Informatiebeveiliging in de zorg

Tijdsduur

Informatiebeveiliging in de zorg

Inholland Academy
Logo van Inholland Academy
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,5 Inholland Academy heeft een gemiddelde beoordeling van 8,5 (uit 45 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Inholland Academy biedt dit product standaard aan in de volgende regio's: Almere / Lelystad, Alphen aan den Rijn, Amsterdam, Haarlem, Haarlemmermeer, Hilversum, Utrecht, Zaanstad

Beschrijving

Ben jij verantwoordelijk voor informatiebeveiliging binnen jouw zorgorganisatie? De opleiding Informatiebeveiliging in de zorg is dan een goed startpunt.

Er gaan ontzettend veel (digitale) gegevens om in de zorg. Zorginstellingen zijn bij wet verplicht die informatie op een juiste manier te beveiligen. Ben jij verantwoordelijk voor informatiebeveiliging binnen jouw zorgorganisatie? De opleiding Informatiebeveiliging in de zorg is dan een goed startpunt. Aan de basis ligt de norm NEN 7510. Binnen dit kader leer jij risico’s inventariseren en inschatten. Ook leer je hoe je informatiebeleid voor jouw organisatie formuleert en hoe je een beleidscyclus van beveiligingsmaatregelen opzet. De opleid…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Ben jij verantwoordelijk voor informatiebeveiliging binnen jouw zorgorganisatie? De opleiding Informatiebeveiliging in de zorg is dan een goed startpunt.

Er gaan ontzettend veel (digitale) gegevens om in de zorg. Zorginstellingen zijn bij wet verplicht die informatie op een juiste manier te beveiligen. Ben jij verantwoordelijk voor informatiebeveiliging binnen jouw zorgorganisatie? De opleiding Informatiebeveiliging in de zorg is dan een goed startpunt. Aan de basis ligt de norm NEN 7510. Binnen dit kader leer jij risico’s inventariseren en inschatten. Ook leer je hoe je informatiebeleid voor jouw organisatie formuleert en hoe je een beleidscyclus van beveiligingsmaatregelen opzet. De opleiding is heel praktisch: na afronding van de opleiding heb jij een informatiebeveiligingsplan voor jouw eigen organisatie opgesteld.

De opleiding Informatiebeveiliging in de zorg bestaat uit vier bijeenkomsten. Ook werk je met medestudenten en docenten samen in een digitale leeromgeving. Na elke bijeenkomst krijg je een opdracht mee. Deze opdrachten leiden samen tot jouw eindproduct: een informatiebeveiligingsplan voor jouw eigen organisatie.De opleiding Informatiebeveiliging in de zorg bestaat uit vier bijeenkomsten. Ook werk je met medestudenten en docenten samen in een digitale leeromgeving. Na elke bijeenkomst krijg je een opdracht mee. Deze opdrachten leiden samen tot jouw eindproduct: een informatiebeveiligingsplan voor jouw eigen organisatie. Jij krijgt tijdens de opleiding antwoord op de volgende vragen:

wat is informatiebeveiliging en uit welke elementen bestaat informatiebeveiliging?
wat houdt NEN 7510 in en wat betekent deze norm voor mijn organisatie?
hoe stel ik een informatiebeveiligingsbeleid op?
hoe stel ik een risicoanalyse op en voer ik beveiligingsmaatregelen uit?
hoe zet ik een cyclus voor planning en control op?
wat zijn de belangrijkste wetten en normen bij informatiebeveiligingsbeleid?

Na succesvolle afronding van de opleiding ontvang je een certificaat van Inholland Academy.Na afronding van de opleiding Informatiebeveiliging in de zorg:

heb jij voldoende kennis om een eenvoudig te onderhouden managementsysteem voor informatiebeveiliging volgens NEN 7510 op te zetten en in te voeren
heb jij een eerste informatiebeveiligingsplan voor jouw organisatie gemaakt dat je direct kunt inzetten
Na succesvolle afronding van de opleiding ontvang je een certificaat van Inholland Academy.

De opleiding Informatiebeveiliging in de zorg is bedoeld voor:

iedereen die verantwoordelijk is voor (of betrokken is bij) informatiebeveiliging in een zorgorganisatie
Voor deze opleiding is een hbo-diploma verplicht. Beschik je niet over de juiste vooropleiding? Je kunt ook worden toegelaten op basis van aantoonbaar hbo werk- en denkniveau.De opleiding Informatiebeveiliging in de zorg is bedoeld voor:

iedereen die verantwoordelijk is voor (of betrokken is bij) informatiebeveiliging in een zorgorganisatie
Voor deze opleiding is een hbo-diploma verplicht. Beschik je niet over de juiste vooropleiding? Je kunt ook worden toegelaten op basis van aantoonbaar hbo werk- en denkniveau.

U zoekt persoonlijke aandacht en een opleider die met u meedenkt, u bent bij ons van harte welkom.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)