Speechwriting (incompany)

Type product

Speechwriting (incompany)

Debatrix
Logo van Debatrix
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9 Debatrix heeft een gemiddelde beoordeling van 9 (uit 15 ervaringen)

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

Leer in één dag hoe je een speech schrijft die mensen raakt en in beweging krijgt in onze training Speechwriting.

Het schrijven van een goede speech is een vak apart. Hoe structureer je het verhaal? Hoe vind je de juiste woorden voor ieder publiek, iedere gelegenheid en iedere spreker? Hoe verbeter je het proces van speechwriting? Hoe zorg je dat toehoorders de belangrijkste boodschap onthouden? Hoe gebruik je beeldende taal, metaforen en verhalen om te boeien en overtuigen? En welke lessen uit de klassieke retorica zijn onmisbaar voor iedereen die wel eens speeches schrijft? Onze training Speechwriting biedt zowel beginnende schrijvers als door de wol geverfde speechwriters houvast en insp…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Speech schrijven, Presenteren, Brieven schrijven, Creatief schrijven en Copywriting.

Leer in één dag hoe je een speech schrijft die mensen raakt en in beweging krijgt in onze training Speechwriting.

Het schrijven van een goede speech is een vak apart. Hoe structureer je het verhaal? Hoe vind je de juiste woorden voor ieder publiek, iedere gelegenheid en iedere spreker? Hoe verbeter je het proces van speechwriting? Hoe zorg je dat toehoorders de belangrijkste boodschap onthouden? Hoe gebruik je beeldende taal, metaforen en verhalen om te boeien en overtuigen? En welke lessen uit de klassieke retorica zijn onmisbaar voor iedereen die wel eens speeches schrijft? Onze training Speechwriting biedt zowel beginnende schrijvers als door de wol geverfde speechwriters houvast en inspiratie bij het schrijven van de meest uiteenlopende toespraken.

Intensieve training Speechwriting met bewezen resultaat

Na een intensieve training van één dag beschik je over de belangrijkste vaardigheden en tools om krachtige speeches te schrijven voor uiteenlopende situaties.

Programma van de training

Tijdens de training in het schrijven van een goede speech komen deze onderdelen aan bod:

  • Handige speechstructuren: zo heb je in no-time de basis van je verhaal klaar
  • Doelgroepanalyse: hoe zorg je dat je verhaal aansluit op je publiek?
  • Klassieke retorica: welke tijdloze principes moet iedere speechwriter kennen?
  • Beelden en metaforen: zo zorg je snel dat spreker én publiek het voor zich zien
  • Framing: welke woorden kun je beter wél en niet gebruiken?
  • Krachtige annotatietechnieken: hoe zorg je dat jouw tekst goed wordt voorgedragen?
  • Leer van grote sprekers (o.a. Barack Obama, Winston Churchill en Nederlandse voorbeelden)
  • Oneliners en claptraps: zó sluit je krachtig af!
  • Feedback op eigen werk: stuur vooraf een speech en krijg tijdens de training feedback!
  • Leer op deze manier hoe je voor jezelf én voor anderen een speech schrijft

Doelgroep

De training Speechwriting is bedoeld voor communicatieadviseurs, beleidsmedewerkers en leidinggevenden die al regelmatig een speech hebben geschreven. De training zit boordevol handige tips en tools om voortaan betere speeches te schrijven.

Over de trainer

Deze training wordt verzorgd door Debatrix-oprichter Lars Duursma. Hij helpt CEO’s, politici en TED-sprekers om hun boodschap overtuigend over te brengen bij carrièrebepalende optredens, van speeches en (klant)presentaties tot board meetings. Hij geeft trainingen en leidt bijeenkomsten over de hele wereld, van Amsterdam tot Ankara en van Brussel tot Beijing. In Caïro gaf hij eind 2011 training aan een nieuwe generatie Egyptische politici. Lars is viervoudig Nederlands Kampioen debatteren, won twee Europese titels en werd in 2006 zelfs wereldkampioen debatteren.

Lars geldt als expert op het gebied van speeches, presentaties, debatten, framing en overtuigingskracht. Hij is vaste deskundige voor BNR Nieuwsradio, het NOS Journaal op 3 en WNL’s Vandaag de Dag en was onder meer te zien bij EénVandaag, Editie NL, RTL Nieuws, VRT, ZDF en CNN. Bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2008 en 2012 voerde hij campagne voor Barack Obama.

Analyses NRC

Voor NRC Handelsblad mocht Lars van 25 tot en met 29 juli 2016 iedere dag een congrestoespraak analyseren. Het betrof de toespraken gehouden op de Democratische Conventie in Philadelphia waaronder de meest besproken speech van het jaar: het krachtige pleidooi van Michelle Obama voor Hillary Clinton als president. Lars maakte de analyses aan de hand van vijf fragmenten met daarin ook tips voor iedereen die weleens voor de groep staat. Benieuwd naar de analyses? Je kunt ze allemaal teruglezen op onze website bij publicaties.

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.