Duurzame inzetbaarheid: klaar voor de toekomst

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Duurzame inzetbaarheid: klaar voor de toekomst

Berenschot Academy
Logo van Berenschot Academy
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9 Berenschot Academy heeft een gemiddelde beoordeling van 9 (uit 2 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeUtrecht
17 sep. 2024 tot 15 okt. 2024
Toon rooster
event 17 september 2024, 09:30-17:00, Utrecht
event 1 oktober 2024, 09:30-17:00, Utrecht
event 15 oktober 2024, 09:30-17:00, Utrecht

Beschrijving

‘Duurzame inzetbaarheid’ weet u wat duurzame inzetbaarheid betekent voor uw organisatie en uw strategisch HR-beleid.

De pensioenleeftijd gaat omhoog, door digitalisering en robotisering zijn andere kennis en vaardigheden vereist, een hoge werkdruk, maar ook fysieke belasting zorgen voor relatief hoge verzuimcijfers. Reden voor organisaties om met duurzame inzetbaarheid aan de slag te gaan en in te zetten op een duurzame relatie tussen werk en werknemer.
Maar wat houdt het aan de slag gaan met duurzame inzetbaarheid precies in, waar moet u beginnen en hoe pakt u dat aan? Na afronding van de opleiding ‘Duurzame inzetbaarheid’ weet u wat duurzame inzetbaarheid betekent voor uw organisatie en uw…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Intern advies, Duurzame inzetbaarheid, Adviesvaardigheden, Personeelsadviseur en HR-advies.

‘Duurzame inzetbaarheid’ weet u wat duurzame inzetbaarheid betekent voor uw organisatie en uw strategisch HR-beleid.

De pensioenleeftijd gaat omhoog, door digitalisering en robotisering zijn andere kennis en vaardigheden vereist, een hoge werkdruk, maar ook fysieke belasting zorgen voor relatief hoge verzuimcijfers. Reden voor organisaties om met duurzame inzetbaarheid aan de slag te gaan en in te zetten op een duurzame relatie tussen werk en werknemer.
Maar wat houdt het aan de slag gaan met duurzame inzetbaarheid precies in, waar moet u beginnen en hoe pakt u dat aan? Na afronding van de opleiding ‘Duurzame inzetbaarheid’ weet u wat duurzame inzetbaarheid betekent voor uw organisatie en uw strategisch HR-beleid.
De leergang ‘Duurzame inzetbaarheid: klaar voor de toekomst’ is een samenwerking tussen Avans+ en Berenschot Academy.

Voor wie?

De opleiding ‘Duurzame inzetbaarheid’ is bedoeld voor HR-professionals (HR-managers, HR-businesspartners, HR-adviseurs) en andere (interne) adviseurs die zich bezighouden met duurzame inzetbaarheid. Deelnemers dienen bij voorkeur te beschikken over een hbo-werk- of ‑denkniveau en minimaal twee jaar werkervaring op het gebied van HR.

Leerdoelen en resultaten

Tijdens de leergang ‘Duurzame inzetbaarheid’ werkt u aan de volgende leerdoelen:

* Betekenis toekennen aan duurzame inzetbaarheid en een duidelijke visie hierop ontwikkelen: op basis van de organisatiestrategie en omgeving van de organisatie de duurzame inzetbaarheidsthema's voor de organisatie bepalen.
* Opstellen van een concreet actieplan duurzame inzetbaarheid, zodanig dat het strategisch plan uitgevoerd kan worden.
* Identificeren van mogelijke risico's en belemmeringen omtrent het actieplan, zodanig dat de acties uit het actieplan succesvol geïmplementeerd kunnen worden.
* Ontplooien van uw eigen rol en beïnvloedingsvaardigheden: het plan ‘Duurzame inzetbaarheid’ zodanig presenteren dat stakeholders in de organisatie overtuigd raken van nut en noodzaak van duurzame inzetbaarheid.
Na afronding van de opleiding ‘Duurzame inzetbaarheid’ weet u wat duurzame inzetbaarheid betekent voor uw organisatie en uw strategisch HR-beleid. U kunt het lijnmanagement met onderbouwde voorstellen adviseren over interventies op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Dankzij deze opleiding bent u in staat het thema duurzame inzetbaarheid binnen uw organisatie handen en voeten te geven, in te bedden in de HR-strategie en zo de duurzame inzetbaarheid en daarmee de productiviteit en vitaliteit van medewerkers te vergroten.
Na het succesvol doorlopen van de opleiding ontvangt u het certificaat Duurzame inzetbaarheid.

Programma en aanpak

Programma
Tijdens de leergang ‘Duurzame inzetbaarheid’ krijgt u inzicht in de laatste ontwikkelingen op dit gebied. U leert bovendien welke thema’s op dat vlak binnen uw organisatie van belang zijn en krijgt praktische handvatten aangereikt om hier direct mee aan de slag te gaan.
Naast het inhoudelijke programma werkt u ook aan uw vaardigheden als HR-professional. Over welke beïnvloedingstechnieken beschikt u en welke kunt u inzetten? De combinatie van kennis en vaardigheden maakt deze opleiding compleet.
Het programma bestaat uit vier dagen. U dient daarnaast rekening te houden met circa 6 uur zelfstudie per week.
Dag 1
Op dag 1 leert u wat duurzame inzetbaarheid is en in het bijzonder wat dit begrip betekent binnen uw organisatie. U krijgt inzicht in het belang en de urgentie van duurzame inzetbaarheid voor uw organisatie en hoe u dit kunt meten.
Dag 2
Op dag 2 maakt u kennis met de mogelijke interventiemogelijkheden en onderzoekt u een aantal concrete acties die van nut zouden kunnen zijn voor uw organisatie. U leert bovendien hoe u duurzame inzetbaarheid kunt integreren in de reguliere processen en HR-interventies.
Dag 3

Op dag 3 komt de businesscase van duurzame inzetbaarheid binnen uw organisatie aan de orde. U leert hoe u draagvlak kunt creëren bij het management en uw medewerkers. Ook besteden we aandacht aan het monitoren van de gekozen aanpak op het gebied van duurzame inzetbaarheid.
Dag 4
Op dag 4 werkt u aan uw persoonlijke adviesvaardigheden, net zo belangrijk als de inhoudelijke grondslag. Aan de hand van herkenbare casuïstiek gaat u aan de slag met uzelf als instrument: hoe zorgt u voor impact? Hoe geeft u invulling aan uw rol als adviseur?

Aanpak
Naast het gebruik van relevante literatuur en theoretische achtergrond is de opleiding ‘Duurzame inzetbaarheid’ vooral praktisch ingericht. Los van de informatie en begeleiding die u ontvangt van de opleidingsdocent, is er veel ruimte voor inbreng vanuit uw eigen praktijk. U gaat zo veel mogelijk aan de slag met uw eigen vraagstukken en leert van de inbreng van andere deelnemers.
De eindopdracht van de opleiding bestaat uit het voorleggen van uw voorstel voor duurzame Inzetbaarheid aan een HR-panel, bestaande uit de docent(e) en een externe HR professional. Het doel van deze pitch is het panel te overtuigen van uw voorstel en aan te zetten tot actie. De eventuele zorgen en bezwaren van het panel helpen u uw voorstel aan te scherpen alvorens over te gaan tot implementatie.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)