training Talentmanagement, Loopbaanbegeleiding & Coaching

Niveau
Tijdsduur

training Talentmanagement, Loopbaanbegeleiding & Coaching

Elysisch Talent
Logo van Elysisch Talent
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9 Elysisch Talent heeft een gemiddelde beoordeling van 9 (uit 8 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Dit product heeft geen vaste startdata en/of plaatsen.Vraag informatie aan over deze training

Beschrijving

Elysisch Talent: een eigen kijk op mens en organsiatie.

In deze tijden bieden wij ook passende oplossingen voor een maatwerk traject, dichtbij en op afstand. Op deze manier kun je veilig aan de slag en werken aan je toekomst. 

Deze opleiding biedt je praktisch toepasbare kennis en vaardigheden waarmee je beter in staat bent om medewerkers te laten doen waar ze goed in zijn. Daarmee vergroot je de resultaten van en voor de organisatie. Ook weet je beter wat de kwaliteiten van medewerkers zijn zodat je ze beter kunt begeleiden.

Doe waar je goed in bent!

In de meeste organisaties is tegenwoordig veel aandacht voor ontwikkeling van medewerkers. Maar hoe geef je daar vorm aan? Binnen een organisatie is het daarnaast belangrijk dat de juiste persoon…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Talentmanagement, Loopbaancoaching, Loopbaanadvies, Zelfbewustzijn en Personeelsmanagement.

Elysisch Talent: een eigen kijk op mens en organsiatie.

In deze tijden bieden wij ook passende oplossingen voor een maatwerk traject, dichtbij en op afstand. Op deze manier kun je veilig aan de slag en werken aan je toekomst. 

Deze opleiding biedt je praktisch toepasbare kennis en vaardigheden waarmee je beter in staat bent om medewerkers te laten doen waar ze goed in zijn. Daarmee vergroot je de resultaten van en voor de organisatie. Ook weet je beter wat de kwaliteiten van medewerkers zijn zodat je ze beter kunt begeleiden.

Doe waar je goed in bent!

In de meeste organisaties is tegenwoordig veel aandacht voor ontwikkeling van medewerkers. Maar hoe geef je daar vorm aan? Binnen een organisatie is het daarnaast belangrijk dat de juiste persoon op de juiste plek zit. Dat levert voor de organisatie zichtbaar resultaat op maar is ook in het belang van de medewerker. Door zelfbewustzijn te ontwikkelen kunnen mensen verantwoordelijkheid voor zichzelf nemen. Dat leidt tot medewerkers die betrokken zijn bij hun eigen loopbaan en ook tot meer betrokkenheid bij de organisatie. Dit principe is toe te passen op het integrale HR-beleid of te gebruiken in coaching of loopbaanbegeleiding.

Personeelsbeleid gebaseerd op de in de opleiding aangeboden werkwijze en visie is al meerdere malen in de prijzen gevallen. De heldere visie zorgt voor samenhang als het wordt toegepast in HRM beleid. Het geeft organisatie en medewerkers onder andere ondersteuning in de aanpak van communicatieproblemen en verzuim maar het kan ook toegepast worden in werving. Het gaat over mensen, ontwikkeling, samenwerking en persoonlijk leiderschap.

Iedereen deugt, de vraag is waarvoor...

Het doen van zelfonderzoek is de basis voor zelfbewustzijn. Het uitgangspunt is dat iedereen doet waar hij of zij goed in is. Bij deze opleiding gaat het over hoe mensen het beste tot ontwikkeling komen en op welke plek hun talenten passen. Daarbij is de unieke kijk op mensen van Elysisch Talent het hulpmiddel. Het mensbeeld dat gehanteerd wordt omvat onder andere talent (is onveranderbaar) en karakter (is ontwikkelbaar). Het beeld geeft inzicht in de kwaliteiten van mensen en de mogelijkheden en beperkingen die iemand daarmee heeft.

Over de opleiding 

De opleiding is gericht op mensen die geïnteresseerd zijn in het optimaliseren van de inzet van medewerkers in de organisatie en het zelf gaan inzetten van talentmanagement. In de opleiding leer je over het functioneren en de ontwikkeling van mensen, over talent en karakter. Hoe de mogelijkheden en beperkingen in beeld zijn te brengen en wat dat betekent voor de plek van deze medewerkers in de organisatie. In de opleiding worden bijvoorbeeld ook inzichten uit de wetenschap van non-verbale communicatie behandeld. Dat geeft zeer praktische toepassingsmogelijkheden. Maar het is daarnaast ook een persoonlijke groeimogelijkheid. Tijdens de opleiding kijk je ook naar je eigen profiel en wat dit betekent voor je eigen werk. Zo leer je uit eigen ervaring hoe het in de praktijk werkt en wat het resultaat kan zijn.

Inhoud van de opleiding Talentmanagement, Loopbaanbegeleiding & Coaching 

Je visie op de wereld en op mensen bepaalt hoe je er mee om zult gaan. Mede daarom is het belangrijk om je daarvan bewust te zijn en zeker je kijk op mensen verder te ontwikkelen. Je leert zo sterke keuzes te maken voor de organisatie waardoor het rendement vergroot wordt. Je inzicht draagt bij aan de kwaliteit van je werk en de gesprekken die je voert.

Als het over talentmanagement en loopbaanadvisering gaat, dan gaat het over mensen en daarmee over hun talenten, karakter, ontwikkeling, mogelijkheden en beperkingen. Het helpt om een gemeenschappelijke taal te hebben in individuele gesprekken met medewerkers over bijvoorbeeld functioneren en ontwikkeling. Maar ook voor overleg in teams en de organisatie als geheel is deze helderheid in communicatie belangrijk voor succes.

Belangrijk is dat je goed leert kijken naar mensen zodat hun kwaliteiten zichtbaar worden en je (zonder oordeel) medewerkers kunt helpen om inzicht in zichzelf te krijgen. Wil je op professionele wijze de mogelijkheden van talentmanagement voor je organisatie leren kennen, om zodoende meer kwaliteit en rendement uit je medewerkers en het bedrijf te halen? Dan is deze unieke en praktijkgerichte opleiding uitstekend geschikt voor jou.

Thema’s zijn onder andere:

• Wat is de meerwaarde van talentmanagement?

• Talentmanagement in relatie tot competenties en gedrag

• Hoe creëer je een succesvol team?

• Wat is wel en niet veranderbaar?

• Hoe laat je medewerkers het beste uit zichzelf halen?

• Hoe bepaal je welke talenten de organisatie nodig heeft?

• Hoe kun je mensen in hun waarde laten en toch zorgen dat ze toegevoegde waarde voor de organisatie houden?

• Hoe zorg je dat mensen de houvast in zichzelf vinden in tijden dat alles aan verandering onderhevig is?

Daarnaast is er ruimte voor vragen en inbreng van deelnemers.

Het programma en werkwijze

Onderwerpen die aan de orde komen zijn:

• wat is talentmanagement?

• in beeld brengen van individuele kwaliteiten: talent, karakter, ontwikkeling en gedrag

• loopbaanbegeleiding en -advies

• teamontwikkeling

• opstellen van functieprofielen

• coaching

• organisatieontwikkeling

• praktische vertaling naar je eigen werkomgeving

Naast het vaste programma is er ook ruimte voor eigen vraagstukken en thema's. Je verwerkt de aangeboden stof door oefening en opdrachten, ook tussen de lesdagen door. Dit is belangrijk voor het meest optimale resultaat aan het einde van de opleiding.

Resultaat van de opleiding

De opleiding is geschikt voor hrm-adviseurs, loopbaanbegeleiders, coaches en opleidingsadviseurs maar ook voor teamleiders en managers. De opleiding is op HBO- niveau.

Je bent na afloop in staat te ondersteunen bij de ontwikkeling en invulling van talentmanagement in je organisatie. Dat betekent dat je gericht advies kunt geven over de inzet van talent en de ontwikkelingsmogelijkheden (van medewerkers) in de organisatie. Ook heb je inzicht in hoe het talent van medewerkers in beeld gebracht kan worden ten behoeve van loopbaanbegeleiding en coaching.

Het gaat er niet om dat je bezig bent met het inzetten van een methodiek maar dat je je een eigen kijk op mensen eigen maakt. Hiermee kun je situaties anders tegemoet treden en doeltreffender op vragen ingaan. Je weet dan bijvoorbeeld sneller of het zin heeft ergens veel energie in te steken of juist niet. Vaak zal de toepassing van het geleerde dan ook onbewust gebeuren.

Daarvoor is ook oefening in de praktijk noodzakelijk. Het resultaat is natuurlijk mede afhankelijk van je eigen inzet en tijd die besteed wordt aan het uitwerken van opdrachten.

Na de opleiding

Als de opleiding is afgesloten ontvangt je een getuigschrift of certificaat. Een certificaat betekent dat de deelnemer ook praktijkoefening heeft gehad en in staat is gebleken de concepten in praktijk te brengen.

Praktische informatie over de opleiding

Duur:                    8 halve dagen, met telkens tenminste twee weken tussen de lesdagen (de doorlooptijd is enkele maanden).

Kosten:                € 1.995,- excl. btw en incl. lesmateriaal.

Locatie:                nader te bespreken. Kan ook via Skype of andere videoverbinding.

De opleiding is ook mogelijk als in-company traject. Informeer naar de mogelijkheden hiervoor.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)