Training VITAL allergenen klassikaal
Startdata en plaatsen
placeMaarsbergen 14 mei. 2024 |
placeBeveren, België 6 jun. 2024 |
placePrinsenbeek (regio Breda) 27 jun. 2024 |
placeNijmegen 12 nov. 2024 |
placeMaarsbergen 10 dec. 2024 |
Beschrijving
Bij het beheersen van allergenenrisico’s spelen actiegrenzen en drempelwaarden een belangrijke rol. Wanneer is er wel een risico voor de allergische consument en wanneer niet? En moet er een waarschuwing op het etiket geplaatst worden ('kan bevatten' ook wel 'precautionairy allergen labelling (PAL' genoemd)?
Op basis van wetenschappelijke informatie zijn zogenoemde reference doses vastgesteld. Deze veilige grenzen worden gebruikt bij een kwantitatieve risicobeoordeling van allergenen. Diverse Europese overheden passen reference doses toe bij allergenenrecalls. Ook retailers vragen om een kwantitatieve allergenenberekening van hun huismerkleveranciers voordat kruisbesmetting met allergenen o…
Veelgestelde vragen
Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.
Bij het beheersen van allergenenrisico’s spelen actiegrenzen en drempelwaarden een belangrijke rol. Wanneer is er wel een risico voor de allergische consument en wanneer niet? En moet er een waarschuwing op het etiket geplaatst worden ('kan bevatten' ook wel 'precautionairy allergen labelling (PAL' genoemd)?
Op basis van wetenschappelijke informatie zijn zogenoemde reference doses vastgesteld. Deze veilige grenzen worden gebruikt bij een kwantitatieve risicobeoordeling van allergenen. Diverse Europese overheden passen reference doses toe bij allergenenrecalls. Ook retailers vragen om een kwantitatieve allergenenberekening van hun huismerkleveranciers voordat kruisbesmetting met allergenen op het etiket vermeld wordt.
Voor wie bedoeld?
De cursus is bestemd voor kwaliteits- of QA-functionarissen van
levensmiddelenproducenten, productspecificatiebeheerders, auditoren
van certificerende of controlerende instellingen en Regulatory
Affairs Managers.
Kortom iedereen die te maken heeft met voedselveiligheid en
etikettering.
Onderwerpen
Tijdens deze cursus wordt aan de hand van cases en praktijkvoorbeelden ingegaan op een juiste toepassing van een kwantitatieve allergenenrisicobeoordeling, zoals VITAL.
Er wordt geoefend met rekentools zoals de Allergen Risk Calculator (Excel), ontwikkeld door Allergenen Consultancy, en VITAL online. De Allergen Risk Calculator (ARC) kan na afloop van de training een half jaar kosteloos gebruikt worden. Daarna is het mogelijk, tegen een kleine vergoeding, een updateservice af te sluiten. Jaarlijks zal dan automatisch een nieuwe licentie toegestuurd worden, alsmede nieuwe versies van deze rekentool. De ARC kan gebruikt worden voor upload in TraceOne (AH) of SIM (Jumbo, SuperUnie). Na afloop van de training is het mogelijk om zelfstandig een kwantitatieve allergenenrisicobeoordeling uit te voeren.
Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:
- Achtergrondinformatie allergenen management (korte herhaling).
- Wetgeving op gebied van etikettering en drempelwaarden.
- Kwantitatieve allergenenrisicobeoordeling op basis van een handig stappenplan.
- Oefenen met verschillende rekentools.
- Toepassing verschillende reference doses NVWA, FAVV, VITAL en FAO/WHO.
- Gebruik van de rekentool VITAL Online van het Allergen Bureau.
- Gebruik van de rekentool Allergen Risk Calculator (Excel) van Allergenen Consultancy.
- Toepassing van analyses binnen kwantitatieve risicobeoordelingen.
- SimplyOK certificering
Zelf meenemen
Een laptop.
Eigen praktijkvoorbeelden zijn welkom.
Docent
Ir. Marjan van Ravenhorst - erkend VITAL trainer
Ir. Bregje Kroeze-Krebbers - erkend VITAL trainer
Ir. Angèle van den Heuvel - erkend VITAL trainer
Ir. Sandra Boone - erkend VITAL trainer
Praktisch
Tijd: 9:00 – 17:00 uur
Taal: Nederlands. Deze training is ook beschikbaar in
het Engels op andere data of in web-based vorm.
Onze trainingkosten zijn inclusief lesmateriaal, een half jaar
kosteloos gebruik van de rekentool, veel naslaginformatie, goed
verzorgde lunch, koffie, thee en drankjes, exclusief BTW.
Na ontvangst van de inschrijving sturen wij een bevestiging per mail.
Annuleren
Bij verhindering mag een collega de vrijgekomen plaats innemen. Schriftelijke annulering is mogelijk tot 2 weken voor aanvang van de cursus. Wij berekenen dan € 35 administratiekosten. Bij annulering binnen 14 dagen voor aanvang van de cursus is het volledige bedrag verschuldigd. Wanneer het minimale aantal deelnemers niet is bereikt, is het mogelijk dat de cursus verzet wordt naar een latere datum. Uiteraard bestaat hierbij de mogelijkheid om af te zien van verdere deelname. Bij klassikale trainingen kan ook besloten worden de cursus te verzetten naar locatie Scherpenzeel (hoofdkantoor Allergenen Consultancy).
In-company
Zijn er meerdere personen van één bedrijf, die onze cursus
willen volgen? Dat kan!
Ook is het mogelijk om de inhoud af te stemmen op de bedrijfseigen
situatie. Neem contact met ons op om de wensen te bespreken.
Een web-based of Engelstalige training behoort ook tot de
mogelijkheden.
Elke training en cursus is ook in-company mogelijk.
Daarnaast bieden wij maatwerk. Vraag naar de mogelijkheden!
Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen
Deel je ervaring
Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.