(Chief) Compliance Officer in het bedrijfsleven en de publieke sector

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

(Chief) Compliance Officer in het bedrijfsleven en de publieke sector

IMF Academy (International Management Forum)
Logo van IMF Academy (International Management Forum)
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,3 IMF Academy (International Management Forum) heeft een gemiddelde beoordeling van 8,3 (uit 47 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeCentraal in het land
28 mei. 2024 tot 18 jun. 2024
Toon rooster
event 28 mei 2024, 09:30-17:00, Centraal in het land
event 4 juni 2024, 09:30-17:00, Centraal in het land
event 11 juni 2024, 09:30-17:00, Centraal in het land
event 18 juni 2024, 09:30-17:00, Centraal in het land
placeCentraal in het land
7 nov. 2024 tot 28 nov. 2024
Toon rooster
event 7 november 2024, 09:30-17:00, Centraal in het land
event 14 november 2024, 09:30-17:00, Centraal in het land
event 21 november 2024, 09:30-17:00, Centraal in het land
event 28 november 2024, 09:30-17:00, Centraal in het land

Beschrijving

(Chief) Compliance Officer: ook in het bedrijfsleven en de publieke sector belangrijker dan ooit!

Compliance speelt in het bedrijfsleven, maar zeker ook in de (semi)publieke en non-profit sector, een steeds belangrijkere rol. De hoeveelheid - nieuwe - wetgeving, richtlijnen en standaarden, de complexiteit ervan en de snelheid waarmee deze in het algemeen veranderen, maken het niet eenvoudiger om de organisatie compliant in te richten en te houden. Daarnaast zien we dat toezichthouders vaker interveniëren bij non-compliance, met alle gevolgen van dien. Naast het juridische perspectief zijn risicobeheersing en het inbedden van bedrijfsethiek en integriteit van essentieel belang. Actuele ontwi…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Compliance, Risicomanagement, Nederlands recht, Privacy (algemeen overzicht) en AVG (GDPR) / Privacywetgeving.

(Chief) Compliance Officer: ook in het bedrijfsleven en de publieke sector belangrijker dan ooit!

Compliance speelt in het bedrijfsleven, maar zeker ook in de (semi)publieke en non-profit sector, een steeds belangrijkere rol. De hoeveelheid - nieuwe - wetgeving, richtlijnen en standaarden, de complexiteit ervan en de snelheid waarmee deze in het algemeen veranderen, maken het niet eenvoudiger om de organisatie compliant in te richten en te houden. Daarnaast zien we dat toezichthouders vaker interveniëren bij non-compliance, met alle gevolgen van dien. Naast het juridische perspectief zijn risicobeheersing en het inbedden van bedrijfsethiek en integriteit van essentieel belang. Actuele ontwikkelingen op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en duurzaamheid maken compliance management vandaag de dag nog eens extra uitdagend.

Na deze boeiende en actuele compliance opleiding zult u in staat zijn een compliance beleid voor uw organisatie te formuleren, te verankeren en te monitoren. Alle belangrijke onderwerpen waarmee u als (Chief) Compliance Officer geconfronteerd wordt, komen aan bod.

(Chief) Compliance Officer – taken, verantwoordelijkheden en vaardigheden

Het takenpakket van de (Chief) Compliance Officer is breed en veelomvattend, van het voldoen aan wet- en regelgeving en het bewaken en handhaven van gedrag, cultuur en integriteit binnen de organisatie tot de interne beheersing van risico's. In deze actuele (Chief) Compliance Officer opleiding leert u hoe u compliant gedrag initieert, structureert en monitort en wat de gevolgen zijn van niet-compliant gedrag.

Alle belangrijke onderwerpen waarmee een (Chief) Compliance Officer geconfronteerd kan worden, komen aan bod, zoals het effectief opzetten, toepassen en monitoren van een compliance programma; governance en systematische risico-analyse; ESG/MVO; human rights en diversiteit; export compliance en sancties; mededinging en anti-trust; omkoping en corruptie; de klokkenluidersregeling en datagedreven toezicht. Als laatste nemen de docenten de toekomstige ontwikkelingen en inzichten op nationaal en internationaal (compliance) gebied met u door.

Voor wie is deze compliance opleiding van belang?

Compliance is uitgegroeid tot een breed en complex vakgebied. De vraag naar gekwalificeerde compliance officers, zowel in de profit als in de non-profit sector, is sterk toegenomen. Ambieert u een functie als (senior) compliance officer in een (inter)nationaal bedrijf of in een (semi) publieke of non-profit organisatie en/of bent u betrokken bij de opzet, het management en/of de uitvoering van het compliance programma, dan is dit de opleiding voor u!

Qua functionarissen denken wij o.a. aan (Chief) Compliance Officers (in spé), GRC managers, risicomanagers, kwaliteits- en veiligheidsmanagers, (bedrijfs)juristen, advocaten, integrity officers, interne auditors, controllers, HR managers, privacy officers, MVO managers en tal van andere professionals die betrokken zijn bij het compliance management van de organisatie.

Niveau van deze compliance opleiding

De opleiding (Chief) Compliance Officer wordt gegeven op HBO/Bachelor+ werk- en denkniveau.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)