Integraal kwaliteitsmanagement

Niveau
Tijdsduur

Integraal kwaliteitsmanagement

Inholland Academy
Logo van Inholland Academy
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,5 Inholland Academy heeft een gemiddelde beoordeling van 8,5 (uit 45 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

8,7
Gemiddeld cijfer voor Integraal kwaliteitsmanagement
Gebaseerd op 6 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
starstarstarstarstar_border
Jesse Clarijs
Senior Medsich Beeldvormings- en Bestralingsdeskundige
8
Integraal kwaliteitsmanagement

"Goede diepgaande en breede opleiding. De opleiding biedt veel verdieping en theoriën rondom kwaliteitsmanagement in een heel breedt perpectief. De docenten zijn mensen met veel feeling met de onderwerpen en met veel praktijkervaring. Omdat het mensen uit de praktijk zijn, moet je als student wel meer inlezen in de wensen vanuit de opleiding en moet je hierin bruggen kunnen slaan. Maar dat vindt ik m.i. passend bij een Post-HBO opleiding.
Al met al een opleiding die mij meer heeft gebracht dan ik had gedacht en waar ik dagelijks nog profijt van heb!" - 26-11-2018 08:59

"Goede diepgaande en breede opleiding. De opleiding biedt veel verdieping en theoriën rondom kwaliteitsmanagement in een heel breedt perpecti… alles lezen - 26-11-2018 08:59

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Inholland Academy biedt dit product standaard aan in de volgende regio's: Rotterdam

Beschrijving

De post-hbo opleiding Integraal Kwaliteitsmanagement zorgt voor de noodzakelijke instrumenten en methoden die worden ingezet om beleidsmatig, veranderkundig en beheersmatig te leren werken

Kwaliteitsmanagement is volop in beweging. Het omvat veel meer dan alleen het managen van de kwaliteit van producten en het inrichten van een controlsysteem. Het gaat om de kwaliteit van een organisatie als geheel. Om als organisatie succesvol te zijn, is het erg belangrijk dat processen efficiënt verlopen. De post-hbo opleiding Integraal Kwaliteitsmanagement zorgt voor de noodzakelijke instrumenten en methoden die worden ingezet om beleidsmatig, veranderkundig en beheersmatig te leren werken. Alles wat je…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Integraal management, Kwaliteitsmanagement, ISO 9001, INK-model en Six Sigma.

De post-hbo opleiding Integraal Kwaliteitsmanagement zorgt voor de noodzakelijke instrumenten en methoden die worden ingezet om beleidsmatig, veranderkundig en beheersmatig te leren werken

Kwaliteitsmanagement is volop in beweging. Het omvat veel meer dan alleen het managen van de kwaliteit van producten en het inrichten van een controlsysteem. Het gaat om de kwaliteit van een organisatie als geheel. Om als organisatie succesvol te zijn, is het erg belangrijk dat processen efficiënt verlopen. De post-hbo opleiding Integraal Kwaliteitsmanagement zorgt voor de noodzakelijke instrumenten en methoden die worden ingezet om beleidsmatig, veranderkundig en beheersmatig te leren werken. Alles wat je leert en uitvoert tijdens deze opleiding kun je direct toepassen in je eigen organisatie. Je verlaat de opleiding met concrete resultaten, handvatten, tips en actuele kennis om zo een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en implementatie van het kwaliteitsbeleid van jouw organisatie.

De avondopleiding Integraal kwaliteitsmanagement is verdeeld over drie modules van elk zeven lesavonden en één module van zes lesavonden. Om je vaardigheden optimaal te ontwikkelen hebben de lessen het karakter van workshops met opdrachten gericht op jouw beroepspraktijk.De avondopleiding Integraal kwaliteitsmanagement is verdeeld over drie modules van elk zeven lesavonden en één module van zes lesavonden. Om je vaardigheden optimaal te ontwikkelen hebben de lessen het karakter van workshops met opdrachten gericht op jouw beroepspraktijk. 

Module A: Inleiding kwaliteitskunde
Module A is praktisch ingericht. In deze module krijg je overzicht en inzicht in kwaliteitssystemen, standaarden, modellen, methode en hun toepassingsgebieden. Je gaat aan de slag met:

INK-model
ISO 9000/9001
Balanced Scorecard, Strategy-mapping en Prestatie-indicatoren
Benchmarking
Investors In People (IIP)
SERVQUAL-model
Context-, stakeholders- en SWOT-analyse
Organisatie ontwikkelfasen en -onderzoeksmethodiek

Deze module bestaat uit zeven lessen. In deze module rond je het eerste deel van je eigen kwaliteitsplan af.

Module B: Kwaliteitsmanagement en organisatiecultuur
Hoe kom je tot een succesvolle vorm van kwaliteitsmanagement als blijkt dat regels en procedures alleen niet voldoende resultaat opleveren? In de module kwaliteitsmanagement en organisatiecultuur komen de volgende onderwerpen aan bod:

Persoonlijke kwaliteiten van de kwaliteitsmanager
Kwaliteit van de beroepsuitoefening: kwaliteitsmanagement en bedrijfscultuur, planning & control versus sturen op ambities
De organisatie van professionals: organisatievorm, cultuur, organisatieanalyse, systeemdenken, autonomie en leiderschap
Innovatie en verandermanagement
Module B bestaat uit zeven lessen. Je rondt de module af met deel B van je eigen kwaliteitsplan. Hierin analyseer je verschillende aspecten die behandeld zijn in de eigen organisatie. Hieruit trek je conclusies en doe je aanbevelingen.

Module C: Procesmanagement
In deze module wordt dieper ingegaan op bedrijfsprocessen. Hoe verbeter je die? Stapsgewijs leer je het organisatieproces te ontwerpen. Je bepaalt visie, identificeert processen en bepaalt het format. Tijdens de workshops identificeer, implementeer, toets en beschrijf je processen. En deze pas je vervolgens toe op je eigen organisatie

Deze module bestaat uit zeven lessen. In deze module rond je deel C van je eigen kwaliteitsplan af. Dit is het opstellen van vragen, het interviewen van iemand in de organisatie, het beschrijven van het proces en het opstellen van een veranderplan.

Module D: Interne auditing
Module D staat in het teken van het thema: uitvoeren van interne audits, onafhankelijk van het achterliggende kwaliteitsmodel. Je krijgt training op basis van bedrijfscases die gebaseerd zijn op de INK en ISO kwaliteitssystemen. Tijdens deze training behandel je de volgende aspecten:

kennis hebben van het werken met ISO 19011
zelfevaluatie en rapportage
de eigenschappen van een auditor
opstellen van een auditplan voor het beheersen van het proces
opzetten van een auditsysteem
audittechnieken
voorbereiden en uitvoeren van een interne audit
training interne auditing
Module D bestaat uit zes lessen en wordt afgerond met het opstellen van een auditplan, audit voorbereiding, auditgesprek en het maken van een rapportage.

Tijdens de post-hbo opleiding Integraal kwaliteitsmanagement leer je de belangrijkste instrumenten en methoden die ingezet worden om beleidsmatig, veranderkundig en beheersmatig te werk gegaan.Tijdens de post-hbo opleiding Integraal kwaliteitsmanagement leer je de belangrijkste instrumenten en methoden die ingezet worden om beleidsmatig, veranderkundig en beheersmatig te werk gegaan. Zodat kwaliteit voorop staat en er zo min mogelijk weerstand optreedt. Na afloop van de gehele opleiding integraal kwaliteitsmanagement kun je:

bijdragen aan de ontwikkeling van het kwaliteitsbeleid van je organisatie
een kwaliteitsplan voor je eigen organisatie ontwikkelen en deze helder presenteren
een systeem voor kwaliteitszorg opzetten en in stand houden
kwaliteitsproblemen aanwijzen en projectmatig aanpakken
Nadat je de opleiding Integraal kwaliteitsmanagement succesvol hebt afgerond, ontvang je een post-hbo diploma van Inholland Academy.

Wanneer is deze opleiding geschikt voor jou? Om de modules te volgen dien je te beschikken over een hbo-opleiding of hbo werk- denkniveau. De opleiding is branche-onafhankelijk. Om de opleiding goed te kunnen afronden is het belangrijk dat je de lesstof kunt vertalen naar je eigen werkpraktijk.Wanneer is deze opleiding geschikt voor jou? Om de modules te volgen dien je te beschikken over een hbo-opleiding of hbo werk- denkniveau. De opleiding is branche-onafhankelijk. Om de opleiding goed te kunnen afronden is het belangrijk dat je de lesstof kunt vertalen naar je eigen werkpraktijk. Deelnemers die de opleiding hebben afgerond zijn werkzaam in de zorg, het onderwijs, productieomgeving of (zakelijke) dienstverlening en zijn werkzaam als consultant, kwaliteitsmanager, kwaliteitscoördinator, KAM coördinator, hoofd bedrijfsbureau, verpleegkundig teamleider of startend kwaliteitsmedewerker.


Integraal kwaliteitsmanagement zorg en welzijn
Ben je werkzaam in de sector zorg en welzijn of is dat jouw ambitie? Dan past de post-hbo opleiding Integraal kwaliteitsmanagement zorg en welzijn wellicht nog beter bij jou. Beide opleidingen zijn op dezelfde manier opgebouwd en gaan daarmee ook uit van hetzelfde theoretisch kader. Echter, bij de casuïstiek ontstaat een verschil. Post-hbo Integraal kwaliteitsmanagement algemeen zal meerdere branches belichten, terwijl bij de opleiding Integraal kwaliteitsmanagement zorg en welzijn vooral wordt stilgestaan bij vraagstukken uit de zorg- en welzijnssector. Bij beide opleidingen ben je echter van harte welkom met een achtergrond in de zorg. Je keuze zal met name bepaald worden door je persoonlijke leerdoel. Twijfel je of wil je een persoonlijk advies? Neem dan contact op met opleidingsadviseur Saskia Dekker via T: 06 2111 5434 of E: saskia.dekker@inholland.nl.

U zoekt persoonlijke aandacht en een opleider die met u meedenkt, u bent bij ons van harte welkom.

8,7
Gemiddeld cijfer voor Integraal kwaliteitsmanagement
Gebaseerd op 6 ervaringen
starstarstarstarstar_border
Jesse Clarijs
Senior Medsich Beeldvormings- en Bestralingsdeskundige
8
Integraal kwaliteitsmanagement

"Goede diepgaande en breede opleiding. De opleiding biedt veel verdieping en theoriën rondom kwaliteitsmanagement in een heel breedt perpectief. De docenten zijn mensen met veel feeling met de onderwerpen en met veel praktijkervaring. Omdat het mensen uit de praktijk zijn, moet je als student wel meer inlezen in de wensen vanuit de opleiding en moet je hierin bruggen kunnen slaan. Maar dat vindt ik m.i. passend bij een Post-HBO opleiding.
Al met al een opleiding die mij meer heeft gebracht dan ik had gedacht en waar ik dagelijks nog profijt van heb!" - 26-11-2018 08:59

"Goede diepgaande en breede opleiding. De opleiding biedt veel verdieping en theoriën rondom kwaliteitsmanagement in een heel breedt perpecti… alles lezen - 26-11-2018 08:59

starstarstarstarstar_border
Jaco Scheurwater
?
8
Integraal kwaliteitsmanagement

"Inhoud en niveau van de stof sloten perfect aan bij mijn dagelijks werk, vooral het feit dat je aan een project werkt wat je direct toepast binnen je bedrijf maakt het leuk en leerzaam.
Het portal laat nogal wat te wensen over, erg onoverzichtelijk en storingsgevoelig." - 26-11-2018 07:47

"Inhoud en niveau van de stof sloten perfect aan bij mijn dagelijks werk, vooral het feit dat je aan een project werkt wat je direct toepast … alles lezen - 26-11-2018 07:47

starstarstarstarstar_half
Ilona
9
Integraal kwaliteitsmanagement

"Een heel leerzame cursus, met professionele docenten. Opdrachten en cases zijn direct te vertalen naar de praktijk. Je krijgt ook beter inzicht in de systemen en processen in je eigen organisatie. Wel een pittige studiebelasting met veel schrijfwerk." - 07-07-2014 08:35

"Een heel leerzame cursus, met professionele docenten. Opdrachten en cases zijn direct te vertalen naar de praktijk. Je krijgt ook beter inzi… alles lezen - 07-07-2014 08:35

starstarstarstarstar_half
H. Atilgan
Business Development Manager at Honeywell
9
Integraal kwaliteitsmanagement

"Een goede opleiding die ik iedereen wil aanbevelen en professionele leraren die de lessen verzorgen, je kan de studie inhoud direct gebruiken voor praktijk en is niet alleen bedoelt voor mensen die werkzaam zijn in kwaliteit management maar ook zeer aansluitend voor mensen die in de sales werkzaam zijn. " - 01-02-2014 18:50

"Een goede opleiding die ik iedereen wil aanbevelen en professionele leraren die de lessen verzorgen, je kan de studie inhoud direct gebruike… alles lezen - 01-02-2014 18:50

starstarstarstarstar_half
Anoniem
adviseur kwaliteitszorg
9
Integraal kwaliteitsmanagement

"Goede training waarbij de vele kanten van kwaliteitszorg aan bod komen. Het was een studie die ik direct kon gebruiken bij mijn werkzaamheden. Pittig qua studielast, maar een positieve uitdaging." - 08-02-2013 13:49

"Goede training waarbij de vele kanten van kwaliteitszorg aan bod komen. Het was een studie die ik direct kon gebruiken bij mijn werkzaamhede… alles lezen - 08-02-2013 13:49

starstarstarstarstar_half
Anoniem
KAM-coördinator
9
Integraal kwaliteitsmanagement

"De opleiding Intergraal kwaliteitsmanagement heeft mij de kennis en professionele basis gegeven welke ontbrak bij mijn uitoefening van werkzaamheden" - 04-02-2013 14:57

"De opleiding Intergraal kwaliteitsmanagement heeft mij de kennis en professionele basis gegeven welke ontbrak bij mijn uitoefening van werkz… alles lezen - 04-02-2013 14:57

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)