Professional Scrum Product Owner – Advanced (PSPO-II)

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Professional Scrum Product Owner – Advanced (PSPO-II)

Expandior
Logo van Expandior

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeAmersfoort
21 sep. 2022 tot 22 sep. 2022
check_circle Startgarantie
placeAmersfoort
19 okt. 2022 tot 20 okt. 2022
check_circle Startgarantie
placeAmersfoort
17 nov. 2022 tot 18 nov. 2022
check_circle Startgarantie
placeAmersfoort
14 dec. 2022 tot 15 dec. 2022
check_circle Startgarantie

Beschrijving

Wilt u ook getraind worden door de beste Product Owner-trainer van Nederland? Dat kan! Alleen bij Expandior wordt u getraind door Chris Lukassen! Chris is één van de twee bedenkers en makers van de door Scrum.org gecertificeerd Professional Scrum Product Owner Advanced training.

Agile Product Management is een fantastisch, maar ook complex vakgebied en hoewel een training als Professional Scrum Product Owner een goed startpunt is, gaat de rol verder dan het Scrum Framework. In de Professional Scrum Product Owner – Advanced kijken we naar de Stances van de Product Owner: Hoe wordt u een effectievere visionair, klant vertegenwoordiger, onderzoeker, beslisser, samenwerker en beïnvloeder? Deze …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Scrum Product Owner, Scrum, Agile (algemeen), Scrum Master en Kanban.

Wilt u ook getraind worden door de beste Product Owner-trainer van Nederland? Dat kan! Alleen bij Expandior wordt u getraind door Chris Lukassen! Chris is één van de twee bedenkers en makers van de door Scrum.org gecertificeerd Professional Scrum Product Owner Advanced training.

Agile Product Management is een fantastisch, maar ook complex vakgebied en hoewel een training als Professional Scrum Product Owner een goed startpunt is, gaat de rol verder dan het Scrum Framework. In de Professional Scrum Product Owner – Advanced kijken we naar de Stances van de Product Owner: Hoe wordt u een effectievere visionair, klant vertegenwoordiger, onderzoeker, beslisser, samenwerker en beïnvloeder? Deze training is een absolute must voor iedereen die zijn of haar eerste ervaring opgedaan als producteigenaar en er klaar voor is om nog meer impact te maken. De training is inclusief examen voor het PSPO-A certificaat vanuit Scrum.org.

De Professional Scrum Product Owner – Advanced is bijzonder geschikt voor gevorderde Product Owners en Agile Product Managers (die bijvoorbeeld binnen een SAFe organisatie werken). Ook is deze training geschikt voor u wanneer u Product Owners wilt helpen groeien, bijvoorbeeld als Scrum Master of leidinggevende. Tijdens de training wordt veel in teamverband aan casussen gewerkt. Juist door het delen van uw ervaring leert u samen en van elkaar, hoe u het beste waarde kunt leveren. Concreet gaat de training niet in op hoe Scrum in de basis werkt, of de verschillen met een plan gedreven aanpak (lees waterval), maar juist wel op hoe u nog effectiever kan zijn in uw rol als Product Owner.

Leerdoelen: 

De leerdoelen van deze training richten zich op het verbeteren van de verschillende houdingen (“stances”) van de Product Owner:

 • Klantvertegenwoordiger – gericht op het begrijpen van problemen, uitdagingen en potentiële kansen van de klant
 • Visionair – communiceert de visie, toekomstige staat en mogelijkheden op een manier die gemeenschappelijk begrip bevordert
 • Experimenteerder – gericht op innovatie, het testen van hypotheses en het valideren van potentiële waarde om productinnovatie te stimuleren
 • Beïnvloeder – communiceren met en beïnvloeden van stakeholders, klanten en ontwikkelaars om focus te krijgen op een gemeenschappelijk doel
 • Samenwerker – altijd op zoek naar input, ideeën en feedback van anderen
 • Beslisser – gericht op het creëren van maximale impact door het maken van duidelijke keuzes en beslissingen

Programma deel 1: 

De Professional Scrum Product Owner Advanced is als volgt opgebouwd:

 • We beginnen de training met introducties en de case studie OLD News. OLD News is een mediabedrijf in stormachtig weer, dat probeert te overleven in de huidige moderne digitale tijd. OLD News als bedrijf, haar medewerkers en u als nieuwe, startende Product Owner bij dit bedrijf zullen gedurende de training voor vele uitdagingen komen te staan.
 • Vervolgens duiken we in de zes verkeerd begrepen en de zes voorkeurs houdingen van de Product Owner. U maakt kennis met de verschillende houdingen en u krijgt de gelegenheid om de verschillende houdingen te verkennen, met een verscheidenheid aan opdrachten en cases om te behandelen;
 • Na de introductie van de “Stances of the Product Owner”, duiken we in de eerste stance; The Customer Representative. In dit deel gaan we onderzoeken wat het inhoudt om een Product Owner te zijn die de klant vertegenwoordigt. We onderzoeken gedragingen, tools, technieken, tips en trucs om als Product Owner de klant beter te vertegenwoordigen.

Programma deel 2: 

 • De “Visionary Product Owner” is het volgende onderdeel. In dit deel zullen we de OLD News missie en visie samen onderzoeken, en ook hoe u storytelling kunt toepassen om uw visie effectiever te communiceren en te verkopen.
 • Nu we een beter begrip hebben van de visie, is het tijd om in de “Experimenteer” houding te duiken. Terwijl we verschillende tools en technieken over experimenteren verkennen, zullen we ook een beter begrip krijgen van hoe u de juiste experimenten uitvoert.
 • Het beïnvloeden van stakeholders is echter niet het enige wat u doet als Product Owner. Er zijn veel situaties waarin u de stance van “De Samenwerker “moet aannemen. In dit deel van de cursus maakt u kennis met concepten als Agile Governance, Agile Contracting en Agile budgettering, en leert u meer over wat er nodig is om de “Collaborator” te zijn.
 • Na alle interessante discussies, inhoud en oefeningen gedurende twee dagen, is het nu tijd om de training af te sluiten. Terwijl we ons naar de bar begeven voor een paar drankjes, denken we terug aan twee energieke, inspirerende en waardevolle dagen, waarin we allemaal een stap dichter zijn gegroeid naar het worden van ondernemende Product Owners.

Certificering: 

Op dit moment zijn er wereldwijd bijna 100,000 mensen met een PSPO-I certificaat. Er zijn er minder dan 2000 die een PSPO-II certificaat hebben. Middels dit certificaat onderscheidt u zich echt in welke mate u de rol van de Product Owner beheerst, en hoe u zult reageren op echte situaties.

u ontvangt van ons binnen 48 uur na uw deelname een toegangscode voor de digitale examenomgeving van Scrum.org. Binnen 14 dagen dient u het examen te volbrengen en mocht u onverhoopt de eerste poging niet het minimumpercentage van 85% goed beantwoorden, dan mag u eenmalig herkansen. Deze eenmalige kosteloze herkansing geldt dus enkel wanneer u binnen 14 na afloop van de training examen doet. Het examen is Engelstalig en om die reden zullen veel van de Engelstalige terminologie ook toegepast worden tijdens de training.

Slaagt u voor het online PSPO-II examen? Dan mag u zich met trots gecertificeerd Scrum.org Professional Scrum Product Owner (PSPO-II) noemen en wordt u levenslang lid van de Scrum.org community.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)