Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie (100 uur) Volwassenen. Docent: C. van der Heiden

Niveau
Tijdsduur
Logo van King nascholing
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8 King nascholing heeft een gemiddelde beoordeling van 8 (uit 1 ervaring)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Belangrijk: er zijn toelatingseisen voor deze opleiding, zie de informatie onder het kopje doelgroep. Mocht je vragen hebben, of twijfelen of je voldoet aan te toelatingseisen, neem dan voordat je je inschrijft, contact met ons op. 

Inhoud

De basiscursus bestaat uit een inleidend deel (30 uur) en een verdiepend deel (70 uur), verdeeld over 16 dagen van 6u15min. In het inleidend deel wordt aandacht besteed aan de leertheorie, het gedragstherapeutisch model en leertheoretische verklaringen van psychische klachten, uitgewerkt in betekenis- en functie-analyses, een holistische theorie en een cognitieve casusconceptualisatie. In het verdiepend deel wordt ingegaan op het therapeutisch proces, he…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: (Cognitieve) gedragstherapie, Voice Dialogue, Woonbegeleiding, Verslavingszorg en Zorg en Welzijn.

Belangrijk: er zijn toelatingseisen voor deze opleiding, zie de informatie onder het kopje doelgroep. Mocht je vragen hebben, of twijfelen of je voldoet aan te toelatingseisen, neem dan voordat je je inschrijft, contact met ons op. 

Inhoud

De basiscursus bestaat uit een inleidend deel (30 uur) en een verdiepend deel (70 uur), verdeeld over 16 dagen van 6u15min. In het inleidend deel wordt aandacht besteed aan de leertheorie, het gedragstherapeutisch model en leertheoretische verklaringen van psychische klachten, uitgewerkt in betekenis- en functie-analyses, een holistische theorie en een cognitieve casusconceptualisatie. In het verdiepend deel wordt ingegaan op het therapeutisch proces, het opstellen van een behandelplan, basale gedragstherapeutische en cognitieve interventies (zoals de socratische dialoog, exposure-oefeningen en gedragsexperimenten,  en zelfcontroleprocedures), en afsluiten van behandelingen.

Deze cursus wordt door verschillende docenten gegeven. Bij de dagen kun je de verschillende docenten zien. Hoofddocent is Colin van der Heiden. 

Werkwijze

De nadruk ligt uitdrukkelijk meer op training in het toepassen van vaardigheden dan op discussie en/of min of meer passieve kennisoverdracht. Hoewel er in het programma ruimte is voor presentaties van de theorie en (video)demonstraties van technieken door de docent, wordt het merendeel van de tijd besteed aan het oefenen met de verschillende analysemodellen en interventiemethoden, zowel met eigen problematiek (onderlinge gedragsmodificatie) als aan de hand van casussen.

Doelstellingen

Aan het einde van de cursus:

  • heeft de cursist kennis over de leertheorie en het cognitief-gedragstherapeutisch proces

  • beschikt de cursist over kennis van en vaardigheden voor de cognitief-gedragstherapeutische behandeling van veel voorkomende stoornissen (m.n. angst- en stemmingsstoornissen)

  • is de cursist in staat om onder supervisie de verschillende fasen in het CGT-proces uit te voeren

    Wijze van toetsing

  • inleidend deel: verslag van een onderlinge gedragsmodificatie (OGM). In de OGM oefenen de deelnemers de geleerde vaardigheden met elkaar, bij eigen problematiek.

  • verdiepend deel: Mini N=1- verslag. In dit behandelingsverslag wordt een eigen patiënt beschreven waarmee het CGT-proces is doorlopen

  • verdiepend deel: presentatie van een casus, waarin de diagnostische overwegingen en een beargumenteerd behandelplan worden beschreven. De presentatie wordt ondersteund door een videofragment van een gesprek met de patiënt.

  • Zowel beide verslagen als de casuspresentatie dienen als voldoende te worden beoordeeld.

  • Naast de verslagen gelden ook de kwaliteit van zowel de deelname aan de bijeenkomsten als van het huiswerk als toets.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)