Hoe word ik een toponderhandelaar?

Tijdsduur
Logo van Berenschot Academy
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9 Berenschot Academy heeft een gemiddelde beoordeling van 9 (uit 2 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Berenschot Academy biedt dit product standaard aan in de volgende regio's: Utrecht

Beschrijving

Onderhandelen doen we allemaal, elke dag.

Wanneer we werkzaamheden verdelen, met een klant praten over een contract, met verschillende partijen aan tafel zitten en zelfs wanneer we nee moeten zeggen tegen onze leidinggevende. De helft van de tijd zijn wij ons er te weinig van bewust dat we in een onderhandeling zitten en als we al onderhandelen, doen we het vaak zoals we dat ‘altijd doen’. In de driedaagse training ‘Hoe word ik een toponderhandelaar’ van Tim Masselink, psycholoog, ervaren onderhandelcoach en coauteur van het boek Toponderhandelaars (2018), leert u op praktische en interactieve wijze effectief te onderhandelen. U wordt niet alleen bekwaam in het herkennen van onderhandelingen…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Onderhandelen doen we allemaal, elke dag.

Wanneer we werkzaamheden verdelen, met een klant praten over een contract, met verschillende partijen aan tafel zitten en zelfs wanneer we nee moeten zeggen tegen onze leidinggevende. De helft van de tijd zijn wij ons er te weinig van bewust dat we in een onderhandeling zitten en als we al onderhandelen, doen we het vaak zoals we dat ‘altijd doen’. In de driedaagse training ‘Hoe word ik een toponderhandelaar’ van Tim Masselink, psycholoog, ervaren onderhandelcoach en coauteur van het boek Toponderhandelaars (2018), leert u op praktische en interactieve wijze effectief te onderhandelen. U wordt niet alleen bekwaam in het herkennen van onderhandelingen, maar krijgt er ook plezier in om optimale waarde uit alle onderhandelingen te gaan halen.

Programma en aanpak

Programma
De training ‘Hoe word ik een toponderhandelaar?’ bestaat uit drie dagen, met daartussen enige ruimte zodat u de tijd heeft om te oefenen met uw persoonlijke leerdoelen. Voorafgaand aan de training krijgt u een persoonlijk intakegesprek met de trainer om uw persoonlijke leerdoelen en ambities door te spreken.
Dag 1: De essentie van het onderhandelen

* Essentiële principes van het onderhandelen.
* Onderhandelen in het dagelijks leven.
* Leer nee zeggen.
* Met zelfvertrouwen onderhandelingen ingaan.
* Voorbereiding en strategie: Methodisch Onderhandelen.
* Hoe u in plaats van praten over posities in belangen kunt leren denken.
* Simulaties, feedback en reflectiesessies.
* Persoonlijke oefening gelinkt aan de onderwerpen van de modules.
Dag 2: Effectief onderhandelen: de verdieping

* Effectief omgaan met emotie tijdens onderhandelingen.
* Lastige onderhandelingen weer overzichtelijk maken.
* Vastlopers herkennen en voorkomen.
* Vastgelopen gesprekken weer op de rit krijgen.
* Simulaties, feedback en reflectiesessies.
* Persoonlijke oefening gelinkt aan de onderwerpen van de modules.
Dag 3: Hoe word ik een toponderhandelaar?

* Hoe te onderhandelen als je niet de machtigste bent aan tafel?
* Effectieve beïnvloeding: gedragsinterventies om meer waarde te creëren.
* Groepsdynamiek tijdens onderhandelen: je hoeft niet alles alleen te doen.
* Situationeel onderhandelen.
* Persoonlijk ontwikkeladvies.

Aanpak
De training ‘Hoe word ik een toponderhandelaar’ combineert moderne inzichten op onderhandelen met veel aandacht voor uw eigen gedrag: de psychologie van het onderhandelen. De training heeft dan ook een sterke praktische insteek. Simulaties, reflectietools en verdieping vanuit de meest recente inzichten op onderhandelgebied zorgen ervoor dat u beter voorbereid en met meer zelfvertrouwen onderhandelingen tegemoet treedt. Tevens leert u uw onderhandelstijl aanpassen aan de situatie, zodat u uw eigen sterke punten zo effectief mogelijk kunt inzetten tijdens onderhandelingen. Verder is er volop ruimte voor discussie, interactie en uitwisseling van best practices tussen de deelnemers. De groepen zijn klein om persoonlijke feedback te garanderen.

Leerdoelen en resultaten

Leerdoelen
De leerdoelen voor de training worden door middel van een persoonlijke telefonische intake geïdentificeerd. Iedere individuele deelnemer verbetert zijn eigen onderhandelvaardigheden op basis van een intakegesprek aan het begin van de training.

Resultaten
Aan het einde van de training heeft u een verrassende, nieuwe kijk op onderhandelen waardoor u onderhandelingssituaties herkent en meer waarde gaat halen uit iedere onderhandeling. U beschikt over het zelfvertrouwen om met meer grip en plezier lastige onderhandelingen in te gaan, hebt uw eigen onderhandelingsvaardigheden geoptimaliseerd en uw onderhandel-skillset verbreed. Tot slot hebt u meer inzicht in de psychologische dynamiek van het onderhandelen.
Na het afronden van deze training ontvangt u van Berenschot een officieel certificaat van deelname.

Voor wie?

Voor wie?
Deze training is bedoeld voor hoogopgeleide en ervaren professionals in zowel de profit- als de not-for-profitsector.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)