Opleiding Persoonlijke ontwikkeling & professionele communicatie

Niveau
Tijdsduur

Opleiding Persoonlijke ontwikkeling & professionele communicatie

Corael Opleidingen
Logo van Corael Opleidingen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,1 Corael Opleidingen heeft een gemiddelde beoordeling van 9,1 (uit 36 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

9,2
Gemiddeld cijfer voor Opleiding Persoonlijke ontwikkeling & professionele communicatie
Gebaseerd op 16 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
starstarstarstarstar_half
Marja Rijn
Kwaliteitsadviseur at ZANOB
9
Opleiding Persoonlijke ontwikkeling & professionele communicatie

"Een hele waardevolle opleiding voor iedereen die inzicht wil krijgen in zijn/haar functioneren. Door de krachtige combinatie van het Enneagram, Transactionele Analyse en NLP en de professionele betrokkenheid van de trainers is dit een opleiding die ik iedereen van harte kan aanbevelen!" - 24-07-2017 08:15

"Een hele waardevolle opleiding voor iedereen die inzicht wil krijgen in zijn/haar functioneren. Door de krachtige combinatie van het Enneagr… alles lezen - 24-07-2017 08:15

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Opleiding Persoonlijke ontwikkeling en professionele communicatie

Deze erkende opleiding combineert drie doeltreffende en bekende psychologische stromingen en is daarmee uniek in Nederland. De opleiding is gericht op persoonlijke ontwikkeling en professionele communicatie. In twee jaar word je opgeleid tot Enneagram, Transactionele Analyse- en NLP- practitioner en leer je de basis van familieopstellingen kennen.

Corael Opleidingen biedt het beste aan uit drie belangrijke stromingen die elk op hun eigen specifieke wijze de persoonlijkheid van mensen benadert. De wijsheid van het enneagram geeft je een diep inzicht in jezelf, Transactionele Analyse (TA) leert je onbewuste patronen herkennen …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Opleiding Persoonlijke ontwikkeling en professionele communicatie

Deze erkende opleiding combineert drie doeltreffende en bekende psychologische stromingen en is daarmee uniek in Nederland. De opleiding is gericht op persoonlijke ontwikkeling en professionele communicatie. In twee jaar word je opgeleid tot Enneagram, Transactionele Analyse- en NLP- practitioner en leer je de basis van familieopstellingen kennen.

Corael Opleidingen biedt het beste aan uit drie belangrijke stromingen die elk op hun eigen specifieke wijze de persoonlijkheid van mensen benadert. De wijsheid van het enneagram geeft je een diep inzicht in jezelf, Transactionele Analyse (TA) leert je onbewuste patronen herkennen in je relaties met anderen en NLP geeft een veelheid aan technieken waarmee je doelgericht leert communiceren en je eigen gedrag en dat van anderen kan aansturen. Familieopstellingen ten slotte, wordt als vierde invalshoek gebruikt om verborgen belemmeringen binnen relaties, familie en/of organisatiesystemen zichtbaar te maken.

Een opleiding voor iedereen die op een praktische en heldere manier zichzelf en anderen wil leren kennen en/of mensen wil leren begeleiden, adviseren en ondersteunen.

Doel en resultaat opleiding

Het doel van de tweejarige opleiding 'Persoonlijke ontwikkeling en professionele communicatie' is autonomie ontwikkeling.

Tijdens deze opleiding maak je wezenlijke veranderingen door en ga je anders in het leven staan. In dit bijzondere proces leer je jezelf diepgaand kennen, voorbij je blinde vlekken. Je gaat jezelf en anderen écht begrijpen, omdat je drijfveren, levenspatronen en onderstromen in de communicatie leert herkennen en belemmerende overtuigingen leert veranderen. Hierdoor blijf je dicht bij jezelf en je eigen autonomie. Het samenwerken- en leven wordt begrijpelijker en eenvoudiger.

Daarnaast leer je handige tools om mensen professioneel te begeleiden of effectiever aan te sturen. Je leert over de psychologie van mensen waardoor je preciezer kan intunen op ieder mens afzonderlijk en begrijpen waarom ieder doet wat hij doet. Je ontdekt wat er gebeurt in de communicatie tussen jou en de ander, wat je tegenhoudt om iemand aan te spreken of feedback te geven of waardoor iets wat jij initieert weerstand oproept.

Kortom, een praktische, zeer complete opleiding waarin je veel inzicht in jezelf krijgt, je leert beter samen te werken, te begeleiden en problemen op te lossen. Je maakt een flinke sprong in je persoonlijke én professionele ontwikkeling.

Competenties

In deze opleiding ontwikkel je jezelf verder in de volgende competenties (op alfabetische volgorde):

Aanpassingsvermogen, aanspreken op gedrag, assertiviteit, afstand bewaren, analytisch vermogen, betrokkenheid, coachen, collegialiteit, confronteren, doelen stellen, doorvragen, empathie, flexibiliteit, feedback geven, feedback ontvangen, gespreksvaardigheid, individugericht leiderschap, interpersoonlijke sensitiviteit, impact hebben, inlevingsvermogen, luisteren, mensgericht leiderschap, motiveren, mensenkennis, onafhankelijkheid, ontwikkelen van medewerkers, overtuigingskracht, observeren, samenwerken, sensitiviteit, sociabiliteit, verantwoordelijk, zelfkennis, zelfontwikkeling, zelfsturing, zelfvertrouwen, zelfreflectie en zelfmanagement.

Werkwijze

Professionele communicatie gaat gepaard met persoonlijke ontwikkeling. Dit is niet los te koppelen. Om die reden wordt van deelnemers verwacht dat zij bereid zijn hun eigen functioneren en de effecten daarvan op de omgeving te onderzoeken en ter discussie te stellen. Persoonlijke ontmoeting en persoonlijke aandacht kenmerken dan ook de werkwijze van deze opleiding.

Theorie wordt afgewisseld met praktische oefeningen, gerelateerd aan persoonlijke inbreng en vragen van deelnemers. Met behulp van gevarieerde werkvormen worden deelnemers tot activiteiten uitgenodigd. Deze ervaringsgerichte manier van werken is ondersteunend bij zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Wat breng jij bijvoorbeeld als persoon mee en hoe reageert jouw omgeving, collega, medewerker, leidinggevende of cliënt op jou?

Met iedere deelnemer maken we een leercontract. Hierin spreken we af welke doelen je wilt realiseren tijdens de opleiding.

Inhoud

We gaan in op persoonlijke ontwikkeling en begeleidingsaspecten (professionele communicatie). De theoretische inzichten en werkprincipes van het enneagram, Transactionele Analyse en NLP komen in beide jaren aan de orde. Familieopstellingen en zijnsgeoriënteerd werk (Almaas) zijn hierin ondersteunend. Gedurende de opleiding krijg je oefeningen aangereikt die direct toepasbaar zijn in je persoonlijk leven en begeleidingswerk.

De volgende onderwerpen en thema’s worden onder meer behandeld.

Algemene kennis en vaardigheden:

-    Basishouding in communicatie

-    Aanwezigheid in contact

-    Ontwikkeling van denken, voelen en handelen

-    Ontwikkelingspsychologie

-    Autonomie en hechting

-    Ontwikkelingsfasen in relaties

-    Doelgericht werken

-    Overdracht, tegenoverdracht en projecties

-    Groepsdynamische processen

-    Basisprincipes van familieopstellingen

Enneagram, kennis en vaardigheden:

-    Basiskennis van negen typen

-    Verleidingen en vermijdingen

-    Passie en fixaties

-    Schaduw en groei

-    Hogere idee en deugd

-    Subtypen

-    Drie centra: hart-, hoofd- en buiktypen

-    Superego van de negen enneagramtypen

-    Enneagramtype interview

-    Enneagrampanels

-    Enneagram en relaties

TA, kennis en vaardigheden:

-    Autonomie

-    Egotoestanden

-    Transacties

-    Scripts

-    Drivers en injuncties

-    Strooks

-    Psychologische Spelen

-    Tijdstructurering

-    Rackets

-    Miskenningen

-    Symbiose en autonomie

-    Contracten

NLP, kennis en vaardigheden:

-    Vooronderstellingen

-    Rapport

-    Associatie en dissociatie

-    Waarnemingsposities

-    Communicatiemodel

-    Logische niveaus

-    Metamodel

-    Miltonmodel

-    Herkaderen

-    Tijdlijnen

-    Chuncken

-    Submodaliteiten

-    Veranderen van belemmerende overtuigingen

-    Werken met delen

-    Structuur van het begeleidingsgesprek

E-learning

De opleiding wordt ondersteund met een e-learning waarin de belangrijkste begrippen uit de Transactionele Analyse aan de hand van videomateriaal worden uitgelegd.

Intervisie

Om de ervaringen tijdens de opleiding te integreren zijn momenten van reflectie en oefening noodzakelijk. Daarom wordt van de deelnemers verwacht dat zij tussen de cursusblokken deelnemen aan intervisiebijeenkomsten.

Supervisie

Tweemaal per jaar zijn er supervisiebijeenkomsten. Onder begeleiding van de supervisor werken de individuele deelnemers van de intervisiegroepen aan persoonlijke leerdoelen. Elke intervisiegroep krijgt twee dagdelen per jaar supervisie.

Tijdsinvestering

Een jaargang beslaat 38 dagdelen contact, 2 supervisiebijeenkomsten van elk een dagdeel en tussen ieder blok een intervisiebijeenkomst. In het eerste jaar is tevens (zonder extra kosten) deelname aan een serie van 4 panelavonden onderdeel van het programma. De totale studiebelasting voor de lessen, intervisie, supervisie, huiswerk en deelname aan de panelavonden over de gehele duur van de opleiding (twee jaar) bedraagt 390 uur.

Certificering

Het laatste blok van de tweejarige opleiding wordt afgesloten met een onderdeel waarin de deelnemers hun leerervaringen gestalte geven. Wanneer alle blokken zijn gevolgd en het afsluitende onderdeel voldoende is gehonoreerd, ontvang je het Enneagram/TA practitionerscertificaat én het door de NVNLP erkende NLP practitionerscertificaat. Deze opleiding is erkend door de European Association of Transactional Analysis (EATA) en de International Association of Transactional Analyses (ITAA) en bevat 120 erkende lesuren in Transactionele Analyse.

Toelating

Je kunt deelnemen aan de opleiding indien je bereid bent jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Voorafgaand aan de opleiding vindt een kennismakings-gesprek plaats. Je maakt dan kennis met een van de trainers, we bespreken je ervaringen en verwachtingen en gaan na of de opleiding bij je past.

Trainers

De opleiding wordt gegeven door Elly Voorend, PTSTA en Piet van Haaster, MSc TSTA.

Accreditatie

De opleiding is geaccrediteerd door:

-        LVPW met 150 PE punten.

-        Registerplein 326 PE punten.

-        EATA/ITAA met 118 lesuren en 4 supervisie-uren door een gecertificeerde TA trainer (PTSTA).

Kosten

De investering per jaargang is € 3.500, - inclusief documentatiemap, koffie/thee, lunches en een diner in het eerste en laatste blok.

Bij inschrijving vóór onderstaand aangegeven startdatum krijg je 5% vroegboekkorting op de kosten voor het eerste jaar.

Bij de kosten zijn tevens inbegrepen de kosten voor een serie van vier Enneagrampanelavonden.

De genoemde kosten zijn exclusief de kosten voor de benodigde literatuur en e-learning. De kosten hiervoor ramen wij op circa: € 260,-. En exclusief kosten voor eventuele aanvullende individuele begeleiding. Dit is niet verplicht.

De eerste dag van het eerste blok in het eerste jaar en de eerste dag van het laatste blok in het eerste en tweede jaar worden afgesloten met een gezamenlijk eenvoudig diner.

De data voor het tweede jaar worden in de loop van het eerste jaar bekend gemaakt.

De werktijden op lesdagen zijn van 09.30 uur tot ongeveer 17.15 uur.

De werktijden op de enneagramavonden zijn de eerste drie avonden van 19.30 - 22.00 uur en op de laatste avond van 18.30 - 22.30 uur.

Auteurs van het boek: 'Kleine ego's, grote zielen - Negen ego's blootgelegd met het ennegram' 

geschreven door: Elly Voorend en Piet van Haaster

9,2
Gemiddeld cijfer voor Opleiding Persoonlijke ontwikkeling & professionele communicatie
Gebaseerd op 16 ervaringen
starstarstarstarstar_half
Marja Rijn
Kwaliteitsadviseur at ZANOB
9
Opleiding Persoonlijke ontwikkeling & professionele communicatie

"Een hele waardevolle opleiding voor iedereen die inzicht wil krijgen in zijn/haar functioneren. Door de krachtige combinatie van het Enneagram, Transactionele Analyse en NLP en de professionele betrokkenheid van de trainers is dit een opleiding die ik iedereen van harte kan aanbevelen!" - 24-07-2017 08:15

"Een hele waardevolle opleiding voor iedereen die inzicht wil krijgen in zijn/haar functioneren. Door de krachtige combinatie van het Enneagr… alles lezen - 24-07-2017 08:15

starstarstarstarstar_border
Ellen Brakman
Manager interne communicatie PR&I bij ABN AMRO Bank N.V.
8
Opleiding Persoonlijke ontwikkeling & professionele communicatie

"Dit is een hele goede opleiding als je wilt werken aan je persoonlijke ontwikkeling.

Je leert in te zien waarom contacten met bepaalde typen mensen altijd moeizaam verlopen en met anderen juist altijd makkelijk gaan.

Ik heb een veel beter inzicht gekregen in mijzelf, hoe ik functioneer en hoe ik op anderen kan overkomen. En hoe ik dit op een positieve, prettige manier kan beinvloeden.

Vooral door de combinatie van theorie aangevuld met veel praktijkoefeningen leer je veel in 2 jaar. Het is een pittige tijdsinvestering, maar een die ik meer dan de moeite waard vond. " - 05-07-2017 17:26

"Dit is een hele goede opleiding als je wilt werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Je leert in te zien waarom contacten met bepaalde t… alles lezen - 05-07-2017 17:26

starstarstarstarstar
Loes H
Advisor KPN Security Fraud and Abuse
10
Opleiding Persoonlijke ontwikkeling & professionele communicatie

"Ik heb mezelf verder mogen ontdekken met ondersteuning van 2 zeer kundige en betrokken mentoren Piet en Elly. Zij hebben mij inzichten doen laten zien/voelen en hebben me bijgestaan op een persoonlijke en zeer vertrouwde manier waardoor ik veel dichter bij mijzelf ben gekomen en in mijn kracht gaan staan, het heeft me zo enorm geholpen in mijn ontwikkeling, wauw wat vreselijk mooi moment was dat, en die 2 jaren vlogen helaas voorbij....
Ik ben blij en trots dat ik van zo’n brok aan kennis gebruik heb mogen maken en op zo’n liefdevolle manier, een waardevol cadeau waar ik nog lang van ga genieten. Dit gun ik echt iedereen!

Tip: Handouts vooraf verstrekken
" - 04-07-2017 09:28

"Ik heb mezelf verder mogen ontdekken met ondersteuning van 2 zeer kundige en betrokken mentoren Piet en Elly. Zij hebben mij inzichten doen … alles lezen - 04-07-2017 09:28

starstarstarstarstar_half
Jelle Geerts
Operations Manager at Kalibra International B.V.
9
Opleiding Persoonlijke ontwikkeling & professionele communicatie

"Soms doe je een opleiding waarvan je denkt dat iedereen deze zou moeten doen. Dit is er zo één!

In de twee jaar van de opleiding persoonlijke ontwikkeling bij Corael heb ik niet alleen veel inzicht in mijn eigen drijfveren en valkuilen gekregen, ook heb ik geleerd om meer te leven vanuit mijn kracht door dichter bij mezelf te blijven.

Daarnaast heb ik veel inzicht gekregen in mijn communicatie met andere. Ik zie in communicatie als het ware van een afstandje wat er gebeurt. Hierdoor ben ik niet alleen effectiever in mijn communicatie geworden maar ook prettiger.

De training bestaat uit een combinatie van het Enneagram, TA, NLP en familieopstellingen. Vooral deze combinatie maakt de training erg waardevol.
" - 03-07-2017 15:58

"Soms doe je een opleiding waarvan je denkt dat iedereen deze zou moeten doen. Dit is er zo één! In de twee jaar van de opleiding persoon… alles lezen - 03-07-2017 15:58

starstarstarstarstar_half
Gerda Munneke
9
Opleiding Persoonlijke ontwikkeling & professionele communicatie

"Mijn valkuilen, mijn kwaliteiten, mijn angsten, allemaal heb ik ze in het vizier. En ik durf nu te gaan! Kiezen voor wat ik belangrijk vind, vertrouwend op mijzelf en mijn kwaliteiten. Ik ben veel autonomer geworden en heb daarnaast ook belangrijke stappen gezet om begeidingswerk te durven gaan doen. Een aanrader, een investering in jezelf. " - 16-06-2017 12:18

"Mijn valkuilen, mijn kwaliteiten, mijn angsten, allemaal heb ik ze in het vizier. En ik durf nu te gaan! Kiezen voor wat ik belangrijk vind,… alles lezen - 16-06-2017 12:18

starstarstarstarstar_half
Wilma Gopalrai
9
Opleiding Persoonlijke ontwikkeling & professionele communicatie

"De tweejarige opleiding 'Persoonlijke ontwikkeling en professionele communicatie' heb ik beschouwd als een enorm cadeau. In de veilige omgeving van Corael ben ik op zoek gegaan naar de drijfveren voor mijn gedrag, de wijze waarop ik communiceer en het effect hiervan op anderen. Mede door de onmisbare feedback van de trainers en de groep heb ik de ontbrekende puzzelstukjes gevonden waarnaar ik op zoek was. Hierdoor ben ik milder geworden voor mijzelf en daarmee ook voor anderen. Ik ben er trots op dat ik de confrontatie met mijzelf ben aangegaan en zal de ingeslagen weg naar persoonlijke ontwikkeling en autonomie verder vervolgen.

Wilma Gopalrai
" - 29-06-2016 10:58

"De tweejarige opleiding 'Persoonlijke ontwikkeling en professionele communicatie' heb ik beschouwd als een enorm cadeau. In de veilige omgev… alles lezen - 29-06-2016 10:58

starstarstarstarstar_half
E van Nieuwburg
Zelfstandig ondernemer
9
Opleiding Persoonlijke ontwikkeling & professionele communicatie

"De kracht van deze opleiding is volgens mij de breedte ervan. Door NLP, Transactionele Analyse en Enneagram te combineren, wordt een brede basis gelegd om verder op te werken.

De trainers komen zeer ervaren over, maar laten ook beide een andere stijl van coachen zien. Het zien van die diversiteit vond ik leerzaam.

Ik heb zoveel geleerd op zowel professioneel als persoonlijk vlak. Ik ben me bewust geworden van mijn eigen gedragspatronen, iets dat ik graag veel eerder had geleerd. In mijn persoonlijke leven denk ik daardoor veel meer na over wat ik nu echt wil in dit leven. Denk ik voortaan bewust na ipv meegaand te zijn. Dit bleek voor mij een valkuil te zijn in mijn leven, zonder dat ik het door had.

Op professioneel vlak, helpt deze opleiding mij enorm in mijn werk als scrum master (een soort van coach/facilitator in software development). Niet alleen het inzicht in mijn eigen rol in de communicatie, maar ook dat in het gedrag van de mensen met wie ik werk, maakt me veel effectiever om mijn doelen te behalen.

De enige opmerking die ik zou willen maken: een deel van het lesmateriaal bestaat uit losse hand-outs, die ik liever had ontvangen in de vorm van een reader. Daar had iets meer structuur in aangebracht kunnen worden. Maar verder kan ik niet meer dan vol lof zijn over deze opleiding.

Ik kan iedereen aanraden om deze opleiding te gaan doen. Je zult er ongetwijfeld veel uit halen." - 27-06-2016 09:05

"De kracht van deze opleiding is volgens mij de breedte ervan. Door NLP, Transactionele Analyse en Enneagram te combineren, wordt een brede b… alles lezen - 27-06-2016 09:05

starstarstarstarstar_half
Femke Lauxtermann
leerkracht basisonderwijs
9
Opleiding Persoonlijke ontwikkeling & professionele communicatie

"De afgelopen twee jaar zijn "life changing" geweest. Heb veel meer inzicht gekregen in mijn eigen rol in relaties/contacten met anderen. De combinatie van het Enneagram, TA en NLP die bij Corael wordt aangeboden vond ik enorm waardevol.
Evenals de veilige omgeving die ervoor zorgde dat mensen zichzelf en hun kwetsbaarheden echt durfden te laten zien en aan te pakken. (mezelf incluis) " - 27-06-2016 08:18

"De afgelopen twee jaar zijn "life changing" geweest. Heb veel meer inzicht gekregen in mijn eigen rol in relaties/contacten met anderen. De … alles lezen - 27-06-2016 08:18

starstarstarstarstar
Janine Versteeg
Logopedist bij Revalidatie Centrum De Trappenberg
10
Opleiding Persoonlijke ontwikkeling & professionele communicatie

"Door de 2-jarige opleiding sta ik vrijer en blijer in het leven en dichter bij mezelf. Door te leren over enneagram kan ik mijn ego beter loslaten, door NLP ervaar ik meer ruimte en door TA heb ik meer de regie in eigen hand in de communicatie en in contact." - 26-06-2016 15:03

"Door de 2-jarige opleiding sta ik vrijer en blijer in het leven en dichter bij mezelf. Door te leren over enneagram kan ik mijn ego beter lo… alles lezen - 26-06-2016 15:03

starstarstarstarstar_border
Anke Nienhuis
HR Manager at brightONE IT Services
8
Opleiding Persoonlijke ontwikkeling & professionele communicatie

"Een 2 jarige opleiding, waarbij ik mijn eigen functioneren en de effecten daarvan op mijn omgeving uitvoerig onderzocht heb. De 4 aangereikte persoonlijkheidsleren (enneagram, familieopstellingen, NLP en transactionele analyse) bieden krachtige handvatten voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. De trainers Elly en Piet zijn scherp van geest en vullen elkaar goed aan!" - 22-07-2015 15:03

"Een 2 jarige opleiding, waarbij ik mijn eigen functioneren en de effecten daarvan op mijn omgeving uitvoerig onderzocht heb. De 4 aangereikt… alles lezen - 22-07-2015 15:03

starstarstarstarstar_half
Gabrielle Buys
Grafisch ontwerper at gabgrafisch (ZZP)
9
Opleiding Persoonlijke ontwikkeling & professionele communicatie

"Deze tweejarige opleiding heeft mij heel bruikbare, praktische tools gegeven om mijzelf in positieve zin te veranderen. Corael Opleidingen biedt tevens een veilige en gezellige omgeving om jezelf te kunnen onthullen; om kwetsbaar te kunnen zijn.
Hier heb ik geleerd om steeds dichter bij mezelf te komen en dat voelt heel goed.
De veelzijdigheid in methodieken die aangeboden wordt, geeft een heel divers aanbod aan praktische oefeningen (en theorie), en een brede kijk op persoonlijke ontwikkeling, voor jezelf en/of clienten. " - 18-06-2015 08:45

"Deze tweejarige opleiding heeft mij heel bruikbare, praktische tools gegeven om mijzelf in positieve zin te veranderen. Corael Opleidingen b… alles lezen - 18-06-2015 08:45

starstarstarstarstar
Pieterjan Mols-van Dort
Adviseur HRM
10
Opleiding Persoonlijke ontwikkeling & professionele communicatie

"De opleiding heeft me in staat gesteld meer in contact te komen met mezelf, daarmee inzicht te geven in de wijze waarop ik communiceer en geleerd hier verandering in te brengen. " - 12-06-2015 10:00

"De opleiding heeft me in staat gesteld meer in contact te komen met mezelf, daarmee inzicht te geven in de wijze waarop ik communiceer en ge… alles lezen - 12-06-2015 10:00

starstarstarstarstar
Simone Busscher
10
Opleiding Persoonlijke ontwikkeling & professionele communicatie

"De opleiding bij Corael is voor mij het vertrekpunt geweest van het proces om dichter bij mezelf te komen…wat een prachtige reis met hoogte- en dieptepunten. Ik herinner me nog goed de woorden die Elly/Piet op de kaart hebben geschreven aan het eind van de opleiding. Mijn kleurenpracht wordt nog steeds meer zichtbaar en voelbaar, heel erg fijn!!
" - 17-09-2014 07:28

"De opleiding bij Corael is voor mij het vertrekpunt geweest van het proces om dichter bij mezelf te komen…wat een prachtige reis met hoogte-… alles lezen - 17-09-2014 07:28

starstarstarstarstar
Anoniem
10
Opleiding Persoonlijke ontwikkeling & professionele communicatie

"Goede opleiding in een fijne overzichtelijke locatie waardoor je snel en makkelijk vertrouwd raakt met medecursisten en docenten. Een hoog nivo van de docenten, die zich zelf continu aan het ontwikkelen zijn om nog beter de cursisten te kunnen begeleiden. Voor mij persoonlijk een erg belangrijke periode uit mijn leven waarin ik nieuwe inzichten heb opgedaan die mij nu nog steeds helpen om te leven zoals ik wil, kan en ben." - 17-06-2013 20:39

"Goede opleiding in een fijne overzichtelijke locatie waardoor je snel en makkelijk vertrouwd raakt met medecursisten en docenten. Een hoog n… alles lezen - 17-06-2013 20:39

starstarstarstarstar_half
Anoniem
Jeugdzorg werker
9
Opleiding Persoonlijke ontwikkeling & professionele communicatie

"Afgelopen 2 jaar heb ik deze opleiding gevolgd en het waren twee zeer intensieve jaren waarin ik mezelf heb mogen ontdekken en waarin ik anderen heb mogen leren kennen. In de opleiding heb ik geleerd mezelf te vertrouwen, en heb ik andere mensen weer leren vertrouwen. Ik zou het iedereen aanraden die verdieping wil aanbrengen in persoonlijk en professionele relaties met anderen. Ontdek je zelf en ontdek anderen. Onze behoeften zijn gelijk en toch zijn we allen zo verschillend. Een mooie zoektocht naar wat het betekent om mens te zijn tussen anderen." - 29-05-2013 09:03

"Afgelopen 2 jaar heb ik deze opleiding gevolgd en het waren twee zeer intensieve jaren waarin ik mezelf heb mogen ontdekken en waarin ik and… alles lezen - 29-05-2013 09:03

starstarstarstarstar_half
Anoniem
9
Opleiding Persoonlijke ontwikkeling & professionele communicatie

"Mijn leerdoel was om meer in contact te komen met mijzelf omdat vanuit deze ontwikkeling het ook fijner is contact te maken met een ander.

De opleiding heeft mij een mooi inzicht gegeven in mijzelf en in mijn valkuilen en mijn strategieën die ik inzet.

Ik herken mijn eigen gedragspatronen veel beter. Als ik in een oude valkuil stap, herken ik dat direct.

Mijn contacten zijn intenser en persoonlijker geworden. Door de ontmoeting met zoveel verschillende mensen in de opleiding heb ik meer ruimte naar anderen gekregen en ben ik veel minder oordelend. Ik ben milder geworden. Ik gun iedereen deze bijzondere ervaring.

" - 17-09-2012 14:02

"Mijn leerdoel was om meer in contact te komen met mijzelf omdat vanuit deze ontwikkeling het ook fijner is contact te maken met een ander. … alles lezen - 17-09-2012 14:02

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)