opleiding Human Resources en Talent Management

Niveau
Tijdsduur

opleiding Human Resources en Talent Management

Elysisch Talent
Logo van Elysisch Talent
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9 Elysisch Talent heeft een gemiddelde beoordeling van 9 (uit 8 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Elysisch Talent: een eigen kijk op mens en organsiatie.

De opleiding biedt je praktisch toepasbare kennis, een open en bewuste houding en nuttige vaardigheden waarmee je beter in staat bent om medewerkers te laten doen waar ze goed in zijn. Je leert over het hele HR-proces, van aannemen van mensen tot afscheid nemen van medewerkers en alles wat daar tussenin gebeurt. Daarmee vergroot je de resultaten van en voor de organisatie.

Doe waar je goed in bent!

De basis voor de opleiding is de visie van Leo van der Burg, menskundige bedrijfskunde. Deze visie geeft inzicht in organisatieprocessen en in de individuele inzet van mensen. In de opleiding ligt de focus op de menselijke aspecten in de organisatie. Alle aspecten van het functioneren van medewe…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Talentmanagement, Human Resource Management (HRM), Personeelsmanagement, Selectiegesprekken en Functiewaardering.

Elysisch Talent: een eigen kijk op mens en organsiatie.

De opleiding biedt je praktisch toepasbare kennis, een open en bewuste houding en nuttige vaardigheden waarmee je beter in staat bent om medewerkers te laten doen waar ze goed in zijn. Je leert over het hele HR-proces, van aannemen van mensen tot afscheid nemen van medewerkers en alles wat daar tussenin gebeurt. Daarmee vergroot je de resultaten van en voor de organisatie.

Doe waar je goed in bent!

De basis voor de opleiding is de visie van Leo van der Burg, menskundige bedrijfskunde. Deze visie geeft inzicht in organisatieprocessen en in de individuele inzet van mensen. In de opleiding ligt de focus op de menselijke aspecten in de organisatie. Alle aspecten van het functioneren van medewerkers komen aan de orde. Van een helder zelfbeeld tot beoordeling, van werving & selectie tot ontwikkeling en opleiding. 

We gaan in op succesvolle samenwerking en teamvorming. Hoe krijg je inzicht in hoe mensen met elkaar omgaan en wat het resultaat van samenwerking zou kunnen zijn? Daar hoort natuurlijk ook een thema bij als cultuurverandering. Verder komt een leven lang leren aan de orde en hoe je bijvoorbeeld succesvoller je opleidingsbudgetten benut. Veel opleidingsgeld gaat verloren door te algemene trainingen en te weinig aandacht voor de echte opleidingsbehoeftes. Alle onderwerpen zijn er op gericht om inzicht te krijgen in hoe HR een waardevolle bijdrage kan leveren aan de bedrijfsdoelen.

Iedereen deugt, de vraag is waarvoor...

Iedere medewerker heeft iets bij te dragen, iedereen is ergens goed in. Dat is het uitgangspunt van de opleiding. De HR afdeling heeft onder meer als taak het zorgen voor de werving van geschikte medewerkers maar ook het begeleiden van loopbaanvraagstukken van medewerkers en het vormgeven van het ontwikkelingsbeleid. Dan is het belangrijk om een helder mensbeeld te hebben en een gemeenschappelijke taal. En om in staat te zijn om te weten hoe mensen zich ontwikkelen, wat er wel en niet aan mensen te veranderen is.

Over de opleiding

De opleiding is vooral gericht op HR adviseurs die geïnteresseerd zijn in het optimaliseren van de inzet van medewerkers in de organisatie en het zelf gaan vormgeven van talentmanagement. In de opleiding leer je over het functioneren en de ontwikkeling van mensen, over talent en karakter. Hoe de mogelijkheden en beperkingen in beeld zijn te brengen en wat dat betekent voor de plek van deze medewerkers in de organisatie. Maar het is ook werken aan persoonlijke ontwikkeling. Tijdens de opleiding kijk je ook naar jezelf en je eigen profiel. Zo leer je hoe het in de praktijk werkt en welke inzichten het je kan opleveren.

Inhoud van de opleiding Talentmanagement, Loopbaanbegeleiding & Coaching 

Je kijk op de wereld en op mensen bepaalt hoe je er mee om zult gaan. Het gevolg daarvan zie je in veel organisaties terug, helaas niet altijd op een constructieve manier. Tijdens de opleiding leer je hoe je, door een duidelijke visie op mensen en ontwikkeling, medewerkers op een positieve manier kunt begeleiden. Maar ook een duidelijk inzicht in hoe een functie in elkaar zit en wat dat vraagt van de medewerker die de taken uitvoert is deel van de opleiding. Door een functieprofiel te maken kun je als organisatie een uitnodiging formuleren voor medewerkers. 

Op dezelfde manier als de functieprofielen zijn er ook teamprofielen te maken waardoor het mogelijk wordt te kijken naar alle medewerkers van bijvoorbeeld een afdeling in relatie tot het doel van het geheel. In een voetbalelftal is duidelijk zichtbaar dat de meerwaarde niet zit in alleen maar sterspelers laten spelen maar dat het gaat om de samenwerking. Het gaat er om dat het geheel meer is dan de som der delen. Ook al zijn de individuele leden nog zo goed gekwalificeerd, als een team als los zand aan elkaar hangt is de toegevoegde waarde niet zo groot.

Het begint allemaal met het leren herkennen van kwaliteiten van medewerkers. Daarna is het mogelijk om met de observaties tot inzichten te komen op het gebied van loopbaanbegeleiding, selectie of bijvoorbeeld coaching. Dat betekent onder meer dat je medewerkers kunt begeleiden om op een passende plek in de organisatie (of erbuiten) te komen of in hun ontwikkeling.

Naast een vast programma is ook uitwisseling met andere deelnemers een element van de opleiding. Je verwerkt de aangeboden stof door oefening en opdrachten, ook tussen de lesdagen door. De individuele begeleiding is ook bedoeld voor de belangrijke oefening van de methodiek. Dit is noodzakelijk voor het meest optimale resultaat aan het einde van de opleiding.

Resultaat van de opleiding

De opleiding is geschikt voor hrm-adviseurs. De opleiding is op HBO- niveau.

Tijdens de opleiding leer je zowel de individuele inzet van medewerkers te verbeteren als ook de teamvorming en de inrichting van afdelingen te optimaliseren. De opleiding is praktijkgericht dus er is veel aandacht voor oefening en praktijksituaties. Uiteindelijk ben je in staat om het geleerde in de praktijk te brengen. Dat betekent onder meer dat je beter onderbouwde inschattingen kunt maken van medewerkers en hun mogelijkheden en dat je duidelijker kunt uitleggen hoe bijvoorbeeld een functie eruit zou moeten zien of hoe een team beter samengesteld kan worden.

Na de opleiding

Als de opleiding is afgesloten ontvangt je een getuigschrift of certificaat. Een certificaat betekent dat de deelnemer ook praktijkoefening heeft gehad en in staat is gebleken de concepten in praktijk te brengen.

Praktische informatie over de opleiding

Duur: 8 hele dagen, met telkens tenminste twee weken tussen de lesdagen (de doorlooptijd is enkele maanden).

3 persoonlijke individuele sessies, in overleg in te plannen voor praktijkoefening.

Kosten: 4.695,- excl. btw en incl. lesmateriaal.

Locatie: Centraal in het land (maar mede afhankelijk van de deelnemers, goed bereikbaar voor iedereen).

De opleiding is ook mogelijk als in-company traject. Informeer naar de mogelijkheden hiervoor.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)