich op contact maken en motiveren. Hoe doe je dat effectief bij de verschillende persoonlijkheden? Wat motiveert? En wat juist niet? Met de andere deelnemers pas je de verworven inzichten en technieken direct toe.

De trainingsdagen zijn interactief, afwisselend en bieden ruimte voor kennisuitwisseling.

Resultaten na blok 1:

 • meer zelfinzicht door (h)erkenning van je eigen voorkeuren in communicatie- en motivatie, jouw patronen, valkuilen, drivers, thema’s en stressgedrag
 • inzicht in hoe je meer energie en minder stress kunt ervaren
 • de tools in handen om effectief met je collega’s, team en stakeholders te communiceren en ze gericht te motiveren
 • de vaardigheid om sterke relaties te bouwen door aan te sluiten bij de belevingswereld van anderen
 • inzichten door en van elkaar: ieder neemt eigen praktijkcases mee.

Inhoud en resultaten training tweede blok:
In ons werk en dagelijks leven hebben we allemaal te maken met stress. Vaker dan ons lief is. We praten langs elkaar heen, werken niet echt lekker samen, voelen ons onbegrepen, gefrustreerd. En dat kan grote gevolgen hebben. We verliezen onze motivatie, presteren minder, worden moe, ziek of belanden in conflicten. We gaan leren hoe dat komt en hoe we het kunnen voorkomen.

Resultaten na blok 2:

 • (h)erkenning van de kenmerken van stressgedrag bij jezelf en de ander
 • inzicht hoe je stressgedrag kunt reduceren
 • direct toepasbare en concrete handvatten bij uitdagende (stress)situaties in samenwerking, verkoop, organisatieverandering, advisering en leiderschap.

Voor wie is de training bedoeld?
Voor leidinggevenden of professionals die de wens hebben om:

 • beter (onderling) te communiceren
 • de slagingskans van projecten te vergroten
 • stress in teams te verminderen
 • samen meer plezier in het werk te hebben
 • concrete problemen op de werkvloer op te lossen

Het model waar we mee werken.
Uit eigen ervaring weten we dat een theoretisch model kan helpen, maar niet altijd antwoord geeft op al je vragen. En vaak ook niet voorziet in alle handvatten. Toch kiezen we voor een model. Een model dat in onze ogen wel zorgt voor houvast en goed combineert met andere modellen die je wellicht al gebruikt in je werk.

Het Process Communication® Model (PCM) dat werkt voor twee belangrijke factoren in leiderschap: communicatie en motivatie. Zo simpel? Ja, zo simpel. Hoe? PCM stelt dat er zes verschillende manieren zijn om naar de wereld te kijken en heeft daar zes persoonlijkheidstypes aan verbonden die we allemaal in meer of mindere mate in ons hebben. De opbouw van deze types in jou bepaalt jouw communicatie- en leiderschapsstijl, jouw psychologische behoeften en zelfs jouw stresspatroon. Als je weet wat werkt voor jou en de ander maak je wezenlijke verbinding en bereik je sneller resultaat. Met PCM krijg je een heldere en praktische gebruiksaanwijzing van jezelf en van anderen op een goede dag, en vooral ook op een minder goede dag. Handig voor jezelf en voor de omgang met je collega’s, je medewerkers, je stakeholders, je klanten, je manager en in je persoonlijke relaties. PCM wordt wereldwijd al ruim dertig jaar ingezet om samenwerking, klantrelaties en leidinggeven te verbeteren. Het is een tool om kenmerkend gedrag van jezelf en de ander te herkennen – en om te zetten in resultaat. 

Versterk je dagelijks leiderschap. Add Fuel.

Edith Doosje en Martje Kemperman startten Add Fuel omdat zij vinden dat veel energieverlies, frustratie en stress binnen bedrijven voorkomen kan worden. Samen trekken ze ten strijde tegen het virus van miscommunicatie en bieden ze leidinggevenden en ondernemers de brandstof om communicatie de succesfactor in hun bedrijf te maken. 

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.
Edith Doosje - ADDFUEL. Brandstof voor dagelijks leiderschap
Edith Doosje
ADDFUEL. Brandstof voor dagelijks leiderschap
Martje Kemperman - ADDFUEL. Brandstof voor dagelijks leiderschap
Martje Kemperman
ADDFUEL. Brandstof voor dagelijks leiderschap

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)