Echocardiografie

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Echocardiografie

Inholland Academy
Logo van Inholland Academy
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,5 Inholland Academy heeft een gemiddelde beoordeling van 8,5 (uit 43 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeHAARLEM
28 mrt. 2024 tot 31 okt. 2024
Toon rooster
event 28 maart 2024, 12:30-17:30, HAARLEM

Beschrijving

Wil je binnen één jaar opgeleid worden tot echocardiografist? Dan is deze praktijkgerichte opleiding geschikt voor jou!

Wil je binnen één jaar opgeleid worden tot echocardiografist? Dan is deze praktijkgerichte opleiding geschikt voor jou! De opleiding Echocardiografie biedt een mix van praktijklessen en theorie en sluit goed aan bij de hedendaagse echografische ontwikkelingen.

De opleiding Echocardiografie leidt je in één jaar tijd op tot echocardiografist. Deze opleiding wordt aangeboden als afzonderlijke post-hbo opleiding en is tevens te volgen als vakinhoudelijke deelopleiding van de masteropleiding Medical Imaging and Radiation Oncology.De opleiding Echocardiografie leidt je in één jaa…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Wil je binnen één jaar opgeleid worden tot echocardiografist? Dan is deze praktijkgerichte opleiding geschikt voor jou!

Wil je binnen één jaar opgeleid worden tot echocardiografist? Dan is deze praktijkgerichte opleiding geschikt voor jou! De opleiding Echocardiografie biedt een mix van praktijklessen en theorie en sluit goed aan bij de hedendaagse echografische ontwikkelingen.

De opleiding Echocardiografie leidt je in één jaar tijd op tot echocardiografist. Deze opleiding wordt aangeboden als afzonderlijke post-hbo opleiding en is tevens te volgen als vakinhoudelijke deelopleiding van de masteropleiding Medical Imaging and Radiation Oncology.De opleiding Echocardiografie leidt je in één jaar tijd op tot echocardiografist. Deze opleiding wordt aangeboden als afzonderlijke post-hbo opleiding en is tevens te volgen als vakinhoudelijke deelopleiding van de masteropleiding Medical Imaging and Radiation Oncology.


Skillslab
Sterk punt van de opleiding is dat wekelijks lessen zijn gepland, waarbij de integratie van theorie en praktijk nadrukkelijk aanwezig is. Er is veel persoonlijk contact met onze vakinhoudelijke docenten. De praktijklessen worden aangeboden in het geavanceerde skillslab, waar onder begeleiding van zeer ervaren echocardiografisten wordt geoefend. Het skillslab heeft de beschikking over high end echografisch apparatuur. Naast ervaren echocardiografisten zijn er vijf cardiologen betrokken bij het onderwijs. Tevens wordt het onderwijs jaarlijks geactualiseerd conform de nieuwste richtlijnen.

Kortom, de opbouw van het programma is compact, actueel en er is veel persoonlijk contact met onze docenten.

Wanneer je in de vooropleiding geen wiskunde en natuurkunde op havo-5 niveau hebt afgerond, is de instapmodule verplicht.


Instapmodule (zes bijeenkomsten)
Deze module richt zich op:

wiskunde gecombineerd met basale echofysica
zowel een introductie als practicum basale werking echografische apparatuur
het schrijven van een artikel en het zoeken van wetenschappelijke artikelen
het opfrissen van je kennis van anatomische vlakken, assen en de ligging per vakgebied
klik hier voor meer details

Module Echocardiografie (opleiding)
Tijdens de opleiding Echocardiografie ga je aan de slag met de volgende onderdelen:

anatomie, fysiologie, pathologie en embryologie van het hart
fysica, theorie en praktijk, met onder andere 2D-beelden, doppler- en colorflow, M-mode, etc
echocardiografie, theorie en casuïstiek
practicum echocardiografie onder begeleiding van ervaren echocardiografisten
colleges van diverse cardiologen
werkplekleren: minimaal 16 uur praktijk in de week, waarbij we adviseren om als voorbereiding op deze opleiding al werkzaam te zijn in de echocardiografie en in staat om basisopnamen te maken
logboek met daarin 200 zelfstandig uitgevoerde onderzoeken.
De studiebelasting is 560 SBU, zelfstudie, examens en opdrachten. Als aan alle toetsvoorwaarden is voldaan ontvang je het diploma Echocardiografie van Inholland Academy.

Bijzonderheden
Je kunt deze opleiding volgen als onderdeel van de masteropleiding Medical Imaging and Radiation Oncology.

Na afronding van de opleiding Echocardiografie kun jij echocardiografisch onderzoek uitvoeren en interpreteren. Dit is op niveau van beginnend beroepsbeoefenaar.Na afronding van de opleiding Echocardiografie kun jij echocardiografisch onderzoek uitvoeren en interpreteren. Dit is op niveau van beginnend beroepsbeoefenaar.

Na een succesvolle afronding ontvang jij een diploma van Inholland Academy. De opleiding Echocardiografie maakt onderdeel uit van de masteropleiding Medical Imaging and Radiation Oncology, die officieel is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Ook is de opleiding Echocardiografie geaccrediteerd door de Stichting Accreditatie Deskundigheidsbevorderende Activiteiten Paramedici (ADAP) voor 560 punten.


Nieuw: accreditatie Stichting Beroepsopleiding Hartfunctielaboranten (SBHFL)
Daarnaast is de opleiding sinds juli 2021 geaccrediteerd door de Stichting Beroepsopleiding Hartfunctielaboranten (SBHFL). In de beoordeling staat vermeld dat de eindtermen van de opleiding en het opleidingsniveau goed aansluiten bij het uitstroomprofiel echocardiografie van de hartfunctieopleiding.

De opleiding is bedoeld voor professionals die een (para)medische opleiding hebben afgerond, op hbo-niveau actief zijn en werken in de medische beeldvorming of op een andere manier betrokken zijn bij echocardiografisch onderzoek.

Let op: om deel te nemen aan deze opleiding is een stageplaats van vier dagdelen op een echocardiografieafdeling verplicht.e bent toelaatbaar voor de opleiding Echocardiografie als je:

een (para-)medische opleiding op hbo-niveau of NLQF 6 niveau hebt afgerond, bijvoorbeeld IC/ CCU verpleegkundige, radiodiagnostisch laborant, biometrie, medisch hulpverlener, MBRT, certificaat na 2 jaar LOI hartfunctielaborant, etc.;
werkzaam bent in de gezondheidszorg op hbo niveau;
minimaal vier dagdelen per week op een afdeling echocardiografie werkt.
Als je in jouw vooropleiding geen wiskunde B op minimaal HAVO 5-niveau hebt afgerond, dan is de instapmodule verplicht. Deze dient te worden afgerond met een voldoende om te kunnen worden toegelaten tot de opleiding Echocardiografie. Heb je in jouw vooropleiding wel wiskunde B op minimaal HAVO 5-niveau afgerond? Dan hoef je de instapmodule niet te volgen. Natuurkunde is een pre.

U zoekt persoonlijke aandacht en een opleider die met u meedenkt, u bent bij ons van harte welkom.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)