Middle Management

Type product
Niveau
Startdatum en plaats

Middle Management

Inholland Academy
Logo van Inholland Academy
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,5 Inholland Academy heeft een gemiddelde beoordeling van 8,5 (uit 43 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

4
Gemiddeld cijfer voor Middle Management
Gebaseerd op 1 ervaring Lees alle ervaringenchevron_right
starstarstar_borderstar_borderstar_border
Maxime Heinsbroek
Wijkregisseur
4
Middle Management

"Ik vond het geheel van de opleiding niet op hbo niveau zoals deze wordt aangeboden. Het programma wordt verkocht als zeer intensief, dit is niet mijn ervaring geweest. De opdrachten die zijn gegeven waren vooral ervaringsopdrachten. Het ging er voornamelijk om dat je het had doorgenomen en er wat aandacht aan besteed werd, zonder dat er echt goed getoets is of studenten de stof echt onder de knie hebben. Het is een opleiding in korte tijd, maar het programma kan zeker intensiever. Zorg er dus voor dat je niet van te voren al weet of je het vak haalt of niet, maar dat je, je echt moet inzetten om het te halen. " - 14-10-2021 07:49

"Ik vond het geheel van de opleiding niet op hbo niveau zoals deze wordt aangeboden. Het programma wordt verkocht als zeer intensief, dit is … alles lezen - 14-10-2021 07:49

Startdata en plaatsen

placeALKMAAR
12 sep. 2022 tot 12 feb. 2023

Beschrijving

Als (middle) manager word je geconfronteerd met voortdurend veranderende organisaties en omstandigheden.

Als (middle) manager word je geconfronteerd met voortdurend veranderende organisaties en omstandigheden. Teams worden meer zelfsturend. Verwachtingen van de omgeving zijn onophoudelijk hooggespannen. En jouw rol en houding als manager moeten hierin meebewegen. Soft skills worden daarbij belangrijker dan hard skills. De tijd van 'zeggen hoe het moet' is voorbij. Meer dan ooit faciliteer je als manager nu samenwerking en ontwikkeling. Je betrekt jouw medewerkers bij het vaststellen van doelen, budgetten én het maken van plannen. Hierdoor kan het team als geheel de verantwoordelijkheid pakke…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Middle management, Leiderschap, Managementvaardigheden, Operationeel management en Hoger management.

Als (middle) manager word je geconfronteerd met voortdurend veranderende organisaties en omstandigheden.

Als (middle) manager word je geconfronteerd met voortdurend veranderende organisaties en omstandigheden. Teams worden meer zelfsturend. Verwachtingen van de omgeving zijn onophoudelijk hooggespannen. En jouw rol en houding als manager moeten hierin meebewegen. Soft skills worden daarbij belangrijker dan hard skills. De tijd van 'zeggen hoe het moet' is voorbij. Meer dan ooit faciliteer je als manager nu samenwerking en ontwikkeling. Je betrekt jouw medewerkers bij het vaststellen van doelen, budgetten én het maken van plannen. Hierdoor kan het team als geheel de verantwoordelijkheid pakken en kan sneller worden bijgestuurd.

In de opleiding Middle management wordt sterk aandacht besteed aan deze zienswijze. Je krijgt niet alleen relevante kennis voorgeschoteld, maar wordt vooral ook getraind om relevante theorieën, methoden en technieken direct toe te passen in jouw eigen praktijk en organisatie.

De opleiding Middle management bestaat uit 17 dagdelen, waarin onderstaande onderwerpen aan bod komen:

Bootcamp 1 (2 dagdelen)
Leiderschap (1 dagdeel)
Organisatiekunde (1 dagdeel)
Management (2 dagdelen)
HRM (3 dagdelen)
Financieel management (3 dagdelen)
Informatie en organisatie (3 dagdelen)
Bootcamp 2 (2 dagdelen)De opleiding Middle management bestaat uit 17 dagdelen, waarin onderstaande onderwerpen aan bod komen:

Bootcamp 1 (2 dagdelen)
Leiderschap (1 dagdeel)
Organisatiekunde (1 dagdeel)
Management (2 dagdelen)
HRM (3 dagdelen)
Financieel management (3 dagdelen)
Informatie en organisatie (3 dagdelen)
Bootcamp 2 (2 dagdelen)

Unieke leerlijn
De opleiding Middle management start en eindigt met een bootcamp op een unieke inspirerende locatie. Tijdens de eerste bootcamp wordt kennis gemaakt met de mededeelnemers en het vakgebied, worden doelen gesteld, verwachtingen gemanaged en worden diverse managementgames gespeeld. Na de bootcamp volgt een online-lessenserie waarin de verschillende vakdisciplines worden behandeld. De opleiding eindigt na 5 maanden ook weer met een bootcamp waarin de deelnemers een zelf ontwikkeld managementplan aan de docenten presenteren en via peers met elkaar bediscussiëren.

Er zijn 3 breed georiënteerde vakken: Organisatie, Management en Leiderschap. Daarnaast zijn er 3 specifieke modules die gericht zijn op het optimaal aanwenden van moderne productiefactoren zoals: geld, mensen en informatie. Dit zijn de modules Financieel management, HRM en Informatiekunde.

Module 1: Tactisch management
De kracht van tactisch management is dat het enerzijds bijdraagt aan het ‘waarom’ van strategische keuzes en dat het tegelijkertijd in staat is om dit om te zetten naar de operatie, naar de uitvoering. Daarmee zit het dus precies in het hart van de organisatie. Vanuit die plek nemen we je mee in de wereld van HRM, Financieel management en Informatiemanagement. Actuele vraagstukken als AVG of data worden daarbij ook behandeld, net als dat we je via een organisatiescan laten kijken naar je eigen werkgever. Middels peerreviews leer je van en met elkaar.

Module 2: Leiderschap en Samenwerking
Leiderschap is een breed begrip en het is tegelijkertijd ook weer altijd actueel. Leidinggeven tijdens corona was natuurlijk anders dan in de jaren ervoor. Met de inzet van multidisciplinaire teams wordt ook weer een ander type leiderschap verwacht. Bovendien hangt het maar net af van je persoonlijke voorkeur hoe jij leiderschap inzet. De samenhang van jouw team speelt ook een belangrijke rol.

Tijdens deze module staan we nader stil bij onderwerpen als: persoonlijk leiderschap, samenwerken in teams, communicatiestijlen, stakeholdermanagement, omgaan met weerstand en conflicten. De module is praktisch van aard, met veel oefenmomenten en reflectie.

Structuur van de opleiding
Je gaat aan de slag met verschillende leermethoden:


Action Learning
Je leert direct de opgedane kennis toe te passen in de praktijk. Daarbij werk je opdrachten uit binnen de eigen praktijksituatie. Aan het eind van de opleiding lever je een managementplan op dat in de praktijk uitvoerbaar is.


Bootcamps
De bootcamps staan in het teken van het ‘in korte tijd’ opdoen van kennis en vaardigheden. Er is een bootcamp aan het begin en aan het eind van de opleiding. Inzichten opdoen, doelen stellen, prioriteiten stellen, keuzes maken, samenwerken en presenteren staan in de bootcamps centraal. Tijdens de afsluitende bootcamp presenteren deelnemers hun eindopdrachten en wordt er samengewerkt aan een eindproduct dat praktijksituaties, nu en in de toekomst, verder de gewenste richting in helpt.


Theorielessen
Je volgt wekelijks theorielessen rondom de verschillende middle managementdisciplines. Tijdens de theorielessen is er veel aandacht voor de werkomgeving van deelnemers en wordt er gewerkt aan diverse opdrachten om in de praktijk bewezen theorie effectief toe te passen op de ingebrachte casussen. De docent Leiderschap schuift bij een aantal lessen aan als ‘side kick' om de verbinding met leiderschap te helpen leggen, zodat je als professional leert omgaan met managementvraagstukken op tactisch niveau.


Leermiddelen
Er wordt gebruik gemaakt van de digitale leeromgeving Moodle én MS Teams. Het lesmateriaal wordt online ter beschikking gesteld. De docenten stellen verder eigen ontwikkeld lesmateriaal ter beschikking en wijzen jou als deelnemer de weg naar het vinden van bruikbare bronnen.


Toetsing
Je werkt per vakdiscipline aan een deelproduct. Dit wordt beoordeeld met een voldoende of onvoldoende. De deelproducten resulteren uiteindelijk in een managementplan wat op de laatste bijeenkomst moet worden gepresenteerd en verdedigd. Je ontvangt een cijfer voor het managementplan als geheel en de presentatie afzonderlijk.

De opleiding Middle management heeft als doel het opdoen van managementkennis en vaardigheden op met name tactisch niveau. Maar ook dat je de verbinding zoekt met strategische- en operationele aspecten binnen jouw organisatie. Als deelnemer kun je na afloop van deze opleiding organisatiedoelstellingen op tactisch niveau effectief omzetten naar een efficiënt samenwerkend team. Dit levert een duurzame meerwaarde op voor zowel individuele medewerkers, de organisatie als haar omgeving.Doel van de opleiding
De opleiding Middle management heeft als doel het opdoen van managementkennis en -vaardigheden op met name tactisch niveau. Maar ook dat je de verbinding zoekt met strategische- en operationele aspecten binnen jouw organisatie. Als deelnemer kun je na afloop van deze opleiding organisatiedoelstellingen op tactisch niveau effectief omzetten naar een efficiënt samenwerkend team. Dit levert een duurzame meerwaarde op voor zowel individuele medewerkers, de organisatie als haar omgeving. Aan het eind van de opleiding rond je - op tactisch niveau - een managementplan af voor je eigen werkomgeving afgestemd op de missie, visie en kernwaarden van jouw organisatie.


Jouw persoonlijke leerdoelen
Na afloop van de opleiding Middle management:

heb je kennis opgedaan van de vakgebieden management, organisatie, leiderschap, financieel management, HRM en informatiekunde
heb je een onderzoekende houding ontwikkeld om vraagstukken op tactisch managementniveau te signaleren en op te lossen
weet je hoe je de samenwerking in het team kunt bevorderen met behulp van een coachende houding
ben je in staat om de beschikbare productiefactoren geld, mensen en informatie optimaal aan te wenden, te integreren en in te zetten op tactisch niveau
kun je overleggen met, rapporteren en presenteren aan het (top)management van jouw organisatie
Deze leerdoelen sluiten aan op de NLQF5 richtlijnen (Propedeuse HBO c.q. Associate degree).

Om toegelaten te worden tot deze opleiding op hbo-niveau, ben je in bezit van een mbo4 diploma – of een gelijkwaardige combinatie van opleiding en praktijkervaring. Het maakt niet uit of je bij een profit of non-profit organisatie werkt. Wel is het een vereiste om te werken in een leidinggevende rol (of hier binnenkort aan te beginnen).Om toegelaten te worden tot deze opleiding op hbo-niveau, ben je in bezit van een mbo4 diploma – of een gelijkwaardige combinatie van opleiding en praktijkervaring. Het maakt niet uit of je bij een profit of non-profit organisatie werkt. Wel is het een vereiste om te werken in een leidinggevende rol (of hier binnenkort aan te beginnen).

Om goed te kunnen inschatten of jouw voorkennis en ervaring passen bij deze opleiding zullen we je 2 weken voor de start een vragenlijst toesturen. De resultaten hiervan geven goed inzicht in de uitdagingen die op jouw pad komen gedurende de 5 maanden van het programma. Daarbij kunnen wij jou dan vervolgens goed helpen, zodat je met plezier (en hopelijk positief eindresultaat) je opleiding zult doorlopen.


Doorlopende leerlijn
De opleiding Middle management vindt plaats op hbo-niveau. Na positieve afronding zul je een diploma ontvangen van Inholland Academy. Bovendien biedt het je de mogelijkheid om je direct in te schrijven voor onze post-hbo Bedrijfskunde opleiding. En die is weer gekoppeld aan onze Fast Track to Action Learning MBA bij Business School Nederland. Je ziet het, een mooie logische leerlijn die jou opleidt van tactisch naar strategisch manager!

U zoekt persoonlijke aandacht en een opleider die met u meedenkt, u bent bij ons van harte welkom.

4
Gemiddeld cijfer voor Middle Management
Gebaseerd op 1 ervaring
starstarstar_borderstar_borderstar_border
Maxime Heinsbroek
Wijkregisseur
4
Middle Management

"Ik vond het geheel van de opleiding niet op hbo niveau zoals deze wordt aangeboden. Het programma wordt verkocht als zeer intensief, dit is niet mijn ervaring geweest. De opdrachten die zijn gegeven waren vooral ervaringsopdrachten. Het ging er voornamelijk om dat je het had doorgenomen en er wat aandacht aan besteed werd, zonder dat er echt goed getoets is of studenten de stof echt onder de knie hebben. Het is een opleiding in korte tijd, maar het programma kan zeker intensiever. Zorg er dus voor dat je niet van te voren al weet of je het vak haalt of niet, maar dat je, je echt moet inzetten om het te halen. " - 14-10-2021 07:49

"Ik vond het geheel van de opleiding niet op hbo niveau zoals deze wordt aangeboden. Het programma wordt verkocht als zeer intensief, dit is … alles lezen - 14-10-2021 07:49

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)