Google Ads / AdWords Training

Tijdsduur

Google Ads / AdWords Training

dTLS. Online Marketing
Logo van dTLS. Online Marketing
Opleiderscore: starstarstarstarstar 9,6 dTLS. Online Marketing heeft een gemiddelde beoordeling van 9,6 (uit 24 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

9,5
Gemiddeld cijfer voor Google Ads / AdWords Training
Gebaseerd op 19 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
starstarstarstarstar
Erwin Schreiber
Freelance Online Marketeer
10
Google Ads / AdWords Training

"Goed verzorgde training, waar zowel de beginnende als de wat meer ervaren online marketeer veel van kan leren.
Het is wel handig om iets van basis kennis te hebben al, dan kun je er veel meer uithalen. De cursus is namelijk vrij basic, maar er is bijna onbeperkt verdieping mogelijk door gerichte vragen te stellen, ook tijdens de cursus. Fijne locatie en hele goede catering ;)" - 07-08-2020 07:41

"Goed verzorgde training, waar zowel de beginnende als de wat meer ervaren online marketeer veel van kan leren. Het is wel handig om iets va… alles lezen - 07-08-2020 07:41

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Leer hoe je meer omzet en leads haalt uit Google Ads

Waarom een Google Ads training? Google Ads is voor veel bedrijven een zeer aantrekkelijk kanaal voor het genereren van online omzet, winst en leads. In eerste instantie lijkt Google Ads eenvoudig, maar al snel blijkt dat er oneindig veel keuzemogelijkheden zijn. Beheers je Google Ads onvoldoende dan is de kans groot dat je verdwaalt in al deze opties en je er niet het gewenste resultaat mee behaalt.

In de Google Ads cursus lopen we stap-voor-stap het proces voor het opzetten van een succesvolle campagne met je door. We leren je hoe je het resultaat van jouw campagnes beoordeelt en aan welke knoppen je precies kunt draaien. Hiermee optima…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Zoekmachine adverteren (SEA), Google Ads, Zoekmachine marketing (SEO/SEA), Mediaplanning en Online marketing.

Leer hoe je meer omzet en leads haalt uit Google Ads

Waarom een Google Ads training? Google Ads is voor veel bedrijven een zeer aantrekkelijk kanaal voor het genereren van online omzet, winst en leads. In eerste instantie lijkt Google Ads eenvoudig, maar al snel blijkt dat er oneindig veel keuzemogelijkheden zijn. Beheers je Google Ads onvoldoende dan is de kans groot dat je verdwaalt in al deze opties en je er niet het gewenste resultaat mee behaalt.

In de Google Ads cursus lopen we stap-voor-stap het proces voor het opzetten van een succesvolle campagne met je door. We leren je hoe je het resultaat van jouw campagnes beoordeelt en aan welke knoppen je precies kunt draaien. Hiermee optimaliseer je jouw campagnes, zodat je Google Ads resultaat wordt verbeterd.

Voor wie is de Google Ads cursus?

Heb je als ondernemer, (online) marketeer of communicatiemedewerker al Google Ads campagnes lopen en zou je hier graag meer uit willen halen? Of heb je een bureau dat voor jou Google Ads beheert, maar weet je er te weinig van af om goed te kunnen beoordelen hoe goed zij dit doen? Dan is deze Google Ads training van dTLS. perfect voor jou!

Na de Google Ads training:

✔️ Ken je niet alleen de functionaliteiten die Google Ads je te bieden heeft, maar begrijp je ook hoe je hier het beste gebruik van kunt maken.
✔️ Ben je in staat om een goede campagnestructuur op te zetten.
✔️ Weet je hoe je de verschillende zoekwoordtypen gebruikt en hoe je met zoekwoordonderzoek interessante zoektermen kunt selecteren.
✔️ Weet je hoe het veilingsyteem van Google werkt.
✔️ Weet je hoe je effectieve advertentieteksten schrijft en hoe je advertentietesten uitvoert.
✔️ Ken je de verschillende advertentie-extensies.
✔️ Weet je wat kwaliteitsscore is en hoe je deze kunt verbeteren.
✔️ Kun je je campagnes monitoren en sturen op het gewenste resultaat.
✔️ Weet je welke biedstrategieën er zijn en wanneer je welke het beste kunt inzetten.
✔️ Ben je in staat zelfstandig een campagne voor het zoeknetwerk van Google op te zetten.
✔️ Weet je hoe je de meting van Google Ads-resultaten kunt inrichten.

Over Rianne Jacobs-Schouten

Al in 2008 zette onze Google Ads-trainer, Rianne Jacobs-Schouten, haar eerste stappen in de online marketing. Maar eigenlijk begon het al jaren eerder. “Als je dan toch achter de computer wilt zitten, leer dan maar hoe je een site moet bouwen, dan besteed je je tijd tenminste beetje nuttig”, zei haar vader toen ze een jaar of 15 was. Die opgedane kennis bleek jaren later in combinatie met een communicatiestudie van grote waarde.

In 2015 startte Rianne als freelancer. Nu, 7 jaar later, werkt ze, samen met haar team, hard aan de groei van dTLS, én aan de online groei van haar klanten. Rianne kent de ins and outs van Google Ads en deelt haar kennis graag. Ze werkt nog dagelijks op accounts van klanten, wat haar kennis actueel houdt.

Programma Google Ads training

Natuurlijk ben je benieuwd wat je precies gaat leren tijdens de Google Ads training. Hieronder vind je grofweg de onderwerpen die tijdens de training worden behandeld. Grofweg, omdat elke Google Ads training bij dTLS. toch weer net anders is als de vorige. Onze Google Ads-trainer Rianne probeert tijdens de training namelijk zoveel mogelijk in te springen op vragen die bij de deelnemers leven. Mis je een onderwerp in onderstaande lijst, neem dan zeker even contact op. Rianne zorgt er dan voor dat ook jouw specifieke Google Ads-vragen aan bod zullen komen.

Campagnestructuur
Dat Google Ads bestaat uit campagnes, advertentiegroepen, zoekwoorden en advertenties weet je waarschijnlijk wel. Maar wat is nu de ideale campagnestructuur? Maak je gewoon één campagne met een heleboel advertentiegroepen, of kies je juist voor meer campagnes met elk wat minder advertentiegroepen? En wat nu als je naast Nederland ook adverteert in andere landen? Maak je dan voor elk land een nieuw account aan, of plaats je de campagnes voor de verschillende landen in één account? Zo maar wat vragen die oppoppen als we het over campagnestructuur hebben. Rianne legt je uit welke consequenties er aan bepaalde keuzes zitten en wat belangrijke zaken zijn om rekening mee te houden als het gaat om een Google Ads-campagnestructuur. Ook laat ze je een eerste opzet uitwerken op papier, die je vervolgens naar wens met haar kunt bespreken. Ze denkt met je mee als je er niet helemaal uitkomt en geeft feedback op jouw ideeën.

Conversiemeting
Het meest technische deel van deze Google Ads training, maar maak je niet te druk hierover. Rianne legt alles op een zeer toegankelijke manier uit.
Google Ads is een performancekanaal. Doel is (meestal) om met je Google Ads-campagnes meer leads of sales te behalen. Hoe weet je nu of dit gelukt is als je het niet (goed) meet? Rianne legt je uit wat het verschil is tussen meting met de Google Ads-tag en via Google Analytics-doelen. Ze loopt met de deelnemers door hun eigen conversiemeting heen en denkt, waar verbetering nodig blijkt, hierover mee.

Breed, zinsdeel, exact
Duizelt het jou soms ook met al die verschillende zoekwoordtypen? Rianne zet duidelijk voor je uiteen wat de verschillende zoekwoordtypen zijn en wat de voor- en nadelen van het gebruik ervan zijn. Hoe voorkom je dat je bakken geld weggooit aan irrelevant verkeer? En hoe doe je zoekwoordonderzoek zodat je juist mogelijke nieuwe zoekwoorden kunt ontdekken? Ook vertelt ze je meer over uitsluitingswoorden, zoekintentie en high funnel vs. low funnel zoekwoorden.

Stap voor stap een nieuwe campagne instellen
Als je een nieuwe campagne aanmaakt, vuurt Google een heleboel vragen op je af. Sommige opties zijn logisch, maar bij veel van de keuzes die je moet maken, is het goed om wat meer informatie te hebben. Wist je bijvoorbeeld dat Google tot 2 keer je dagbudget op een dag kan uitgeven? En dat als je locatie-instellingen niet helemaal goed instelt, onbedoeld met je advertentie wordt getoond bij mensen die zich niet in Nederland bevinden (terwijl je echt koos voor Nederland als locatie)? Rianne neemt je stap voor stap mee door de keuzes die Google aan je voorlegt bij het aanmaken van een nieuwe campagne. Aan het eind van deze Google Ads training heb je daardoor al een eerste basis staan van een nieuwe campagne.

Biedstrategieën
Het is je vast opgevallen: it’s all about automation. Google geeft vast ook in jouw account continu adviesmeldingen dat je het beste gebruik kunt maken van al haar fantastische automatische biedstrategieën. Hoe zit dit nu precies? Is dit echt in jouw voordeel of vooral in het voordeel van de bankrekening van Google? Rianne bespreekt tijdens de Google Ads training uitgebreid welke biedstrategieën er zijn en wanneer je welke kunt gebruiken.

Kwaliteitsscore
Heb je het over Google Ads, dan heb je het over kwaliteitsscore. Waarschijnlijk heb je hier al eens eerder wat over gehoord of gelezen. In de training legt Rianne uit waarom een goede kwaliteitsscore zo belangrijk is, hoe je inzicht krijgt in jouw kwaliteitsscores en hoe je de kwaliteitsscore op een zoekwoord omhoog kunt krijgen. Ze geeft daarbij duidelijke voorbeelden, zodat je zelf direct aan de slag kunt.

Zo schijf je een goede Google Ads-advertentietekst
Hoe schrijf je nu een goede advertentietekst? En als je er honderden moet schrijven? Hoe doe je dit dan een beetje efficiënt? Rianne vertelt je welke elementen niet mogen ontbreken in een goede Google Ads-advertentietekst. Ook neemt ze je mee in het testen van advertentieteksten. Natuurlijk weet je na deze Google Ads training ook precies wat een sitelink, oproepextensie en highlight is. Ga je na de training met de tips van Rianne aan de slag dan weet je vast en zeker je CTR’s een flinke boost te geven!

Doelgroepen en remarketing
Van oudsher draait Google Ads om zoekwoorden. De afgelopen jaren zijn echter de mogelijkheden om doelgroepen te targeten binnen Google Ads steeds wat verder uitgebreid. Zo kun je steeds gemakkelijker alleen je advertentie tonen aan mensen die tot jouw doelgroep behoren. Aan het eind van de Google Ads training weet je welke soorten doelgroepen er zijn, hoe je zelf gemakkelijk remarketingdoelgroepen kunt aanmaken in Google Analytics, en wat het verschil is tussen een targetingdoelgroep en observatiedoelgroep.

9,5
Gemiddeld cijfer voor Google Ads / AdWords Training
Gebaseerd op 19 ervaringen
starstarstarstarstar
Erwin Schreiber
Freelance Online Marketeer
10
Google Ads / AdWords Training

"Goed verzorgde training, waar zowel de beginnende als de wat meer ervaren online marketeer veel van kan leren.
Het is wel handig om iets van basis kennis te hebben al, dan kun je er veel meer uithalen. De cursus is namelijk vrij basic, maar er is bijna onbeperkt verdieping mogelijk door gerichte vragen te stellen, ook tijdens de cursus. Fijne locatie en hele goede catering ;)" - 07-08-2020 07:41

"Goed verzorgde training, waar zowel de beginnende als de wat meer ervaren online marketeer veel van kan leren. Het is wel handig om iets va… alles lezen - 07-08-2020 07:41

starstarstarstarstar
Iris Piek
Junior online marketeer
10
Google Ads / AdWords Training

"Ik heb deze dag als zeer leerzaam ervaren. Er was ruimte om veel vragen te stellen waar ook diep op in werd gegaan. Ik heb veel nieuwe ideeën opgedaan die toegepast kunnen worden binnen ons bedrijf. Bedankt voor deze dag!" - 07-08-2020 06:22

"Ik heb deze dag als zeer leerzaam ervaren. Er was ruimte om veel vragen te stellen waar ook diep op in werd gegaan. Ik heb veel nieuwe ideeë… alles lezen - 07-08-2020 06:22

starstarstarstarstar_border
Jordi Hulleman
Online Marketeer
8
Google Ads / AdWords Training

"Prima opfriscursus en weer nieuwe ideeën en mogelijkheden opgedaan. Bedankt voor deze dag!

Wij zullen zeker de campagne strategie met BMM en Exact gaan testen in combinatie met een slimme biedstrategie. " - 07-08-2020 06:20

"Prima opfriscursus en weer nieuwe ideeën en mogelijkheden opgedaan. Bedankt voor deze dag! Wij zullen zeker de campagne strategie met BM… alles lezen - 07-08-2020 06:20

sander van Zwam
starstarstarstarstar
sander van Zwam
10
Google Ads / AdWords Training

"Rianne is zeer enthousiast in het overbrengen van informatie waar we wat mee kunnen. Alles was zeer goed geregeld en zeker een aanrader als je met Google Ads aan de slag wilt gaan." - 24-07-2020 08:15

"Rianne is zeer enthousiast in het overbrengen van informatie waar we wat mee kunnen. Alles was zeer goed geregeld en zeker een aanrader als … alles lezen - 24-07-2020 08:15

starstarstarstarstar_border
Bransen
Directeur Marketing & Sales
8
Google Ads / AdWords Training

"Het was een erg goede training, goed verzorgd, goed materiaal, heldere sheets (beetje veel tekst per sheet, dus dat kan beter), prettige trainer, fantastische locatie. Inhoudelijk vond ik het erg goed, maar ook erg veel informatie. Twee keer een halve dag is wellicht beter, maar daar zitten ook weer nadelen aan. " - 25-06-2020 10:28

"Het was een erg goede training, goed verzorgd, goed materiaal, heldere sheets (beetje veel tekst per sheet, dus dat kan beter), prettige tra… alles lezen - 25-06-2020 10:28

starstarstarstarstar
Benjamin Beyer
10
Google Ads / AdWords Training

"An informative, detailed and very personal training. Corona proof setup in a nice/cosy room. Very detailed but easy understandable study material and presentation + always the possibility to ask for more details or specific things in you own AdWords account. Top! " - 24-06-2020 08:36

"An informative, detailed and very personal training. Corona proof setup in a nice/cosy room. Very detailed but easy understandable study mat… alles lezen - 24-06-2020 08:36

Miranda Goddijn
starstarstarstarstar
Miranda Goddijn
Online Marketeer
10
Google Ads / AdWords Training

"Een fijne (online) training over Google Ads. Door de training heb ik de handvatten gekregen om het Ads-account te optimaliseren en verder uit te bouwen. Ook heb ik nu de zekerheid om deze uitdaging aan te gaan. Zeker een aanrader! " - 22-04-2020 12:58

"Een fijne (online) training over Google Ads. Door de training heb ik de handvatten gekregen om het Ads-account te optimaliseren en verder ui… alles lezen - 22-04-2020 12:58

starstarstarstarstar
Kim Pot
Marketing Specialist
10
Google Ads / AdWords Training

"Er is echt heel veel stof behandeld en daarnaast is er nog genoeg ruimte om vragen te stellen en in je eigen account te duiken. Heel persoonlijk! Zo kan ik de materie direct toepassen op ons eigen account. Ik weet zeker dat ik nu écht meer uit Google Ads ga halen in ieder geval! " - 22-04-2020 07:43

"Er is echt heel veel stof behandeld en daarnaast is er nog genoeg ruimte om vragen te stellen en in je eigen account te duiken. Heel persoon… alles lezen - 22-04-2020 07:43

starstarstarstarstar
Geert Bos
Webwinkeleigenaar
10
Google Ads / AdWords Training

"Duidelijke training waardoor ik een veel completer beeld heb gekregen van de functies binnen Google Ads. Genoeg ruimte voor vragen over mijn persoonlijke campagnes. Een vriendelijke docent en een ontspannen sfeer." - 20-04-2020 10:37

"Duidelijke training waardoor ik een veel completer beeld heb gekregen van de functies binnen Google Ads. Genoeg ruimte voor vragen over mijn… alles lezen - 20-04-2020 10:37

starstarstarstarstar
Lisa Lorsheijd
Webdesigner
10
Google Ads / AdWords Training

"Een leuke, leerzame en goed verzorgde training! Rianne geeft een duidelijke en praktijkgerichte uitleg waarbij je direct aan de slag kan met de geleerde stof. Wat fijn is is de kleine groep waardoor je persoonlijke aandacht krijgt. Zeker een aanrader!" - 16-01-2020 13:28

"Een leuke, leerzame en goed verzorgde training! Rianne geeft een duidelijke en praktijkgerichte uitleg waarbij je direct aan de slag kan met… alles lezen - 16-01-2020 13:28

Robin Feenstra
starstarstarstarstar
Robin Feenstra
Allroundmedewerker
10
Google Ads / AdWords Training

"Prettig Google Ads training voor starters in een fijne omgeving. Voldoende tijd voor vraag en antwoord tijdens de training.
Een heel pallet aan mogelijkheden in Google Ads is behandeld met behulp van duidelijke sheets. Er ligt ook nadruk op do's and dont's in Google Ads, wat ook handig is.
Leerzame en best persoonlijke training in een kleine groep, waar ook tijd gemaakt is voor een lekkere lunch. Aanrader." - 16-01-2020 13:10

"Prettig Google Ads training voor starters in een fijne omgeving. Voldoende tijd voor vraag en antwoord tijdens de training. Een heel pallet… alles lezen - 16-01-2020 13:10

Michael Nana Adjei
starstarstarstarstar
Michael Nana Adjei
Online Marketeer
10
Google Ads / AdWords Training

"Rianne heeft een waardevolle training gegeven. Alles was goed te volgen. Ook kreeg ik antwoord op al mijn vragen.

Mocht je nog twijfelen over een bureau voor Google Ads, dan zou ik zeker voor DTLS gaan.

" - 13-01-2020 10:10

"Rianne heeft een waardevolle training gegeven. Alles was goed te volgen. Ook kreeg ik antwoord op al mijn vragen. Mocht je nog twijfelen… alles lezen - 13-01-2020 10:10

Niels Van Renselaar
starstarstarstarstar
Niels Van Renselaar
10
Google Ads / AdWords Training

"Erg fijne training van Rianne. Heldere uitleg of het grote plaatje maar ook zeker in de details. Het cursusmateriaal is goed en er was tijd om ook op individuele cases in te gaan wat ontzettend leerzaam is. Aanrader!" - 21-11-2019 12:22

"Erg fijne training van Rianne. Heldere uitleg of het grote plaatje maar ook zeker in de details. Het cursusmateriaal is goed en er was tijd … alles lezen - 21-11-2019 12:22

starstarstarstarstar_half
Tomas Hanedoes
9
Google Ads / AdWords Training

"Een uiterst leerzame dag gehad bij dTLS op kantoor. Een hands on training waarnbij aller direct wordt onderbouwd met ervaringen uit de praktijk.

De setting en het aantal participanten maakte het mogelijk om direct je vragen te stellen. Heel fijn en een aanrader voor iedereen die zich wil ontwikkelen op het gebied van Google Ads." - 18-10-2019 08:10

"Een uiterst leerzame dag gehad bij dTLS op kantoor. Een hands on training waarnbij aller direct wordt onderbouwd met ervaringen uit de prakt… alles lezen - 18-10-2019 08:10

Dimitry (DIM) Vleugel
starstarstarstarstar_border
Dimitry (DIM) Vleugel
eigenaar
8
Google Ads / AdWords Training

"Een fijne en leuke training. Kleine groep dus veel persoonlijke aandacht. Techische uitleg maar vooral ook veel duiding naar aanleiding van de ervaring van dTLS. Aanrader voor alle beginnende Google ADS gebruikers" - 17-10-2019 09:15

"Een fijne en leuke training. Kleine groep dus veel persoonlijke aandacht. Techische uitleg maar vooral ook veel duiding naar aanleiding van … alles lezen - 17-10-2019 09:15

starstarstarstarstar
Schlappi
Marketing Assistant
10
Google Ads / AdWords Training

"Duidelijke en actieve training met veel praktijkvoorbeelden. Veel ruimte voor vragen met betrekking tot jouw eigen situatie. Ook zonder veel ervaring met Google Ads goed te volgen. Verder een goed verzorgde dag, met een fijne sfeer en lekkere lunch! :) " - 15-10-2019 19:37

"Duidelijke en actieve training met veel praktijkvoorbeelden. Veel ruimte voor vragen met betrekking tot jouw eigen situatie. Ook zonder veel… alles lezen - 15-10-2019 19:37

starstarstarstarstar_half
Tinie Honders
9
Google Ads / AdWords Training

"Een zeer goede training over Google Ads. Rianne legt in begrijpelijke taal met duidelijke sheets (die je ook als handout krijgt) uit hoe Google Ads werkt en wat je er allemaal mee kunt. Door samen een campagne aan te maken weet je gelijk welke stappen je moet maken, waar je aan moet denken en wat je niet moet doen. Een leerzame dag en ik raad het zeker aan. " - 15-10-2019 15:40

"Een zeer goede training over Google Ads. Rianne legt in begrijpelijke taal met duidelijke sheets (die je ook als handout krijgt) uit hoe Goo… alles lezen - 15-10-2019 15:40

starstarstarstarstar_half
Trudy Stoker
Directeur/eigenaar
9
Google Ads / AdWords Training

"Voor een totale leek als ik ben, was het een hele duidelijke training. Geen vraag was gek, geen opmerking raar. Kortom; glashelder, veel praktijkvoorbeelden uitgewerkt. Prettige lichte omgeving, en gezellige en smakelijke lunch!" - 15-10-2019 08:24

"Voor een totale leek als ik ben, was het een hele duidelijke training. Geen vraag was gek, geen opmerking raar. Kortom; glashelder, veel pr… alles lezen - 15-10-2019 08:24

starstarstarstarstar
Dennis de Jong
Online Marketeer
10
Google Ads / AdWords Training

"Een hele waardevolle training om meer te weten over Google Ads. Rianne zorgt voor een hele fijne sfeer waar iedereen zich op zijn gemak voelt. Daarnaast gaat ze per deelnemer dieper in op hoe Google Ads het best voor jou kan worden ingezet. Na deze training kon ik direct stappen zetten in het huidige Google Ads account. Naast de training was ook de lunch goed verzorgd." - 11-10-2019 06:28

"Een hele waardevolle training om meer te weten over Google Ads. Rianne zorgt voor een hele fijne sfeer waar iedereen zich op zijn gemak voel… alles lezen - 11-10-2019 06:28

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)