Ontslaan met fatsoen - Geactualiseerd overzicht van jouw rechten en plichten binnen een ontslagprocedure

Type product
Niveau
Logo van Icademy
Opleiderscore: starstarstarstar_halfstar_border 7 Icademy heeft een gemiddelde beoordeling van 7 (uit 13 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

Bij het ontslaan van een medewerker komt heel wat kijken. Meestal is het naar verschillende kanten toe een emotioneel gebeuren, terwijl er van jou verwacht wordt dat je nuchter en zakelijk de dingen in gang zet die van jou als leidinggevende of als werkgever verwacht worden. Wat zijn die dingen precies? En hoe pas je ze toe in een vaak stressvolle situatie? Wil je dat echt precies op een rijtje hebben zonder doodgegooid te worden met overbodige ditjes en datjes? Dan is het volgen van deze e-learning meer dan een aanrader! In deze e-learning zijn alle belangrijke zaken verwerkt, die in verband staan met de nieuwe wetgeving op het gebied van 'Werk en zekerheid' en de 'Werkloosheidswet' die in …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Rechten (algemeen overzicht), Ontslagrecht, Arbowetgeving, Staats- en bestuursrecht en Procederen.

Bij het ontslaan van een medewerker komt heel wat kijken. Meestal is het naar verschillende kanten toe een emotioneel gebeuren, terwijl er van jou verwacht wordt dat je nuchter en zakelijk de dingen in gang zet die van jou als leidinggevende of als werkgever verwacht worden. Wat zijn die dingen precies? En hoe pas je ze toe in een vaak stressvolle situatie? Wil je dat echt precies op een rijtje hebben zonder doodgegooid te worden met overbodige ditjes en datjes? Dan is het volgen van deze e-learning meer dan een aanrader! In deze e-learning zijn alle belangrijke zaken verwerkt, die in verband staan met de nieuwe wetgeving op het gebied van 'Werk en zekerheid' en de 'Werkloosheidswet' die in 2015 van kracht is geworden.

De e-learning 'Ontslaan met fatsoen' zet alle noodzakelijke bijzonderheden op een rij die je moet weten wanneer je een medewerker ontslaat. Daarbij wordt veel aandacht besteed aan de wettelijke aspecten waar je als werkgever niet omheen kunt, bijvoorbeeld de verschillende soorten ontslag, maar ook de voorwaarden waaronder wel of geen ontslag kan worden verleend. Verder komt de rol van het UWV werkbedrijf en eventueel die van de kantonrechter ter sprake, onder meer in verband met de noodzakelijke ontslagvergunning. Naast al deze procedurele kanten krijg je ook informatie over het houden van een ontslaggesprek en aanwijzingen voor het zogeheten exitinterview. Een praktische online training, die je van een hoop kopzorg af kan helpen.

Duur

De e-learning 'Ontslaan met fatsoen' duurt ongeveer 60 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 2 weken.

Doelgroep

Deze e-learning is geschikt voor werkgevers, leidinggevenden en HR-medewerkers die soms voor de opgave staan een medewerker te ontslaan. Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Beslissen en activiteiten initiëren, Aansturen, Aandacht en begrip tonen, Plannen en organiseren, Instructies en procedures opvolgen.

Lesmaterialen

De cursus 'Ontslaan met fatsoen - Geactualiseerd overzicht van jouw rechten en plichten binnen een ontslagprocedure' bestaat uit:

  • VideoCollege
  • E-books
  • Samenvatting
  • Voorbeeldvragen exitinterview

Toetsing

De cursus 'Ontslaan met fatsoen - Geactualiseerd overzicht van jouw rechten en plichten binnen een ontslagprocedure' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat.

De garanties van Icademy

  • De meest effectieve manier van leren door een combinatie van beeld, geluid en interactiviteit.
  • Leer in 20% van de tijd 80% van wat je echt moet weten; vandaag leren = vandaag doen.
  • Begin direct en studeer waar en wanneer je maar wilt.
  • Slaag voor de toets en je ontvangt een gewaarmerkt certificaat.
  • Maximaal leerrendement tegen minimale kosten.

Wij zijn er van overtuigd dat je bij Icademy de beste e-learningcursus tegen de beste prijs krijgt. Daarom geven we je je geld terug als je kunt aantonen dat je bij een andere opleider een soortgelijke e-learningcursus hebt gevolgd met een betere prijs/kwaliteitsverhouding.

Het enige wat je hoeft te doen is het aanvraagformulier volledig invullen en dit samen met de factuur en het certificaat van de andere cursus naar ons toe sturen. Je ontvangt dan binnen twee weken je geld terug. Klik hier om gebruik te maken van de Geld Terug Garantie.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)