Personal Styling - Vakopleiding voor Imago Stylist

Niveau
Tijdsduur
Trainer
Riet de Vlieger
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Personal Styling - Vakopleiding voor Imago Stylist

Image Companion
Logo van Image Companion
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,8 Image Companion heeft een gemiddelde beoordeling van 8,8 (uit 24 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

8,3
Gemiddeld cijfer voor Personal Styling - Vakopleiding voor Imago Stylist
Gebaseerd op 6 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
starstarstarstarstar_half
Anna Ferro
9
Personal Styling - Vakopleiding voor Imago Stylist

"Ik heb de cursus 'complete opleiding tot Image Consultant' bij Riet gevolgd.
Ik heb veel geleerd over de theorie achter de materie en heb geleerd om deze te gebruiken in de praktijk door middel van oefeningen tijdens de les en thuis. De oefeningen helpen om de stof te verwerken en het je eigen te maken.
Tijdens dit traject heb ik ook veel geleerd over mijzelf, en niet alleen wat ik leuk vind, maar ook waar ik heen wil met mijn persoonlijke ontwikkeling.
Het is echt een fijne cursus/traject geweest." - 07-11-2022 19:40

"Ik heb de cursus 'complete opleiding tot Image Consultant' bij Riet gevolgd. Ik heb veel geleerd over de theorie achter de materie en heb … alles lezen - 07-11-2022 19:40

Startdata en plaatsen

placeAlphen aan den Rijn
12 sep. 2023 tot 19 dec. 2023
check_circle Startgarantie
Toon rooster
event 12 september 2023, 10:00-17:00, Alphen aan den Rijn, trainingsdag
event 26 september 2023, 10:00-17:00, Alphen aan den Rijn, trainingsdag
event 10 oktober 2023, 10:00-17:00, Alphen aan den Rijn, trainingsdag
event 31 oktober 2023, 10:00-17:00, Alphen aan den Rijn, trainingsdag
event 14 november 2023, 10:00-17:00, Alphen aan den Rijn, trainingsdag
event 28 november 2023, 10:00-17:00, Alphen aan den Rijn, trainingsdag
event 19 december 2023, 10:00-17:00, Alphen aan den Rijn, trainingsdag en praktijktoets

Beschrijving

Wil jij andere mensen helpen hun stijl te ontwikkelen?

Een mooi plaatje maken is makkelijk. Styling van mannen en vrouwen echter, privé en/of zakelijk, vraagt om professioneel inzicht, vakkundige technieken en een deskundige persoonlijke aanpak. Mensen kleden voor de diverse gelegenheden in hun leven, passend bij hun lifestyle en smaak, vraagt om deskundigheid. Het verlangt dat een grondige voorbereiding om die deskundigheid te verwerven: een goede opleiding en vervolgens ervaring opdoen in de praktijk.

Vaktraining Personal Styling: de basis voor veelzijdige stijladviezen

Misschien heb je een achtergrond in de mode of als coupeuse of kleermaker, en ben je graag creatief bezig. Of is Perso…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Imago, Identiteit, B2B-Communicatie, Commercieel schrijven en Kleurenconsulent.

Wil jij andere mensen helpen hun stijl te ontwikkelen?

Een mooi plaatje maken is makkelijk. Styling van mannen en vrouwen echter, privé en/of zakelijk, vraagt om professioneel inzicht, vakkundige technieken en een deskundige persoonlijke aanpak. Mensen kleden voor de diverse gelegenheden in hun leven, passend bij hun lifestyle en smaak, vraagt om deskundigheid. Het verlangt dat een grondige voorbereiding om die deskundigheid te verwerven: een goede opleiding en vervolgens ervaring opdoen in de praktijk.

Vaktraining Personal Styling: de basis voor veelzijdige stijladviezen

Misschien heb je een achtergrond in de mode of als coupeuse of kleermaker, en ben je graag creatief bezig. Of is Personal Styling een carrière die je ambieert, en is het nu het moment om dat vorm te gaan geven.

Maar:

 • Je merkt dat je de onderbouwing mist en dat je tegen de grenzen van je kennis aanloopt.
 • Je vraagt je af of kleding nou echt zo belangrijk is, om daar je beroep van te maken
 • Je hebt behoefte aan een goede en flexibele aanpak, waarmee je goed uit de voeten kunt.

Dan wordt het tijd om je te oriënteren op een goede opleiding die je de basis geeft die je nodig hebt. Zodat je met je advies veelzijdig en diepgaand verschil kunt maken voor mensen. Niet alleen voor een foto, maar juist voor het echte leven, waar het ertoe doet.

Een leuke, inspirerende diepgaande training.
De Vakopleiding Personal Styling is bedoeld voor wie professioneel styling- en kledingadviezen wil geven. Ze is bijzonder geschikt voor stylisten, coupeuses, mode-adviseurs, personal shoppers en eigenaren van kledingzaken, en onontbeerlijk voor aspirant image consultants. De cursus verschaft je de achtergronden, onderbouwing en kennis van het werken met klanten met verschillende behoeften en vragen. 

De vakopleiding Personal Styling is door AICI (aici.org) geaccrediteerd voor 3.5 CEU's.

Stijl, een omvangrijk vakgebied…

Stijl heeft betrekking op alle vorm-aspecten van het uiterlijk, maar ook op hoe je uitdrukking geeft aan je persoonlijkheid. De verbinding tussen binnenkant en buitenkant breng je via je persoonlijke stijl naar buiten. Maar stijl betreft bijvoorbeeld ook camouflage technieken en het creëren van een gewenste uitstraling.

Na het doorlopen van de Vaktraining Personal Styling:

 • weet je mensen te kleden. Je hebt kennis over de lichaamseigenschappen en hoe je daarop met kleur, lijn, stof, modellen en accessoires inspeelt om een evenwichtig totaalbeeld te creëren.
 • help je mensen om zichzelf uit te drukken door middel van hun kledingstijl. Als je klant die stijl draagt heeft ze het gevoel "dit ben ik".
 • geef je advies om een garderobe op te bouwen, uit te breiden en op peil te houden.

Detail aspecten van Styling die aan bod komen: stofkeuze, modellen, lengtes, figuurtypes, stijltypes, accessoires, samenstellen van een outfit, opbouwen en onderhouden van een garderobe.

Wat moet je zoal kunnen en weten om mensen goed te adviseren?
Communicatie / interview technieken / creativiteit in het creëren van outfits / inzicht in stoffen / figuuranalyse / pasvorm / illusion dressing technieken / proporties en verhoudingen en nog veel meer...

Samengevat: Je verdiept je in een persoon om vervolgens de vraag van de klant op te lossen door midden van styling technieken. Dat is ongelooflijk spannend werk!

Inhoud van de Vaktraining Personal Styling:

Kijken, luisteren, waarnemen en inschatten wat je klant nodig heeft. Je oefent hoe je dingen op een respectvolle manier naar voren brengt. En natuurlijk leer je hoe je met kleding de gewenste effecten kunt bereiken, of je nu werkt met vrouwen of met mannen.

 1. Algemene stijlprincipes oLichaamsbouw Lijnen, vormen, kleurvlakken, contrast oIllusion dressing: technieken om bepaalde effecten te bereiken.

 2. Line en design
  o Figuuranalyse,
  o Stofkeuze en modellen
  o Silhouetten, belijning, illusion dressing
  o Proportie: o.a. keuze van lengtes
  o Mensen kleden van XS tot XXXL

 3. Gezichtsvormen, halslijnen, Accessoires
  o Gezichtsvormen
  o Halslijnen, kapsels, accessoires en dessins
  o Boorden en dassen, pakken en overhemden
  o Textuur, resonantie en balans

 4. Stijlpersoonlijkheid
  o Persoonlijke stijlexpressie
  o De stijlexpressie van een aantal mensen uitwerken

 5. Garderobemanagement
  o Een garderobe die past bij de lifestyle van de klant
  o Van bestaande situatie naar gewenste situatie

 6. Consulten, workshops en langdurige begeleiding
  o Consulten geven
  o Workshops voor groepen
  o Stijlboeken samenstellen

Programma Vaktraining Personal Styling:
De cursus bestaat uit 7 cursusdagen, verdeeld over een periode van ca. 3 maanden. Je gaat als deelnemer thuis aan de slag en doet ervaring op met de stof die tijdens de lessen is behandeld.

Na het doorlopen van het programma ontvang je een certificaat en een beeldmerk. Om hiervoor in aanmerking te komen dien je alle huiswerkopdrachten en de praktijktoets voldoende te hebben uitgevoerd.

Het bedrag voor de opleiding omvat:

 • 7 trainingsdagen
 • Cursusmap
 • Kleinmateriaal voor de stijlanalyses
 • Koffie, thee, water, lunches
 • Digitaal stijlboekprogramma voor vrouwen, waarmee je je eigen handouts en stijlgidsen uitprint.
 • Certificaat en beeldmerk

De docent

Deze training wordt verzorgd door Riet de Vlieger, AICI CIP (certified image professional), eigenaar van Image Companion. Riet is distinguished member van de AICI (Association of Image Consultants International). Behalve een professionele opleiding en aanvullende trainingen verzorgt Riet leiderschapsprogramma's voor ambitieuze vrouwen. 

In de afgelopen jaren was Riet mede-organisator van trainingen met toptrainers uit het buitenland zoals Carla Mathis en Sarah Brummitt. Aan deze trainingen namen consultants, trainers, en collega’s uit andere Europese landen deel.

Van 2017 - 2019 was Riet International President van de Association of Image Consultant International. Daardoor is ze goed op de hoogte van trends in het vakgebied wereldwijd.

Image Companion is het advies- en trainingsbureau van Riet de Vlieger, AICI CIP. Dit bureau verzorgt opleidingen in de (hoofd)vakken van het competentieprofiel voor de Image Consultant en zakelijke coaching voor dienstverleners. 

Image Companion verzorgt onder meer:

 • Complete opleidingen tot Image Consultant: kleur, stijl, image en communicatie
 • Expert trainingen Kleur,
 • Vaktraining Personal Styling
 • Vaktraining Image & Communicatie
 • Zakelijk Succes Programma voor dienstverleners - serie werksessies
 • Docententrainingen voor het MBO Keuzedeel Imagestyling voor opleidingen voor kappers, schoonheidsverzorging en mode. (Met methode, lesboek en lespakket voor de studenten)
 • Presentatietrainingen
 • Zakelijke coaching voor startende ondernemers, of doorstarters.

De beste technieken leer je van iemand uit de praktijk, van een trainer die zelf investeert in bijscholing en op de hoogte is van de ontwikkelingen in het vakgebied. Bij Image Companion leer je maatwerk te leveren in je advies door te werken met beproefde technieken.

8,3
Gemiddeld cijfer voor Personal Styling - Vakopleiding voor Imago Stylist
Gebaseerd op 6 ervaringen
starstarstarstarstar_half
Anna Ferro
9
Personal Styling - Vakopleiding voor Imago Stylist

"Ik heb de cursus 'complete opleiding tot Image Consultant' bij Riet gevolgd.
Ik heb veel geleerd over de theorie achter de materie en heb geleerd om deze te gebruiken in de praktijk door middel van oefeningen tijdens de les en thuis. De oefeningen helpen om de stof te verwerken en het je eigen te maken.
Tijdens dit traject heb ik ook veel geleerd over mijzelf, en niet alleen wat ik leuk vind, maar ook waar ik heen wil met mijn persoonlijke ontwikkeling.
Het is echt een fijne cursus/traject geweest." - 07-11-2022 19:40

"Ik heb de cursus 'complete opleiding tot Image Consultant' bij Riet gevolgd. Ik heb veel geleerd over de theorie achter de materie en heb … alles lezen - 07-11-2022 19:40

starstarstarstarstar_half
Lieselotte Bogaard
Imago consultant bij Lots to Wear
9
Personal Styling - Vakopleiding voor Imago Stylist

"Riet is vakkundig, zeer ervaren, professioneel en betrokken waardoor het erg prettig is om de vakopleiding Stijl bij haar te volgen. Ik heb veel geleerd over stijl in al zijn aspecten, waardoor ik mijn klanten beter kan adviseren. Tijdens de opleiding zorgt Riet ervoor dat het je aan niets ontbreekt en is er voldoende ruimte voor eventuele vragen. Ik raad deze opleiding bij Riet daarom van harte aan!" - 31-01-2019 11:07

"Riet is vakkundig, zeer ervaren, professioneel en betrokken waardoor het erg prettig is om de vakopleiding Stijl bij haar te volgen. Ik heb … alles lezen - 31-01-2019 11:07

starstarstarstarstar_border
Monique van de Wakker
Directeur Rabobank
8
Personal Styling - Vakopleiding voor Imago Stylist

"Professioneel en met veel geduld heeft Riet de Vlieger mij kennis laten maken met dit vak. Haar enthousiasme, passie en persoonlijke aanpak maken al snel dat je een goed beeld krijgt van waar je hart ligt en waar de mogelijkheden liggen. " - 21-01-2019 03:17

"Professioneel en met veel geduld heeft Riet de Vlieger mij kennis laten maken met dit vak. Haar enthousiasme, passie en persoonlijke aanpak … alles lezen - 21-01-2019 03:17

starstarstarstarstar_border
Pauline Boer
8
Personal Styling - Vakopleiding voor Imago Stylist

"Dit is niet zomaar een stijlopleiding. Riet heeft zelf jarenlange ervaring als image consultant en dat merk je ook terug in haar manier van lesgeven. Ze weet precies waar ze het over heeft en kan dit met veel deskundigheid overbrengen. Alle facetten op het gebied van stijl komen aan bod. Het werkboek, door Image Masters zelf geschreven, is met duidelijke tekst en beeldmateriaal. In combinatie met praktijkvoorbeelden en het op elkaar oefenen, heeft mij een zeer tevreden opleidingstijd gegeven. Riet is zeer bekwaam, creatief en een fijne docente. De locatie is ook prima; een mooie lichte ruimte. Ik raad deze opleiding dan ook zeker aan!" - 01-04-2016 15:03

"Dit is niet zomaar een stijlopleiding. Riet heeft zelf jarenlange ervaring als image consultant en dat merk je ook terug in haar manier van … alles lezen - 01-04-2016 15:03

starstarstarstarstar_border
Pauline Boer
8
Personal Styling - Vakopleiding voor Imago Stylist

"Dit is niet zomaar een stijlopleiding. Riet heeft zelf jarenlange ervaring als image consultant en dat merk je ook terug in haar manier van lesgeven. Ze weet precies waar ze het over heeft en kan dit met veel deskundigheid en verve overbrengen. Alle facetten op het gebied van stijl komen aan bod. Het werkboek, door Image Masters zelf geschreven, is met duidelijke tekst en beeldmateriaal. In combinatie met praktijkvoorbeelden en het op elkaar oefenen, heeft mij een zeer tevreden opleidingstijd gegeven. Riet is zeer bekwaam, creatief en een fijne docente. De locatie is ook prima; een mooie lichte ruimte. Ik raad deze opleiding dan ook zeker aan!" - 01-04-2016 14:58

"Dit is niet zomaar een stijlopleiding. Riet heeft zelf jarenlange ervaring als image consultant en dat merk je ook terug in haar manier van … alles lezen - 01-04-2016 14:58

starstarstarstarstar_border
Els Monster
8
Personal Styling - Vakopleiding voor Imago Stylist

"Ik heb Riet ervaren als een deskundig, creatief en betrokken trainer.
Dit blijkt uit hoe zij steeds de uitgangspunten van stijl weet te verbinden met de praktische situatie en hoe zij met oplossingen weet in te spelen op vraagpunten en problemen. Zij weet de cursisten op een prettige, boeiende en persoonlijke wijze te ondersteunen in het verwerven van kennis en het verkrijgen van inzicht. Zij stelt duidelijke eisen, maar laat mijns inziens terecht, de verantwoordelijkheid voor het vervullen van de eisen bij de cursist.
De locatie is een intieme omgeving waaruit blijkt dat zij een persoonlijke benadering nastreeft. Wellicht zou door middel van een intakegesprek de samenstelling van de groep en de leerdoelen van de cursisten beter op elkaar kunnen worden afgestemd. Zij heeft echter het vermogen goed in te spelen op de diversiteit in de groep. " - 18-03-2016 18:56

"Ik heb Riet ervaren als een deskundig, creatief en betrokken trainer. Dit blijkt uit hoe zij steeds de uitgangspunten van stijl weet te v… alles lezen - 18-03-2016 18:56

Riet de Vlieger
Riet de Vlieger
Certified Image Professional
9

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)