Nascholing Verdieping formele en informele wegen

Tijdsduur
Trainer
Compliance Insights Academy
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Nascholing Verdieping formele en informele wegen

Compliance Insights Academy
Logo van Compliance Insights Academy

Wil je dit evenement bijwonen? Schrijf je hier in!

Startdata en plaatsen

placeKoninginnegracht 60 Den Haag
12 sep. 2024

Beschrijving

Als vertrouwenspersoon vervul je een essentiële rol bij het informeren van werknemers over de verschillende oplossingsmogelijkheden die tot hun beschikking staan bij het omgaan met klachten over ongewenst gedrag op de werkvloer. Het is de taak van de vertrouwenspersoon om een werknemer te begeleiden en te informeren over de voor- en nadelen van de beschikbare opties, evenals de mogelijke consequenties die aan een keuze verbonden zijn. Dit kan werknemers namelijk helpen bij het maken van een weloverwogen beslissing en het zetten van de juiste stappen. Deze training rust de vertrouwenspersoon uit met de nodige kennis om de werknemer van voldoende en juiste informatie te verschaffen met betrekk…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Als vertrouwenspersoon vervul je een essentiële rol bij het informeren van werknemers over de verschillende oplossingsmogelijkheden die tot hun beschikking staan bij het omgaan met klachten over ongewenst gedrag op de werkvloer. Het is de taak van de vertrouwenspersoon om een werknemer te begeleiden en te informeren over de voor- en nadelen van de beschikbare opties, evenals de mogelijke consequenties die aan een keuze verbonden zijn. Dit kan werknemers namelijk helpen bij het maken van een weloverwogen beslissing en het zetten van de juiste stappen. Deze training rust de vertrouwenspersoon uit met de nodige kennis om de werknemer van voldoende en juiste informatie te verschaffen met betrekking tot een oplossingsmogelijkheid. 

Tijdens deze training worden de verschillende oplossingsmogelijkheden besproken. Hiervoor zal een onderscheid worden gemaakt tussen formele en informele wegen. In het algemeen zullen de voor- en nadelen van een formele of informele oplossing worden besproken. Vervolgens wordt specifiek ingegaan op een aantal oplossingsmogelijkheden: wat houdt deze mogelijkheid in, welke voor- en nadelen zitten hieraan, wat zijn de gevolgen ervan en wie zijn erbij betrokken. Bij elke mogelijkheid wordt de rol die de vertrouwenspersoon hierin kan spelen belicht. Tot slot gaan we nog in de op hoe de vertrouwenspersoon deze informatie op de juiste wijze kan overbrengen aan de werknemer. Het is tenslotte niet jouw taak als vertrouwenspersoon om het probleem op te lossen. In het laatste onderdeel krijgen de deelnemers tips en tools om de juiste balans te vinden tussen informeren en sturen. 

Deze cursus biedt BNS op de volgende taakgebieden van de vertrouwenspersoon: opvang en begeleiding, voorlichting en informeren. 

Er zijn nog geen ervaringen.

  Deel je ervaring

  Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.
  Compliance Insights Academy
  Compliance Insights Academy
  Organisaties van binnenuit versterken

  Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.