Sportkunde Bachelor (Leefstijlcoach, Sportmanager, Eventmanager, Sportmarketing, Gezondheidsmanager, Buurtsportcoach)

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats
Logo van HAN Sport en Bewegen
Opleiderscore: starstarstarstar_halfstar_border 7 HAN Sport en Bewegen heeft een gemiddelde beoordeling van 7 (uit 2 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placePapendal, Arnhem
30 aug. 2021 tot 31 jul. 2025
check_circle Startgarantie
placePapendal, Arnhem
29 aug. 2022 tot 31 jul. 2026
check_circle Startgarantie

Beschrijving

Bewegen en gezondheid staan hoog op de agenda. Professionals die sportprogramma's ontwikkelen en organiseren zijn nodig. Specialiseer je in leefstijl of gedrag. Of kies de commerciële kant van de 'beweegmarkt'! Wil jij een HBO diploma? Vraag een online adviesgesprek aan voor deze deeltijdopleiding! Wil jij je ontwikkelen tot hbo-professional in de sector, sport, bewegen en vitaliteit en je positie op de arbeidsmarkt verbeteren? Start dan in 2021 met Sportkunde in deeltijd!

Als sportkundige breng je mensen in beweging voor wie sporten geen vanzelfsprekendheid is. Of ga je aan de slag als manager bij een groot sportbedrijf, een sportorganisatie of bij een adviesbureau dat een gezonde leefstij…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Sportmanagement, Leefstijlcoach, Sportpsychologie & Sportcoaching, Zwemonderwijzer en Coaching.

Bewegen en gezondheid staan hoog op de agenda. Professionals die sportprogramma's ontwikkelen en organiseren zijn nodig. Specialiseer je in leefstijl of gedrag. Of kies de commerciële kant van de 'beweegmarkt'! Wil jij een HBO diploma? Vraag een online adviesgesprek aan voor deze deeltijdopleiding! Wil jij je ontwikkelen tot hbo-professional in de sector, sport, bewegen en vitaliteit en je positie op de arbeidsmarkt verbeteren? Start dan in 2021 met Sportkunde in deeltijd!

Als sportkundige breng je mensen in beweging voor wie sporten geen vanzelfsprekendheid is. Of ga je aan de slag als manager bij een groot sportbedrijf, een sportorganisatie of bij een adviesbureau dat een gezonde leefstijl bevordert.

Waar werk je als sportkundige?

*Gemeentelijke sportbedrijven en –services
*Landelijke en lokale overheid binnen één van de afdelingen sport, gezondheid en vitaliteit
*Provinciale sportbedrijven
*Zorginstellingen (fysiotherapiepraktijken, obesitasklinieken, gezondheidsdienst, re-integratie bureaus, sport BSO's, justitiële inrichtingen etc.)
*Welzijnsinstellingen (Jongerenwerk; dak- en thuislozen; SWON etc.)
*Georganiseerde sport (sportbonden, sportkoepels, verenigingen)
*Toerisme, sportieve recreatie en evenementen
*Commerciële product- en dienstverlening binnen sport en gezondheid
(sportdetailhandel, gezondheidsmanagementbureau's, verzekeringsmaatschappijen; coachingsbureaus; fitness en beweegcentra, betaald voetbalclubs etc.)
*Topsportorganisaties

Bij de start van deeltijdopleiding Sportkunde is een werkplek vereist. Wat je leert binnen de deeltijdopleiding Sportkunde, breng je direct in de praktijk.

Wil je in 2021 starten met Sportkunde in deeltijd? Samen kijken we of de opleiding een goede match voor je is. Meld je voor 1 mei aan via Studielink en je ontvangt een uitnodiging voor de toelatingsprocedure. De intakeprocedure voor de deeltijdopleiding Sportkunde bestaat uit 2 onderdelen:
* een vaardigheidstest waarin je motoriek wordt getest
* een gesprek op basis van je CV

Waarom kiezen voor Sportkunde deeltijd aan de HAN?
* Je volgt lessen in het Sport- en Onderwijsgebouw van de HAN op Papendal
* Ambitieuze en nieuwe opleiding
* Innovatieve mix van werkvormen, contactonderwijs en afstandsleren volgens blended learning en 'High Impact Learning'
* Er wordt gewerkt met verschijningsvormen van sport en bewegen als basis: wedstrijd, show, avontuur, spel, gezondheid, recreatie en dus niet alleen met de traditionele wedstrijdsporten
* Enthousiast team van docentenDe unieke samenwerking tussen de HAN en NOC*NSF geeft je de mogelijkheid tot kennisontwikkeling en onderzoek op het gebied van sport, bewegen en gezondheid. Je hebt hier regelmatig inspirerende ontmoetingen met topsporters en bestuurders.

Sportkunde is een brede hbo-opleiding waarin je leert om o.a. sport- en beweegprogramma's te ontwikkelen, organiseren en uitvoeren. Een sportkundige krijgt iedereen in beweging en maakt bewegen mogelijk!

* Sportkunde bestaat uit een deel theorie en een praktijkdeel op de opleiding en stage
* In verschillende werkvormen (theorielessen, hoorcolleges, practica (organiseren en managen), sportvaardigheden en werkcolleges (leren toepassen van kennis en vaardigheden) word je uitgedaagd om jezelf te ontwikkelen tot Sportkundige
* De deeltijdopleiding bestaat uit eenheden van leeruitkomsten die zijn gegroepeerd in modules. Elke module is opgebouwd rond herkenbare thema's uit de beroepspraktijk:
- Beweegprogramma's
- Advies en beleid
- Ondernemen en innoveren
- Begeleiden en Coaching
- Onderzoek
- Samenwerken
- Professionele ontwikkeling
* De opleiding bestaat uit een major en een minor. De minor is naar keuze in te vullen en is een verbreding of verdieping op het majorprogramma. Inclusief het minorprogramma duurt de deeltijdopleiding 4 jaar.

Sportkunde is een brede hbo-opleiding waarin je leert om o.a. sport- en beweegprogramma's te ontwikkelen, organiseren en uitvoeren. Een sportkundige krijgt iedereen in beweging en maakt bewegen mogelijk!Zo breng je bijvoorbeeld mensen in beweging voor wie sporten geen vanzelfsprekendheid is. Of ga je aan de slag als manager bij een groot sportbedrijf, een (top)sportorganisatie of bij een adviesbureau dat een gezonde leefstijl bevordert. Wat je leert, breng je direct in de praktijk.

Herken je je in de volgende houding? Dan is de deeltijdopleiding Sportkunde iets voor jou!
* Je hebt een open mindset
* Je bent constructief en positief ingesteld
* Je kunt samenwerken
* Je bent flexibel
* Je bent in staat om zelfstandig aan je studie te werken en dit te combineren met je werk
* Je bent bereid tot zelfreflectie en staat open voor de feedback van anderen
* Je hebt affiniteit met sport en bewegen
* Je bent praktijkgericht

Denk bijvoorbeeld aan de volgende beroepen:
*buurtsportcoaches
*combinatiefunctionarissen
*(ex) topsporters

Voor wie?
*mbo-ers (niveau 4) waaronder b.v.:
agogen, BOS-medewerkers, sportmanagers, trainer/coaches, leefstijlcoaches en fitnessinstructeurs)
*verwante hbo sportopgeleiden zoals ALO of SPECO
*mbo-opgeleiden (niveau 4) die zich verder willen ontwikkelen
(b.v. agogen, BOS-medewerkers, sportmanagers, trainer/coaches,leefstijlcoaches, fitnessinstructeurs)
*Belangstellenden uit andere sectoren, bijvoorbeeld onderwijs

Cursussen, trainingen en post-hbo-opleidingen van HAN Sport en Bewegen: Grijp de kans om van uw loopbaan een succes te maken! Hiervoor heeft HAN SENECA namens HAN Sport en Bewegen op het gebied van sport, arbeid en gezondheid vele post-hbo opleidingen, trainingen en cursussen voor professionals in sport, gezondheid, management en lichamelijke opvoeding. Aanmelden is mogelijk tot 2 weken voor aanvang van de cursussen.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)