ISO 27001 Informatiebeveiliging - CQI/IRCA gecertificeerd Lead Auditor training (17287)

Type product

ISO 27001 Informatiebeveiliging - CQI/IRCA gecertificeerd Lead Auditor training (17287)

BSI Group
Logo van BSI Group

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

Het uitvoeren van audits is cruciaal voor het succes en functioneren van elk managementsysteem, zoals een managementsysteem voor informatiebeveiliging. Deze training bied kennis en vaardigheden die vereist zijn voor het uitvoeren van 1ste 2de en 3de party audits tegen ISO / IEC 27001; in overeenstemming met ISO 19011 en (indien van toepassing) ISO 17021.

Daarentegen brengt het zware verantwoordelijkheden, uitdagingen en complexe problemen met zich mee. Deze vijfdaagse intensieve cursus leidt auditoren op om een auditplan te leiden, plannen, beheren en implementeren. Het stelt hen ook in staat om praktische hulp en informatie te geven aan degenen die zich inzetten voor certificering en biedt…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Lead Auditor, ISO 27001, Informatiebeveiliging, Auditing (financieel) en Information Security Foundation (ISFS).

Het uitvoeren van audits is cruciaal voor het succes en functioneren van elk managementsysteem, zoals een managementsysteem voor informatiebeveiliging. Deze training bied kennis en vaardigheden die vereist zijn voor het uitvoeren van 1ste 2de en 3de party audits tegen ISO / IEC 27001; in overeenstemming met ISO 19011 en (indien van toepassing) ISO 17021.

Daarentegen brengt het zware verantwoordelijkheden, uitdagingen en complexe problemen met zich mee. Deze vijfdaagse intensieve cursus leidt auditoren op om een auditplan te leiden, plannen, beheren en implementeren. Het stelt hen ook in staat om praktische hulp en informatie te geven aan degenen die zich inzetten voor certificering en biedt ook de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor het uitvoeren van audits door derden (leveranciers en onderaannemers).

Extra voordeel van de training zijn de vele opdrachten en rollenspellen die individueel of in groepsverband worden gemaakt en gedaan. Hierdoor doet u niet alleen kennis op, maar ontwikkelt u ook vaardigheden die u ondersteunen bij het uitvoeren van een effectieve audit. 

Voor wie is deze training bedoeld?

Iedereen die de audit van een managementsysteem voor informatiebeveiliging van een organisatie moet uitvoeren in overeenstemming met ISO 27001: 2013 (hetzij als 2de of 3de party auditor), degenen die willen leren over effectieve auditpraktijken. Beveiligings- en kwaliteitsprofessionals, bestaande informatiebeveiligingsauditoren die hun auditvaardigheden willen uitbreiden en consultants die advies willen geven over ISO 27001: 2013 Auditering.

Voorkennis:

Voor de training is kennis van ISO/IEC 27001:2013 vereist. Deze kennis kunt u onder meer opdoen tijdens de eendaagse training Introductie ISO/IEC 27001:2013.

Het kan ook helpen als u een interne auditor cursus heeft gevolgd of ervaring heeft met het uitvoeren van interne of leverancier audits.

Wat heeft u na succesvolle afronding van de training geleerd?

 • U kunt het doel en de voordelen uitleggen van
  • een managementsysteem voor informatiebeveiliging
  • ISO 27001/2
  • managementsysteemaudits
  • certificering  
 • U begrijpt de rol van een auditor bij het plannen, uitvoeren, rapporteren en opvolgen van een audit van een managementsysteem voor informatiebeveiliging in overeenstemming met ISO 19011 (en, indien van toepassing, ISO 17021)
 • U beschikt over de vaardigheden om een managementsysteem voor informatiebeveiliging te plannen, uit te voeren, te rapporteren en op te volgen om conformiteit vast te stellen met ISO / IEC 27001/2, ISO 19011 (en indien van toepassing, ISO 17021)
 • heeft u de benodigde ISO/IEC 27001:2013 auditkennis en -vaardigheden verder ontwikkeld

ISO/IEC 27001:2013 leergang en Combinatiekortingen

De leergang ISO/IEC 27001:2013 Managementsysteem voor Informatiebeveiliging is modulair opgebouwd. Dit betekent dat u de trainingen in alle combinaties kunt volgen. We adviseren u, wanneer u meerdere trainingen wilt volgen, de onderstaande volgorde aan te houden.

Naast deze lead auditor training, zijn de volgende trainingen onderdeel van de ISO/IEC 27001 leergang:

1. Introductie ISO/IEC 27001:2013 -  € 690,-

2. Implementatie ISO/IEC 27001:2013 - € 1.225,-

3. Intern Auditor ISO/IEC 27001:2013 - € 1.225,-

Wanneer u kiest voor een combinatie van trainingen, profiteert u van een prijsvoordeel:

Combinatie trainingen 1 + 2 € 1.815 | € 100 korting
Combinatie trainingen 1 + 3 € 1.815 | € 100 korting
Combinatie trainingen 1 + 4 € 3.465 | € 175 korting
Combinatie trainingen 1 + 2 + 3 € 2.915 | € 225 korting
Combinatie trainingen 1 + 2 + 3 + 4 € 5.690 | € 400 korting

In-house training
Voor meer informatie over deze leergang en/of de mogelijkheden van een in-house training voor uw organisatie kunt u contact opnemen met het Training Team.

Praktische informatie

 • De Lead Auditor training is een intensieve training en wordt afgerond met het officiële 2 uur durende CQI/IRCA examen. De training duurt 5 dagen
 • De training wordt zowel in het Engels als in het Nederlands gegeven
 • Het trainingsmateriaal is Nederlandstalig of Engelstalig
 • De ISO 27001:2013 en ISO 19011:2018 zitten niet bij de trainingsprijs inbegrepen, wel is er tijdens de training een kopie van de normen ter inzage beschikbaar
 • Inclusief koffie/thee faciliteiten en lunch
 • Diner en hotelovernachtingen zijn niet inbegrepen in de training
 • De deelnemers dienen rekening te houden met de uitwerking van avondopdrachten. Het maken van het huiswerk neemt per avond 2 á 3 uur tijd in beslag. Enkele opdrachten zijn tevens geschikt om ´s avonds in groepen te maken, zodat maximaal van elkaar geleerd kan worden (niet verplicht).

Wenst u voorafgaande aan of tijdens de training in het hotel te overnachten? Wij kunnen een hotelkamer voor u reserveren tegen een verlaagd tarief. Mocht u gebruik willen maken van deze mogelijkheid, neemt u dan contact met ons op.

BSI biedt een grote diversiteit aan praktijkgerichte trainingen. Door onze centrale rol in de commissies waarin de normen tot stand komen, kennen wij de inhoud van een norm tot in detail en zijn wij in staat om u informatie uit de eerste hand te leveren.

Daarnaast weten wij als wereldwijde certificatie-instelling precies hoe organisaties met de normen in hun eigen organisatie om kunnen gaan. Het onderscheidend vermogen van de trainingen wordt o.a. gekenmerkt door de focus op praktijkgericht en effectief leren middels interactieve opdrachten.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)