Preventieve Mediation GRATIS MET STAP

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Preventieve Mediation GRATIS MET STAP

AMV-Opleidingen
Logo van AMV-Opleidingen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,3 AMV-Opleidingen heeft een gemiddelde beoordeling van 9,3 (uit 180 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placePapendrecht
4 aug. 2023 tot 18 aug. 2023
Toon rooster
event 4 augustus 2023, 09:30-16:30, Papendrecht
placePapendrecht
23 okt. 2023 tot 7 nov. 2023

Beschrijving

Preventieve Mediation 
Preventieve mediation is een vorm van mediation dat juist heel goed als preventief middel kan worden ingezet. Preventieve mediation heeft als doel het maken van afspraken om een conflict te voorkomen en het maken van afspraken waardoor een toekomstig conflict zich makkelijker laat oplossen. 

Wanneer is Preventieve Mediation inzetbaar?

 • Samenwonen
 • Huwelijk
 • Start van een gezin
 • Samengesteld gezin
 • Toekomstig overlijden
 • Afhandeling nalatenschap

Als mensen gaan samenwonen, trouwen of een samengesteld gezin vormen kunnen er (toekomstige) diverse vraagstukken zijn. Denk daarbij o.a. aan de balans tussen werk en privé, maar ook over het maken van carrière en het krijg…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Bemiddelingsvaardigheden, Mediation, Strategisch onderhandelen, Onderhandelen (verkoop) en Debatteren.

Preventieve Mediation 
Preventieve mediation is een vorm van mediation dat juist heel goed als preventief middel kan worden ingezet. Preventieve mediation heeft als doel het maken van afspraken om een conflict te voorkomen en het maken van afspraken waardoor een toekomstig conflict zich makkelijker laat oplossen. 

Wanneer is Preventieve Mediation inzetbaar?

 • Samenwonen
 • Huwelijk
 • Start van een gezin
 • Samengesteld gezin
 • Toekomstig overlijden
 • Afhandeling nalatenschap

Als mensen gaan samenwonen, trouwen of een samengesteld gezin vormen kunnen er (toekomstige) diverse vraagstukken zijn. Denk daarbij o.a. aan de balans tussen werk en privé, maar ook over het maken van carrière en het krijgen van kinderen of het besteden van geld. Het kan dan lastig zijn om samen deze gesprekken te voeren. Of wat te denken als een vader of moeder, na scheiding van of overlijden van de partner, opnieuw een huwelijk aangaat.

Ook voor mensen die problemen verwachten bij een toekomstig overlijden, bijvoorbeeld bij de afhandeling van een nalatenschap, kan preventieve mediation worden ingezet. De familie kan met begeleiding van een mediator, afspraken maken met betrekking tot het toekomstig overlijden. Het initiatief hiertoe komt vaak van degene om wiens overlijden het gaat of een betrokken vriend of familielid. Het voordeel is dat men alles goed kan achterlaten, zodat er geen ruzie kan ontstaan en iedereen met elkaar verder kan. Op voorhand al bepaalde beslissingen nemen, zodat deze na het overlijden niet meer behoeven te worden genomen. Verstoorde familieverhoudingen aanpakken die de rationele en zakelijke beslissingen in de weg zitten. Een gespecialiseerd mediator kan dit goed begeleiden.

Welke afspraken kun je bij Preventieve Mediation maken?
Preventieve mediation vindt bij voorkeur plaats voordat een samenleving wordt aangegaan door een huwelijk of een andersoortig contract. Tijdens preventieve mediation kunnen mensen bijvoorbeeld worden voorgelicht over hoe de wet- en regelgeving er uit ziet en wat belangrijk is voor hun is om vast te leggen. Er wordt veel aandacht besteed aan het uitspreken van verwachtingen over en weer.  

Voorkomen is beter dan genezen 

Mediation heeft inmiddels een erkende plaats verworven in de maatschappij als een effectieve manier om conflicten op te lossen, naast of in plaats van gerechtelijke procedures. Mediation kent ten opzichte van andere methoden van conflictoplossing dan ook verschillende voordelen.

Een zwak punt blijft echter dat professionals vaak bij een conflict geroepen worden als het al enigszins uit de hand is gelopen en posities – al dan niet geharnast – zijn ingenomen.

Tijdig ingrijpen bij spanningen

Sluimerende spanningen bij de start of binnen een relatie, moeizame communicatie het kost veel energie. Vaak weet je eigenlijk al een tijdje dat er iets moet gebeuren. Maar hoe bespreek je het als er nog geen echt conflict is? 

Door hier al (van tevoren) een professional bij te halen kan de kans op (verdere) escalatie aanzienlijk worden verminderd door structureel al oplossingen in te bouwen voor eventuele toekomstige problemen.

Voordeel van Preventieve Mediation: je bent er op tijd bij

De spanningen zijn nog niet verstard in een conflict. Als professional begeleid je de communicatie en onderhandelingen tussen mensen om zo op basis van wederzijdse belangen tot een voor hen optimale uitkomst te komen. Daarom is er aandacht gekomen voor de mogelijkheid mediation in een vroeger stadium en – zo mogelijk – preventief toe te passen. Dat houdt in: niet pas oplossen als er een probleem is, maar dat juist vóór zijn. Door het gesprek aan te gaan en alle belangen op tafel te krijgen, in de vertrouwelijkheid van de mediation, kan verdere escalatie voorkomen worden.

Duur en tijd

Je volgt 3 opleidingsdagen van 09.30 tot 16.00/16:30 uur.

Certificaat

Na afronding van de opleiding, ontvang je op basis van aanwezigheid én actieve deelname, het AMV-Opleidingen certificaat. 

PE-Punten

MfN
18 in categorie 1a
ADR
18 CPD Punten 

Trainers met praktijkervaring

AMV werkt met toptrainers met zeer ruime praktijkervaring. We gebruiken inspirerende praktijksituaties en voorbeelden waardoor de lesdagen een prettige mix van theorie en praktijk vormen. Zo kun je de opgedane kennis direct vertalen naar de praktijk.

MV-Opleidingen is een kleinschalig en persoonlijk opleidingsinstituut, opgericht door Marjon de Vroomen en Erik Baijens. Zij zijn de ondernemers, de inspirators en de visionairs van het opleidingsinstituut.

Ruim 13 jaar geleden zijn zij samen het ondernemers avontuur aangegaan en gestart met een eigen scheidingspraktijk met de visie 'niet tegen maar mét elkaar'! “Wij wilden mensen beter informeren, adviseren en begeleiden tijdens en na een (echt)scheiding om zo de gevolgschade zoveel mogelijk te beperken. Vooral voor kinderen!”  Want als scheidingsbegeleider maak je het verschil voor alle betrokkenen bij een (echt)scheiding.

Vanuit hun eigen ervaring hebben zij ervaren hoe hoog de noodzaak is van deskundige scheidingsbegeleiding met aandacht voor kinderen. Hun scheidingspraktijk is uitgegroeid tot een landelijk werkende organisatie.

Erik en Marjon hebben hun eigen methodieken en werkwijze ontwikkeld. Wij geloven in ons concept en hebben alle expertise onder één dak, waarin je als professional kan krijgen wat je in huis wil en dient te hebben om je vak goed en deskundig te kunnen uitoefenen.

"Want scheidingsbegeleiding is een vak."

Als fundering leiden wij onze professionals op tot mediator waarna ze zich verder kunnen specialiseren in familiemediation om vervolgens de vakopleiding allround scheidingsspecialist te kunnen volgen.

Als bij jou bemiddeling centraal staat, kun je je bij ons laten specialiseren tot familiemediator. Wil je het (echt)scheidingsproces van A tot Z kunnen begeleiden én hierin adviseren? Volg dán de vakopleiding tot allround scheidingsspecialist.

Om een goedlopende praktijk te bouwen heb je naast een professionele opleiding en nascholing, vooral ook kennis van ondernemen nodig. AMV-Opleidingen helpt jou de praktijk te realiseren, hoe jij het écht voor ogen hebt. 

“Hun persoonlijke aanpak zorgt ervoor dat de opleidingen en trainingen echt meer opleveren dan je verwacht.”

AMV, meer dan opleider alleen!

 

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)