Inleiding in de Energietransitie

Tijdsduur

Inleiding in de Energietransitie

HanzePro, Hanzehogeschool Groningen
Logo van HanzePro, Hanzehogeschool Groningen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,8 HanzePro, Hanzehogeschool Groningen heeft een gemiddelde beoordeling van 8,8 (uit 6 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Competenties zijn een samenspel tussen vaardigheden en kennis. Voor het vergroten van uw competenties kunt u terecht bij HanzePro, Hanzehogeschool Groningen.

Uitgebreid

Om zicht te krijgen op de veranderende energiewereld en hier op in te kunnen spelen, is het belangrijk om eerst goed te begrijpen hoe de energietransitie precies in elkaar steekt. Welke factoren spelen een belangrijke rol? Hoe verhouden die factoren zich tot elkaar? Wat voor ontwikkelingen vinden er plaats? Wie zijn er eigenlijk bij betrokken? Met welke potentiële knelpunten moet ik rekening houden? Wat betekent dit voor onze maatschappij? En wat betekent dit eigenlijk voor mijn eigen werk? Antwoorden op deze vragen, zijn relevant voordat je je je verder specialiseert in de energietransitie. Tijdens de cursus ‘Inleiding in de Energietransitie’ krijg je een overzicht van alle rele…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Duurzame energie / Energietransitie, Duurzaamheid, Duurzaam Bouwen, Duurzaam ondernemen en Zonnepanelen.

Competenties zijn een samenspel tussen vaardigheden en kennis. Voor het vergroten van uw competenties kunt u terecht bij HanzePro, Hanzehogeschool Groningen.

Uitgebreid

Om zicht te krijgen op de veranderende energiewereld en hier op in te kunnen spelen, is het belangrijk om eerst goed te begrijpen hoe de energietransitie precies in elkaar steekt. Welke factoren spelen een belangrijke rol? Hoe verhouden die factoren zich tot elkaar? Wat voor ontwikkelingen vinden er plaats? Wie zijn er eigenlijk bij betrokken? Met welke potentiële knelpunten moet ik rekening houden? Wat betekent dit voor onze maatschappij? En wat betekent dit eigenlijk voor mijn eigen werk? Antwoorden op deze vragen, zijn relevant voordat je je je verder specialiseert in de energietransitie. Tijdens de cursus ‘Inleiding in de Energietransitie’ krijg je een overzicht van alle relevante expertises, vergaar je basiskennis in deze expertises en leer je deze kennis (en jezelf) in de context van de energietransitie plaatsen.

Programma

Het programma bestaat uit vier volledige cursusdagen die om de week zullen plaatsvinden. Binnen deze cursusdagen zullen de volgende thema’s aanbod komen:

Overzicht van de energietransitie:
Wat is de energietransitie en waarom is hij nodig?

Duurzame technologie
Hernieuwbare energiebronnen: Werking en haalbaarheid Nederland.

Introductie in de ruimtelijke inpassing van duurzame technologie
Wat betekent dat nu precies voor de omgeving? Voor mensen? Hoe pas je dat in?

Waterstof
Wat is waterstof, hoe werkt het en hoe pas je dat toe in de energietransitie? Hoe zit het met veiligheid?

Wetgeving in de energietransitie
Inleiding in de relevante wetgeving voor de energietransitie. Leren identificeren van potentiële juridische knelpunten.

Duurzaam gedrag, communicatie en (burger) participatie
Hoe krijg je mensen mee in de energietransitie? Welke factoren spelen een rol bij het motiveren van mensen en hoe creëer je sociaal draagvlak? Welke rol speelt communicatie? Welke voorbeelden van succesvolle projecten met betrekking tot (burger)participatie zijn er?

Docenten

Het docententeam zal grotendeels bestaan uit lectoren en docenten uit de energiemasters van de Hanzehogeschool Groningen.

Samenwerking met ENTRANCE

Deze cursus is in samenwerking met ENTRANCE - Centre of Expertise Energy ontwikkeld. ENTRANCE draagt bij aan de snelle overgang naar een schone en betaalbare energievoorziening. In ons expertisecentrum ontmoeten wetenschappers, studenten, bedrijven, overheden en maatschappelijke instellingen elkaar om hun kennis te delen. Samen zorgen we voor de innovaties die hard nodig zijn voor de energietransitie én we versterken de regionale kenniseconomie.

Doelgroep

Werknemers die in hun werkzaamheden te maken (gaan) krijgen met de energietransitie.

Instroomniveau

HBO

Startdata

01-03-2024 | Vervolg op 15 maart, 5 april en 19 april 2024

Tijden

9.00 - 17.00 uur

Duur

4 dagen

Kosten

€1300,-

Lesmateriaal: Het boek 'De energietransitie uitgelegd' van Sanne de Boer zit bij de prijs inbegrepen en krijg je op de eerste cursusdag. 

Locatie

ENTRANCE - Centre of Expertise Energy, Hanzehogeschool Groningen

Aantal deelnemers

10-15 deelnemers

Vervolg of verdieping

Momenteel worden er meerdere vervolgtrajecten ontwikkeld. Dit betreffen verdiepende cursussen en masterclasses met betrekking tot de behandelde gebieden in de basiscursus.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)