Opleiding Ericksoniaanse hypnotherapie

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Opleiding Ericksoniaanse hypnotherapie

BGL & partners
Logo van BGL & partners
Opleiderscore: starstarstarstarstar 9,5 BGL & partners heeft een gemiddelde beoordeling van 9,5 (uit 4 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeDoorn
8 sep. 2023 tot 18 mei. 2024

Beschrijving

Geaccrediteerde beroepsgerichte opleidingen, praktische en ervaringsgerichte aanpak, modulaire opzet, open aanbod en maatwerk, BTW-vrij, 30+ jaar ervaring

In de 8-daagse opleiding leert u door sensitieve observatie, hypnotische communicatie en utilisatie onbewuste medewerking, diepgaande verandering en groei te stimuleren bij uw cliënten.

Als therapeut, coach of counselor weet je dat je cliënten vaak hulp zoeken omdat ze negatieve gevoelens of ongewenste reacties ervaren of last hebben van lichamelijke klachten. Je wilt hen helpen om niet alleen hun symptomen te verlichten, maar ook de oorzaken ervan te verwerken en een diepgaande, blijvende verandering teweeg te brengen. Er zijn echter allerlei dingen die dit veranderingsproces in de weg kunnen staan. Het kan zijn dat je cliënt in zijn hoofd zit en niet bij zijn gevoel kan of dat hij onbewust…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Hypnotherapie & Hypnose, NLP, Reflexologie, Alternatieve Therapieën en Coachend Leidinggeven.

Geaccrediteerde beroepsgerichte opleidingen, praktische en ervaringsgerichte aanpak, modulaire opzet, open aanbod en maatwerk, BTW-vrij, 30+ jaar ervaring

In de 8-daagse opleiding leert u door sensitieve observatie, hypnotische communicatie en utilisatie onbewuste medewerking, diepgaande verandering en groei te stimuleren bij uw cliënten.

Als therapeut, coach of counselor weet je dat je cliënten vaak hulp zoeken omdat ze negatieve gevoelens of ongewenste reacties ervaren of last hebben van lichamelijke klachten. Je wilt hen helpen om niet alleen hun symptomen te verlichten, maar ook de oorzaken ervan te verwerken en een diepgaande, blijvende verandering teweeg te brengen. Er zijn echter allerlei dingen die dit veranderingsproces in de weg kunnen staan. Het kan zijn dat je cliënt in zijn hoofd zit en niet bij zijn gevoel kan of dat hij onbewust vasthoudt aan vertrouwde ideeën en gedragspatronen. De valkuil is dan dat jij hard gaat werken, je cliënt niet bereikt of ongewild een oordeel over hem krijgt. Dit probleem kan in elke vorm van communicatie optreden.

De Ericksoniaanse hypnotherapie biedt je een radicaal andere manier om bovenstaande reacties van de ander en van jezelf te vermijden. Door gebruik te maken senstieve observatie, hypnotische communicatie en uitalisatie kun je onbewuste medewerking, diepgaande verandering en groei te stimuleren bij je cliënten.

De opleiding omvat 4 modules van elk 2 dagen en 3 online supervisiebijeenkomsten.
Erkend door SKB en NBVH.

In onze opleidingen hanteren we een integrale benadering van vraagstukken. Hierbij combineren we het verruimen van kennis met het ervaringsgericht trainen van praktische vaardigheid en het werken aan persoonlijke ontwikkeling. Geen tips en trucs, maar werken aan duurzame verandering.In de opleiding worden theoretische en methodische kennis gecombineerd met werken aan persoonlijke ontwikkeling en het trainen van praktische vaardigheden. Leren door te reflecteren en leren door te doen zijn hierbij kernbegrippen.

BGL beschikt over verschillende keurmerken die de kwaliteit van onze organisatie en opleidingen waarborgen.

De lessen vinden plaats in Doorn.
Lestijden zijn van 10.00-17.00.
Arrangement is inbegrepen.
De opleiding staat onder de bezielende leiding van Jos van Boxtel, auteur van het boek Schatkamer van het onbewuste.
Naast de lessen neemt u deel aan 3 online supervisiebijeenkomsten.

U vindt een uitgebreide omschrijving het programma op onze site.De opleiding kent een ervaringsgerichte insteek. Zelf doen en zelf ervaren spelen een belangrijke rol. De werkvormen en technieken die behandeld worden, zijn direct toepasbaar in de praktijk.

Natuurlijk krijgt u ook een theoretisch en methodisch kader aangereikt, waarmee u het geleerde kunt verbinden. We gaan daarbij integratief te werk door op verantwoorde wijze denkbebeelden en methodieken uit verschillende psychotherapeutische disciplines samen te brengen.

Een ander belangrijk aspect in de opleiding is zelfonderzoek en reflectie op het eigen handelen. Inzicht in de eigen natuurlijke reactiepatronen is immers wezenlijk voor het ontwikkelen van een adequate therapeutische grondhouding.

De opleiding is erkend door de SKB en NBVH.

De opleiding is praktisch en ervaringsgericht van opzet.
Het verruimen van kennis en inzicht en het trainen van praktische vaardigheid wordt verbonden met het werken aan persoonlijke en professionele ontwikkeling. Geen tips en trucs, maar duurzame verandering.

Tijdens de opleiding Ericksoniaanse hypnotherapie leert u door sensitieve observatie, hypnotische communicatie en utilisatie onbewuste medewerking, diepgaande verandering en groei te stimuleren bij uw cliënten.In de opleiding Ericksoniaanse hypnotherapie leert u:

* Ericksoniaanse principes
* Conversationele hypnose
* Krachtige hypnotische taalpatronen
* Natuurlijke trance-inducties
* Het Helpende Handen-proces (Mirroring Hands) van Ernest Rossi.

Tevens bekwaamt u uzelf in :

* Het herkennen en benutten van lichaamstaal
* Het opbouwen van rapport: verbaal en nonverbaal
* Het herkennen en opwekken van tranceverschijnselen
* Het utiliseren van weerstand, dysfunctioneel gedrag en belemmerende overtuigingen
* Het samensmelten van de fases: informatie verzamelen, rapport opbouwen, trance opwekken en interventies
toepassen
* Het integreren van Ericksoniaanse hypnotherapie met andere methoden
Kijk op de site voor een programma per lesdag.

BGL biedt een groot aantal therapeutische verdiepingsmodules als onderdeel van een therapeutische beroepsopleiding of als losse scholingsactiviteit. Ga naar https://bgl.nl/trainingen/ voor een actueel overzicht.

De opleiding is bestemd voor coaches, counselors en therapeuten die vanuit de Ericksoniaanse benadering:

* willen leren hoe ze elke mogelijke wens of reactie van de cliënt kunnen verwelkomen en omzetten in onbewuste medewerking, verandering en groei.
* vitaal, gemotiveerd en vanuit eigen kracht hun werk willen blijven verrichten

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)