Management in de Zorg (Bachelor: duaal/deeltijd)

Niveau
Tijdsduur
Logo van HanzePro, Hanzehogeschool Groningen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,8 HanzePro, Hanzehogeschool Groningen heeft een gemiddelde beoordeling van 8,8 (uit 6 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

HanzePro, Hanzehogeschool Groningen biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Assen, Groningen, Zwolle

Beschrijving

Competenties zijn een samenspel tussen vaardigheden en kennis. Voor het vergroten van uw competenties kunt u terecht bij HanzePro, Hanzehogeschool Groningen.

Uitgebreid

Organisaties in de zorg en welzijn zien steeds meer de noodzaak om marktgericht te werken. De duale (deeltijd)opleiding Management in de Zorg van de Hanzehogeschool Groningen leidt managers op tot ondernemende maar ook betrokken leidinggevenden die integrale verantwoordelijkheid kunnen dragen.

Een middenmanager in de sector zorg en welzijn moet in staat zijn de zakelijke kant van zijn of haar beroep te combineren met de zorg voor cliënten en medewerkers. Daarom is de opleiding Management in de Zorg opgezet, specifiek gericht op managers in de sector zorg en welzijn. Belangrijk aspect van de opleiding is dat medestudenten in dezelfde sector werken en dus dezelfde vraagstelling he…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Zorgmanagement, Gezondheidszorg, MBA Zorg/Welzijn, Zorg en Welzijn en Zorgbeleid & Zorgstrategie.

Competenties zijn een samenspel tussen vaardigheden en kennis. Voor het vergroten van uw competenties kunt u terecht bij HanzePro, Hanzehogeschool Groningen.

Uitgebreid

Organisaties in de zorg en welzijn zien steeds meer de noodzaak om marktgericht te werken. De duale (deeltijd)opleiding Management in de Zorg van de Hanzehogeschool Groningen leidt managers op tot ondernemende maar ook betrokken leidinggevenden die integrale verantwoordelijkheid kunnen dragen.

Een middenmanager in de sector zorg en welzijn moet in staat zijn de zakelijke kant van zijn of haar beroep te combineren met de zorg voor cliënten en medewerkers. Daarom is de opleiding Management in de Zorg opgezet, specifiek gericht op managers in de sector zorg en welzijn. Belangrijk aspect van de opleiding is dat medestudenten in dezelfde sector werken en dus dezelfde vraagstelling hebben.

Doel

Na de opleiding kunt u vanuit een middenkaderpositie resultaatgericht leiding geven aan teams. U levert een belangrijke bijdrage aan ontwikkeling en uitvoering van het operationele, tactische en strategische beleid van uw organisatie.

Inhoud

De opleiding Management in de Zorg is gebaseerd op het landelijke beroepsprofiel voor middenmanager in zorg en welzijn. Alle relevante brancheorganisaties erkennen dit profiel. Het beschrijft acht verschillende rollen voor de leidinggevende, met de onderliggende competenties. De acht rollen zijn:
1. De leidinggevende als zelfstuurder
2. De leidinggevende als manager van het individu
3. De leidinggevende als manager van de groep
4. De leidinggevende als manager van het operationele proces
5. De leidinggevende als onderzoeker
6. De leidinggevende als ondernemer
7. De leidinggevende als veranderaar
8. De leidinggevende als integraal manager

Een studiejaar van de opleiding Management in de Zorg is verdeeld in vier periodes van tien weken. In iedere periode staat een van bovenstaande rollen centraal.

Niveau en duur

De opleiding Management in de Zorg is een bachelor-opleiding binnen het bachelor-masterstelsel van het hoger onderwijs. Op basis van eerder verworven competenties en vooropleiding kan de studie in ongeveer 3 jaar afgerond worden. Tijdens de intakeprocedure wordt bepaald in welke fase van de opleiding u instroomt. Voor meer informatie over de intakeprocedure lees hier verder.

Tijdens de eerste fase verwerft u de competenties om binnen bestaande beleidskaders een team medewerkers resultaatgericht te kunnen aansturen (operationeel niveau). Deze fase is een afgerond geheel. Als uw functie momenteel niet meer van u vraagt, kunt u de opleiding hierna afronden met een wettelijk diploma: de Associate Degree. U kunt (eventueel later) verder studeren wanneer u een veeleisender functie heeft of ambieert. Wel dient u zich dan specifiek in te schrijven voor de Associate Degree. Kijk voor meer informatie op Management in de Zorg (Associate Degree). In de tweede fase van de opleiding wordt er veel meer naar de omgeving en de toekomst gekeken. Onderzoek, ondernemerschap en verandermanagement komen hierbij aan de orde.

Persoonlijk ontwikkelingsplan

Tijdens de eerste onderwijsperiode van het eerste jaar brengt u in kaart welke competenties u al bezit en welke nog niet. Daar baseert u uw persoonlijk ontwikkelingsplan op dat het uitgangspunt wordt voor de verdere invulling van uw opleiding. Uw persoonlijke ontwikkeling als leidinggevende is de rode draad in uw opleiding. We ondersteunen die ontwikkeling met een kort supervisietraject in het tweede jaar. In het laatste studiejaar kiest u een keuzeblok. Dit zijn bijvoorbeeld internationalisering met een studiereis of onderzoek en slim organiseren (de mogelijkheden worden jaarlijks vastgesteld). Ook besteedt u een groot deel van dit laatste studiejaar aan het afstudeeronderzoek waarbij het onderwerp van belang is voor student en organisatie.

Van en met elkaar leren

Tijdens de opleiding maakt u deel uit van een leergroep, begeleid door een leergroepbegeleider. Uw medestudenten in de leergroep zijn afkomstig uit verschillende sectoren van zorg of welzijn. U leert van én met hen. Ook maakt u deel uit van een kleinere voortgangsgroep van ongeveer zes deelnemers, waarin u elkaars ontwikkeling volgt en situaties uit de werkpraktijk kunt bespreken.

Leren terwijl u werkt

De opleiding Management in de Zorg is een duale opleiding. De helft van uw studiepunten krijgt u voor het leren in de praktijk. Uw werkgever moet u dus in staat stellen uw competenties tijdens het werk te ontwikkelen. Ook zoekt u binnen uw organisatie een praktijkcoach die leermogelijkheden kan creëren, feedback geeft en ontwikkelpunten signaleert.
Om e.e.a. formeel te regelen dient er een tripartiteovereenkomst te worden ingevuld door student, organisatie en opleiding.
Hier vindt u meer informatie over de rol van de praktijkcoach.

Toetsing

In het opleidingsprofiel (de acht rollen van een manager) staat beschreven aan welke eisen u moet voldoen. In een portfolio verzamelt u persoonlijke producten waarmee u aantoont dat u een bepaalde rol beheerst.

Bekostigde opleiding

Het ministerie van Onderwijs en Wetenschappen subsidieert de opleiding Management in de Zorg vrijwel geheel. U betaalt alleen collegegeld. Veel organisaties hebben een regeling voor een bijdrage in de studiekosten van medewerkers.

Doelgroep

Middenmanagers in organisaties voor zorg en welzijn of medewerkers die in de toekomst een middenkaderfunctie ambiëren. Niet uitsluitend lijnfuncties, maar ook projectleiders en procesmanagers. De opleiding is uitdrukkelijk toegesneden op mensen die naast hun studie een baan hebben.

Instroomniveau

Diploma van een relevante mbo- (niveau 4) of hbo-opleiding of inservice-opleiding van vergelijkbaar niveau (zoals verpleegkundige A, B of Z, radiodiagnostisch laborant).Aanvullende toelatingsvoorwaardenEen werkkring of stageplek van minimaal 50% in de zorg, welzijnssector of een verwant terrein, waarin u leidinggevende taken heeft ten behoeve van een (project)team. Dit team dient minimaal uit 6 leden te bestaan (inclusief uzelf).Ten minste 2 jaar werkervaring.U krijgt ondersteuning vanuit uw organisatie in de vorm van een bedrijfscoach.Omdat een intakeprocedure vooraf gaat aan de toelating is het aan te bevelen om dit voor 1 juni te doen. Zie onderstaande linken voor meer informatie over de intakeprocedure:Toelichting intakeprocedureWerkplekscanIntakeportfolio bachelorWanneer u niet de vereiste vooropleiding heeft (een relevante 4-jarige mbo- of hbo-opleiding of inservice-opleiding), maar toch Management in de Zorg wilt volgen, kunt u een toelatingsassessment doen. In dit assessment wordt vastgesteld of u de opleiding met succes zou kunnen volgen. Hier zijn geen kosten aan verbonden

Startdata

12-09-2018

Tijden

U volgt 16 keer per jaar twee dagen achter elkaar onderwijs, op woensdag en donderdag van 9.00 tot 16.30 uur. De lesweken voor het eerste jaar voor 2018-2019 zijn: week, 37, 39, 42, 45, 48, 50, 2, 4, 7, 10, 12, 14, 17, 21, 24 en 27

Duur

Op basis van eerder verworven competenties en vooropleiding kan de studie in 3 jaar afgerond worden.

Tijdsinvestering

De studiebelasting is 1.680 uur (60 EC's) per jaar, waarvan u de helft realiseert door te leren tijdens uw werk. Naast uw werk bent u 15 à 20 uur per week met de studie bezig.Dat is inclusief de 16 tweedaagsen.

Prijs

Collegegeld per collegejaar (2018-2019):Duaal € 2.060,-Indien u al een bachelordiploma heeft in Zorg of Onderwijs kan het instellingscollegegeld voor u gelden (€ 3.115,-)Het collegegeld voor 2018-2019 is niet in een eenvoudige tabel weer te geven. Hier kunt u voor uzelf uitrekenen wat de hoogte van het collegegeld zal zijn.Bijdrage studiemateriaal, koffie/thee en kopieerkosten: € 300,- per collegejaar.Verplichte en aanbevolen literatuur: +/- € 300,- per collegejaar.Financiële regelingenHier vindt u regelingen die financieel voordeel kunnen opleveren voor u of uw werkgever. Deze regelingen kunnen het u soms net even iets gemakkelijker maken om uw opleidingswens in vervulling te laten gaan.

Locatie

Groningen, locatie Hanzehogeschool Groningen Professionals en Bedrijven

Afronding

Het met goed gevolg doorlopen van de opleiding geeft u recht op de titel bachelor of health administration.

Bijzonderheden

Management in de Zorg is een bekostigde bacheloropleiding waarvoor collegegeld is verschuldigd. De opleiding valt formeel onder de Academie voor Gezondheidsstudies. In plaats van de algemene voorwaarden van Hanzehogeschool Groningen Professionals en Bedrijven is het studentenstatuut van de Hanzehogeschool Groningen van toepassing. InschrijvenInschrijven voor deze opleiding kan via: www.hanze.studielink.nl .U kunt zich via Studielink uitsluitend aanmelden met een DigiD. Als u nog niet in het bezit bent van een DigiD, kunt u deze aanvragen via DigiD. Vraag de DigiD ruim op tijd aan. Na aanvraag duurt het namelijk ongeveer 5 werkdagen voordat u uw inloggegevens thuisgestuurd krijgt.Nadat wij uw aanmelding via Studielink bevestigd hebben gekregen, vragen wij u nog nadere informatie om te checken of u aan alle toelatingsvoorwaarden voldoet. Omdat een intakeprocedure vooraf gaat aan de toelating is het aan te bevelen om dit voor 1 juni te doen. Tips voor het invullen van studielink:Houd uw diploma’s bij de hand. Voor het invullen van de naam van de hogeschool moet u zoeken bij: Hogescholen en vervolgens Hanzehogeschool GroningenDe opleiding die u moet kiezen is: Bachelor Management in de Zorg DuaalAls u gevraagd wordt naar het gewenste inschrijvingsjaar vult u in hogerejaarsverzoek 'het 2e jaar'Als u een diploma heeft van een inservice opleiding, kunt u dat vinden bij de z: Ziekenverpleging a, b of z. Mocht u tegen problemen aanlopen dan kunt u contact opnemen met het secretariaat.Wanneer u niet de vereiste vooropleiding heeft (een relevante 4-jarige mbo- of hbo-opleiding of inservice-opleiding), maar toch Management in de Zorg wilt volgen, kunt u een toelatingsassessment doen. In dit assessment wordt vastgesteld of u de opleiding met succes zou kunnen volgen. Hiervoor kunt u ook contact opnemen met het secretariaat.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)