TV Angstklachten en -stoornissen

Type product
Startdatum en plaats

TV Angstklachten en -stoornissen

BGL & partners
Logo van BGL & partners
Opleiderscore: starstarstarstarstar 9,5 BGL & partners heeft een gemiddelde beoordeling van 9,5 (uit 4 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeHoofddorp
12 jan. 2024 tot 26 jan. 2024
placeUtrecht
28 mrt. 2024 tot 11 apr. 2024
placeDoorn
18 mei. 2024 tot 1 jun. 2024
placeDriebergen
31 jan. 2025 tot 14 feb. 2025

Beschrijving

Geaccrediteerde beroepsgerichte opleidingen, praktische en ervaringsgerichte aanpak, modulaire opzet, open aanbod en maatwerk, BTW-vrij, 30+ jaar ervaring

Tijdens deze 2-daagse therapeutische verdiepingsmodule krijgt u zicht op verschillende soorten angststoornissen en de behandeling ervan vanuit verschillende stromingen, zoals RET, ACT, Hypnotherapie.

Coaches, counselors en therapeuten kunnen in het kader van bij- en nascholing diverse therapeutische verdiepingsmodules volgen, waarin zij competenties ontwikkelen om cliënten in uiteenlopende levensfasen adequaat te ondersteuenen bij het uitwerken van problemen van sociaal-emotionele, gedragsmatige, psychische, psychosomatische en relationele aard.

Ieder mens voelt zich wel eens bang of angstig. Als zich een spannende, nieuwe situatie aandient of wanneer er sprake is van bedreiging zijn angstg…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Angststoornis, Psychologie, Psychotherapie, Klinische Psychologie en Toegepaste psychologie.

Geaccrediteerde beroepsgerichte opleidingen, praktische en ervaringsgerichte aanpak, modulaire opzet, open aanbod en maatwerk, BTW-vrij, 30+ jaar ervaring

Tijdens deze 2-daagse therapeutische verdiepingsmodule krijgt u zicht op verschillende soorten angststoornissen en de behandeling ervan vanuit verschillende stromingen, zoals RET, ACT, Hypnotherapie.

Coaches, counselors en therapeuten kunnen in het kader van bij- en nascholing diverse therapeutische verdiepingsmodules volgen, waarin zij competenties ontwikkelen om cliënten in uiteenlopende levensfasen adequaat te ondersteuenen bij het uitwerken van problemen van sociaal-emotionele, gedragsmatige, psychische, psychosomatische en relationele aard.

Ieder mens voelt zich wel eens bang of angstig. Als zich een spannende, nieuwe situatie aandient of wanneer er sprake is van bedreiging zijn angstgevoelens en bijbehorende lichamelijke verschijnselen veelal functioneel. Als de angstklachten echter aanhouden, geregeld komen opzetten of niet in verhouding staan tot de situatie kan er een angststoornis ontstaan. In deze module krijgt u op ervaringsgerichte wijze zicht op verschillende soorten angststoornissen (paniekaanval, sociale fobie (faalangst), dwanggedachten en -handelingen etc.) en de behandeling ervan. Daarbij wordt de link gelegd naar thema's als trauma, verlies en rouw, hechting.

Geaccrediteerd door SNRO. PE-punten PsBK/MBK: 61 uur/2 EC's

In onze opleidingen hanteren we een integrale benadering van vraagstukken. Hierbij combineren we het verruimen van kennis met het ervaringsgericht trainen van praktische vaardigheid en het werken aan persoonlijke ontwikkeling. Geen tips en trucs, maar werken aan duurzame verandering.In de opleiding worden theoretische en methodische kennis gecombineerd met werken aan persoonlijke ontwikkeling en het trainen van praktische vaardigheden. Leren door te reflecteren en leren door te doen zijn hierbij kernbegrippen.

Vanuit verschillende invalshoeken ontwikkelt u een integrale kijk op therapeutische vraagstukken. Belangrijke pijlers zijn: Oplossingsgerichte Therapie, Motivational Counseling, Systeemtherapie, Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Mindfulness-based Therapy, Hechtingstherapie, Traumatherapie (EMDR), Hypnotherapie en Neuro Linguïstisch Programmering (NLP)

In de therapie leert u hoe cliënten in verschillende levensfasen met uiteenlopende vraagstukken en problemen professionele ondersteuning kunt bieden.

U ontwikkelt een begeleidingsstijl die in het verlengde ligt van uw eigen kracht en persoonlijkheid.

BGL beschikt over verschillende keurmerken die de kwaliteit van onze organisatie en opleidingen waarborgen. De opleidingen zijn geaccrediteerd als Post-HBO opleiding door de SNRO.

U kunt zich als geaccrediteerd therapeut onder voorwaarden aansluiten bij verschillende beroepsverenigingen, waardoor vergoedingen van zorgverzekaars vanuit de aanvullende verzekeringen tot de mogelijkheid behoren.

De lessen vinden plaats op meerdere locaties: Hoofddorp, (omgeving) Utrecht, Eindhoven
De lestijden zijn van 10.00-17.00 uur
Arrangement is inbegrepen.

Therapeutische verdiepingsmodules bieden u de mogelijkheid om cliënten in uiteeenlopende levensfasen adequaat te ondersteunen bij het uitwerken van hun (complexe) problematiek.
De therapeutische verdiepingsmodules worden in een cyclus van ca. 18 maanden aangeboden.
In alle modules wordt een vertaalslag gemaakt naar het werken met cliënten in verschillende levensfasen.
In iedere module is er aandacht voor kennis, vaardigheden, attitudevorming en therapeutisch proces.De lessen kennen een ervaringsgerichte insteek. Zelf doen en zelf ervaren spelen een belangrijke rol. De werkvormen en technieken die behandeld worden, zijn direct toepasbaar in de praktijk.

Natuurlijk krijgt u ook een theoretisch en methodisch kader aangereikt, waarmee u het geleerde kunt verbinden. We gaan daarbij integratief te werk door op verantwoorde wijze denkbebeelden en methodieken uit verschillende psychotherapeutische disciplines samen te brengen.

Een ander belangrijk aspect in de lessen is zelfonderzoek en reflectie op het eigen handelen. Inzicht in de eigen natuurlijke reactiepatronen is immers wezenlijk voor het ontwikkelen van een adequate therapeutische grondhouding.

Na succesvolle afronding ontvangt u een deelcertificaat
U kunt de modules opvoeren bij uw beroepsvereniging in het kader van bij-/nascholing. De meersten zijn ook op te voeren als bijscholing MBK/PsBK.

In de therapeutische verdiepingsmodules werken we vanuit een integratief werkmodel, waarin we theorie en methodieken uit verschillende stromingen bijeen hebben gebracht in een samenhangend geheel. Belangrijke pijlers zijn: Oplossingsgerichte Therapie, Motivational Counseling, Systeemtherapie, Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Mindfulness-based Therapy, Hechtingstherapie, Traumatherapie (EMDR), Hypnotherapie en Neuro Linguïstisch Programmering (NLP)Didactische werkvormen zijn: interactief trainen, demonstratie, tonen van beeldmateriaal, rollenspel/simulatie, discussie, presentatie, oefenen in subgroepen, maken van opdrachten, literatuurstudie.
Volgt u de therapieopleiding dan zijn intervisie, supervisie, leertherapie en het uitvoeren praktijktrajecten verplichte onderdelen.

Tijdens de 2-daagse therapeutische verdiepingsmodule Angst en angststoornissen leert u verschillende soorten angststoornissen en de behandeling ervan vanuit verschillende therapeutische stromingen zoals Cognitieve gedragstherapie (RET, ACT, Mindfulness), en Hypnotherapie.Leerdoelen/eindtermen

* U kunt verschillende soorten angst, angstklachten en angststoornissen onderscheiden
* U bent in staat angst in een ontwikkelingsperspectief te plaatsen
* U kunt angst zien in relatie tot andere thema's zoals verlies en rouw, trauma en hechting
* U maakt kennis met verschillende interventies die hij kan toepassen bij angst en angstklachten
* U bent zich bewust van eigen angstreacties, triggers en angstklachten

Na de module Stress, burn-out en depressie in therapie kunt u in het kader van na- en bijscholing nog andere therapeutische verdiepingsmodules volgen. Wellicht kiest u ervoor het gecertificeerde totaaltraject tot Integratief therapeut of Kinder-, Jongeren- en Gezinstherapeut te volgen.Therapeutische verdieping Kinder-, Jongeren- en Gezinstherapie
U leert therapeutische ondersteuning te bieden aan kinderen, jongeren, opvoeders, gezinnen met complexe psychosociale, lichamelijke, gedragsmatige en relationele klachten en problemen.

Therapeutsiche verdieping Integratieve Psychotherapie
U leert therapeutische ondersteuning te bieden aan volwassenen met complexe psychosociale, lichamelijke, gedragsmatige en relationele klachten en problemen.

Therapeutische verdiepingsmodules zijn toegankelijk voor coaches, counselor en therapeuten die competenties willen ontwikkelen om cliënten in uiteenlopende levensfasen adquaat te ontwikkelen bij het uitwerken van hun problemen en vraagstukken.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)