TV Traumaverwerking (EMDR-RDI)

Type product
Startdatum en plaats

TV Traumaverwerking (EMDR-RDI)

BGL & partners
Logo van BGL & partners
Opleiderscore: starstarstarstarstar 9,5 BGL & partners heeft een gemiddelde beoordeling van 9,5 (uit 4 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeHoofddorp
21 apr. 2023 tot 16 jun. 2023
placeUtrecht
14 sep. 2023 tot 2 nov. 2023
placeDoorn
13 jan. 2024 tot 16 mrt. 2024
placeDriebergen
19 apr. 2024 tot 21 jun. 2024

Beschrijving

Geaccrediteerde beroepsgerichte opleidingen, praktische en ervaringsgerichte aanpak, modulaire opzet, open aanbod en maatwerk, BTW-vrij, 30+ jaar ervaring

Tijdens de 4-daagse therapeutische verdiepingsmodule Traumaverwerking leert u hoe u cliënten kunt begeleiden bij traumatische ervaringen o.a. met behulp van EMDR en RDI.

Coaches, counselors en therapeuten kunnen in het kader van bij- en nascholing diverse therapeutische verdiepingsmodules volgen, waarin zij competenties ontwikkelen om cliënten in uiteenlopende levensfasen adequaat te ondersteuenen bij het uitwerken van problemen van sociaal-emotionele, gedragsmatige, psychische, psychosomatische en relationele aard.

Tijdens de module Traumaverwerking leert u hoe u cliënten kunt begeleiden met het verwerkvan van traumatische ervaringen. U helpt hen los te komen van ongewenste emoties en auto…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: EMDR, Magnetic Resonance Imaging, Arbo, Omgevingswet en Arbobeleid.

Geaccrediteerde beroepsgerichte opleidingen, praktische en ervaringsgerichte aanpak, modulaire opzet, open aanbod en maatwerk, BTW-vrij, 30+ jaar ervaring

Tijdens de 4-daagse therapeutische verdiepingsmodule Traumaverwerking leert u hoe u cliënten kunt begeleiden bij traumatische ervaringen o.a. met behulp van EMDR en RDI.

Coaches, counselors en therapeuten kunnen in het kader van bij- en nascholing diverse therapeutische verdiepingsmodules volgen, waarin zij competenties ontwikkelen om cliënten in uiteenlopende levensfasen adequaat te ondersteuenen bij het uitwerken van problemen van sociaal-emotionele, gedragsmatige, psychische, psychosomatische en relationele aard.

Tijdens de module Traumaverwerking leert u hoe u cliënten kunt begeleiden met het verwerkvan van traumatische ervaringen. U helpt hen los te komen van ongewenste emoties en automatische herinnering. Daarbij is het belangrijk om meer inzicht te verwerven in het complexe samenspel tussen verleden en heden, brein en lichaam. U leert werken met de kortdurende therapievormen EMDR (Eye Movement Desensitisation and Reprocessing) en RDI (Resource Development and Installation) en Lichaamsgerichte therapievormen.

Geaccrediteerd door SNRO. PE-punten PsBK/MBK: 117 uur/4 EC's

In onze opleidingen hanteren we een integrale benadering van vraagstukken. Hierbij combineren we het verruimen van kennis met het ervaringsgericht trainen van praktische vaardigheid en het werken aan persoonlijke ontwikkeling. Geen tips en trucs, maar werken aan duurzame verandering.In de opleiding worden theoretische en methodische kennis gecombineerd met werken aan persoonlijke ontwikkeling en het trainen van praktische vaardigheden. Leren door te reflecteren en leren door te doen zijn hierbij kernbegrippen.

Vanuit verschillende invalshoeken ontwikkelt u een integrale kijk op therapeutische vraagstukken. Belangrijke pijlers zijn: Oplossingsgerichte Therapie, Motivational Counseling, Systeemtherapie, Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Mindfulness-based Therapy, Hechtingstherapie, Traumatherapie (EMDR), Hypnotherapie en Neuro Linguïstisch Programmering (NLP)

In de therapie leert u hoe cliënten in verschillende levensfasen met uiteenlopende vraagstukken en problemen professionele ondersteuning kunt bieden.

U ontwikkelt een begeleidingsstijl die in het verlengde ligt van uw eigen kracht en persoonlijkheid.

BGL beschikt over verschillende keurmerken die de kwaliteit van onze organisatie en opleidingen waarborgen. De opleidingen is geaccrediteerd als Post-HBO opleiding door de SNRO.

U kunt zich als geaccrediteerd therapeut onder voorwaarden aansluiten bij verschillende beroepsverenigingen, waardoor vergoedingen van zorgverzekaars vanuit de aanvullende verzekeringen tot de mogelijkheid behoren.

De lessen vinden plaats op meerdere locaties: Hoofddorp, (omgeving) Utrecht, Eindhoven
De lestijden zijn van 10.00-17.00 uur.
Arrangement is inbegrepen.

Therapeutische verdiepingsmodules bieden u de mogelijkheid om cliënten in uiteeenlopende levensfasen adequaat te ondersteunen bij het uitwerken van hun (complexe) problematiek.
De therapeutische verdiepingsmodules worden in een cyclus van ca. 18 maanden aangeboden.
In alle modules wordt een vertaalslag gemaakt naar het werken met cliënten in verschillende levensfasen.
In iedere module is er aandacht voor kennis, vaardigheden, attitudevorming en therapeutisch proces.De lessen kennen een ervaringsgerichte insteek. Zelf doen en zelf ervaren spelen een belangrijke rol. De werkvormen en technieken die behandeld worden, zijn direct toepasbaar in de praktijk.

Natuurlijk krijgt u ook een theoretisch en methodisch kader aangereikt, waarmee u het geleerde kunt verbinden. We gaan daarbij integratief te werk door op verantwoorde wijze denkbebeelden en methodieken uit verschillende psychotherapeutische disciplines samen te brengen.

Een ander belangrijk aspect in de lessen is zelfonderzoek en reflectie op het eigen handelen. Inzicht in de eigen natuurlijke reactiepatronen is immers wezenlijk voor het ontwikkelen van een adequate therapeutische grondhouding.

Na succesvolle afronding ontvangt u een deelcertificaat
U kunt de modules opvoeren bij uw beroepsvereniging in het kader van bij-/nascholing. De meersten zijn ook op te voeren als bijscholing MBK/PsBK.

In de therapeutische verdiepingsmodules werken we vanuit een integratief werkmodel, waarin we theorie en methodieken uit verschillende stromingen bijeen hebben gebracht in een samenhangend geheel. Belangrijke pijlers zijn: Oplossingsgerichte Therapie, Motivational Counseling, Systeemtherapie, Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Mindfulness-based Therapy, Hechtingstherapie, Traumatherapie (EMDR), Hypnotherapie en Neuro Linguïstisch Programmering (NLP)Didactische werkvormen zijn: interactief trainen, demonstratie, tonen van beeldmateriaal, rollenspel/simulatie, discussie, presentatie, oefenen in subgroepen, maken van opdrachten, literatuurstudie.
Volgt u de therapieopleiding dan zijn intervisie, supervisie, leertherapie en het uitvoeren praktijktrajecten verplichte onderdelen.

Tijdens de module Traumavererking leert u hoe u cliënten effectief kunt begeleiden bij het verwerken van traumatische ervaringen.Leerdoelen

* U begrijpt hoe traumatische herinneringen zich vastzetten in de hersenen, het geheugen en lichaam; hoe deze verbonden zijn met emoties en terugkerende affectieve gemoedstoestanden.
* U begrijpt de gevolgen van trauma op de ontwikkeling en werking van de hersenen.
* U begrijpt wat de rol van herinneringen is en kan de cliënt uitvragen om impliciete herinneringen toegankelijk te maken.
* U begrijpt begrippen als window of tolerance, depersonalisatie en dissociatie.
* U krijgt inzicht in de verschillende therapieën die gebruikt kunnen worden bij het helen van traumatische gebeurtenissen
* U krijgt inzicht in zelfzorgstrategieën voor de therapeut die onontbeerlijk zijn bij het werken met getraumatiseerde cliënten
* U heeft kennis genomen van de mogelijke verklaringen voor de werkzaamheid van EMDR die op dit moment gelden.
* U leert werken met het basisprotocol EMDR.
* U leert het RDI protocol toepassen om een veilige imaginaire plek op te bouwen.

Na de module Traumaverwerking kunt u in het kader van na- en bijscholing nog andere therapeutische verdiepingsmodules volgen. Wellicht kiest u ervoor het gecertificeerde totaaltraject tot Integratief therapeut of Kinder-, Jongeren- en Gezinstherapeut te volgen.Therapeutische verdieping Kinder-, Jongeren- en Gezinstherapie
U leert therapeutische ondersteuning te bieden aan kinderen, jongeren, opvoeders, gezinnen met complexe psychosociale, lichamelijke, gedragsmatige en relationele klachten en problemen.

Therapeutsiche verdieping Integratieve Psychotherapie
U leert therapeutische ondersteuning te bieden aan volwassenen met complexe psychosociale, lichamelijke, gedragsmatige en relationele klachten en problemen.

Therapeutische verdiepingsmodules zijn toegankelijk voor coaches, counselor en therapeuten die competenties willen ontwikkelen om cliënten in uiteenlopende levensfasen adquaat te ontwikkelen bij het uitwerken van hun problemen en vraagstukken.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.
  • Vraag informatie aan over deze training. Je ontvangt vanaf dan ook een seintje wanneer iemand een ervaring deelt. Handige manier om jezelf eraan te herinneren dat je wilt blijven leren!
  • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: EMDR.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)