Actualiteiten Coronamaatregelen en de gevolgen voor de rechten en verplichtingen van werkgevers en werknemers en rechtspraak rondom deeltijdbeëindiging.

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats
Logo van Instituut voor Arbeidsrecht & HRM

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeNovotel Brainpark te Rotterdam
10 sep. 2020
Toon rooster
event 10 september 2020, 13:00-17:30, Actualiteiten Coronamaatregelen
placeHotel Restaurant Oud London te Zeist
8 okt. 2020
Toon rooster
event 8 oktober 2020, 13:00-17:30, Actualiteiten Coronamaatregelen

Beschrijving

De Corona maatregelen leiden tot vragen bij werkgevers en werknemers omtrent loonbetaling bij (gedeeltelijke) bedrijfssluiting, het opnemen van vakantiedagen (kan de werkgever een werknemer vragen vakantie tijdens verplichte (gedeeltelijke) bedrijfssluiting op te nemen?) etc.. Wat zijn de gevolgen als re-integratie geen doorgang kan vinden? Heeft de werknemer ‘recht’ op thuiswerken en is de werkgever verantwoordelijk voor een gezonde thuiswerkplek?  Naast deze vragen wordt ook uitgebreid stilgestaan bij de ontwikkelingen rondom deeltijd beëindiging en een eventueel aanspraak op een transitievergoeding aan de hand van recente rechtspraak van de Hoge Raad. Na deze cursus bent u op deze onderwe…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Rechten (algemeen overzicht), Actualiteiten, Arbowetgeving, Staats- en bestuursrecht en Procederen.

De Corona maatregelen leiden tot vragen bij werkgevers en werknemers omtrent loonbetaling bij (gedeeltelijke) bedrijfssluiting, het opnemen van vakantiedagen (kan de werkgever een werknemer vragen vakantie tijdens verplichte (gedeeltelijke) bedrijfssluiting op te nemen?) etc.. Wat zijn de gevolgen als re-integratie geen doorgang kan vinden? Heeft de werknemer ‘recht’ op thuiswerken en is de werkgever verantwoordelijk voor een gezonde thuiswerkplek?  Naast deze vragen wordt ook uitgebreid stilgestaan bij de ontwikkelingen rondom deeltijd beëindiging en een eventueel aanspraak op een transitievergoeding aan de hand van recente rechtspraak van de Hoge Raad. Na deze cursus bent u op deze onderwerpen weer helemaal bij!

PUNTEN
NOvA 4 PO-punten
MfN 4 punten cat. 2
Hobéon SKO 2 punten
NBA 4 uur

NIVEAU
** Verdieping (basiskennis aanwezig en gerichte praktijkervaring vereist)

UW RESULTAAT
Na afloop van de cursus is de cursist op de hoogte van de gevolgen van de maatregelen die genomen zijn in verband met de corona-uitbraak.

VOOR WIE
De doelgroep is advocaten, rechtsbijstandsjuristen en bedrijfsjuristen. De cursus is ook bestemd voor niet-juristen met academisch denkniveau: HR-medewerkers, directieleden, (arbeidsrecht)adviseurs, accountants en financieel adviseurs.

DOOR WIE
mevrouw mr. E.W. de Groot, kantonrechter te Arnhem

PRIJS
€ 395,- exclusief BTW.
Voor elke tweede en volgende cursist van hetzelfde kantoor ten behoeve van dezelfde cursus wordt een kantoorkorting van 10% verstrekt. De prijs bedraagt dan € 355,50 excl. BTW.

ANNULERING
U kunt tot drie weken vóór de cursusdatum schriftelijk annuleren.
Het IvA brengt hiervoor € 50,- administratiekosten in rekening. Indien er al betaald is zal het cursusgeld onder inhouding van deze administratiekosten worden teruggestort. Na deze datum is annuleren niet meer mogelijk. U mag uw plaats altijd door een vervang(st)er laten innemen.

SYLLABUS
De syllabus wordt tijdens de cursus uitgereikt. Een week voorafgaand aan de cursus wordt u de digitale versie van de syllabus toegezonden.

PROGRAMMA

12.30 uur – 13.00 uur                   ontvangst met sandwiches en registratie

13.00 uur  - 17.30 uur

(2x 10 min. pauze)                         cursus

17.30 uur                                         afsluiting

Onderwerpen cursus:

  • Wat verandert er nu precies op 1 januari 2020?
  • Wijziging van ketenregeling; oproepovereenkomst en transitievergoeding, compensatieregeling, overgangsrecht
  • Arrest HR slapende dienstverbanden
  • Definiëring van de oproepkracht
  • Payrolling: hoe zit het met de wettelijke regeling?
  • Wat houdt de i-grond precies in?

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)