Meer impact als hoofd Communicatie

Niveau
Tijdsduur
Trainer
Simone Bel
Startdatum en plaats
Logo van Leadership Communications

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Driebergen
22 jun. 2020 tot 24 jun. 2020

Beschrijving

Meer impact als hoofd Communicatie

Driedaagse training voor managers Communicatie

Je bent goed in je vak. Een nieuwe dienst, andere strategie, reorganisatie of een flinke crisis; Je weet wat je moet doen en houdt je hoofd koel. Als leidinggevende van de afdeling Communicatie sta je aan het roer van de afdeling en heb je naast de inhoudelijk communicatieve uitdaging te maken met een andere dynamiek. Het is belangrijk om het overzicht te houden over alle issues die spelen en deze zo goed mogelijk in lijn te brengen met de uitdagingen van de organisatie. Maar ook dat je de communicatie van de organisatie vernieuwt en naar een hoger niveau tilt met een goed team. Geen gemakkelijke opgave. Om g…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Offertes schrijven, Online communicatie, Schrijven, Presenteren en Communiceren.

Meer impact als hoofd Communicatie

Driedaagse training voor managers Communicatie

Je bent goed in je vak. Een nieuwe dienst, andere strategie, reorganisatie of een flinke crisis; Je weet wat je moet doen en houdt je hoofd koel. Als leidinggevende van de afdeling Communicatie sta je aan het roer van de afdeling en heb je naast de inhoudelijk communicatieve uitdaging te maken met een andere dynamiek. Het is belangrijk om het overzicht te houden over alle issues die spelen en deze zo goed mogelijk in lijn te brengen met de uitdagingen van de organisatie. Maar ook dat je de communicatie van de organisatie vernieuwt en naar een hoger niveau tilt met een goed team. Geen gemakkelijke opgave. Om gesprekspartner van jouw directie te zijn is het belangrijk om jezelf stevig te positioneren, kennis en visie op het vak te hebben en deze helder te verwoorden. Dan helpt het om met anderen buiten jouw organisatie te sparren om ideeën op te doen over hoe je zaken kunt aanpakken. Met de training Meer impact als hoofd Communicatie krijg je de juiste bagage om jouw rol als hoofd Communicatie met meer impact in te vullen.

Wat leer je in deze training?

Om gesprekspartner van de directie en het bestuur te zijn, is het belangrijk om jezelf stevig en authentiek te positioneren en je visie helder te verwoorden. In deze training gaat het om het Verdiepen, Verwerken en Vertellen.
Je leert om zicht te krijgen op het krachtenveld in jouw organisatie. Waar sta jij, waar staat jouw afdeling, waar staat jouw opdrachtgever en wat zijn de belangen? Dit inzicht helpt je om een beter beeld te krijgen van wat er gebeurt en hoe jij daarin acteert. Verder word je bijgepraat over de actuele communicatietrends en leer je hoe je op verschillende manieren jouw afdeling kunt inrichten. Ook gaan we in groepjes aan de slag met zelf ingebrachte cases. In deze training verken je hoe je invulling geeft aan jouw persoonlijk leiderschap. Storytelling helpt je daarbij. Je ontdekt wat jouw visie is op de communicatie van jouw organisatie en leert dit krachtig te verwoorden. Daarmee positioneer je jezelf én jouw afdeling en vergroot je jouw impact als hoofd Communicatie.
 

Leer van elkaar!

Wil je open kunnen sparren met managers Communicatie uit andere organisaties? Vakgenoten die net als jij al een flinke loopbaan achter de rug hebben en nu ook aan het roer van de afdeling Communicatie staan. Managers die willen leren hoe zij met behoud van hun eigen stijl toch meer impact kunnen hebben. Als dat ook bij jou speelt, dan is deze driedaagse training echt iets voor jou. 

Voor wie is deze training?

Deze training is bedoeld voor professionals die werken als hoofd Communicatie bij een publieke of private organisatie. Managers die hun kennis willen vergroten en zich daarmee steviger kunnen positioneren. De groep is niet groter dan 8 deelnemers.

Wat gaan we doen in de training?

Verdiepen – Verwerken – Vertellen

Dag 1
In de eerste dag maken we kennis met elkaar en verkennen we ieders uitdaging. Waar sta jìj en waar staat de afdeling? Wat is jouw positie als leidinggevende? Hoe ziet het krachtenveld in jouw organisatie eruit? Waar wil je op koersen en wat is daarvoor nodig? Je brengt jouw situatie in kaart met een krachtenveldanalyse.
Na het diner praat Carola van Kester (voorzitter Logeion Adviesraad Programmering & Trends) ons bij over de actuele communicatie-trends en brainstormen we hoe je in jouw afdeling met de trends aan de slag kunt gaan.
 
Dag 2
Na een sportieve start focussen we op de organisatie van jouw afdeling. Op welke manier kun je naar de inrichting van jouw afdeling kijken? En hoe kun je met jouw team meer bereiken? Hierna gaan we in groepjes aan de slag met zelf ingebrachte cases en helpen we elkaar verder om nieuwe inzichten te verwerven. Tenslotte neem je de tijd om met alle opgedane inzichten de contouren van jouw visie en plan te schetsen.
’s Avonds gaan we in gesprek met Fanny Bod. Zij is een bevlogen interim hoofd Communicatie/communicatiestrateeg met veel politiek-bestuurlijke ervaring.
 
Dag 3
De laatste dag staat in het teken van Storytelling en het verwoorden van jouw plannen en ambities. Je ontdekt hoe je de kracht van Storytelling kunt gebruiken in jouw organisatie en leiderschap. Je gaat aan de slag met het schrijven van jouw verhaal over de ambitie voor jouw afdeling en organisatie. Aan het eind van de training heb je de contouren van jouw plan scherp en heb je een helder beeld welke stappen je de komende periode gaat zetten. Je oefent om jouw verhaal krachtig te vertellen in verschillende settings – een vergadering, aan tafel bij de directeur, voor je eigen team. Je ontdekt de impact van je eigen woorden, houding en stem.
 
Coaching en terugkom-middag
Na een half jaar organiseren we een terugkom-middag en praten we elkaar bij over belangrijke ervaringen en ontwikkelingen.
In de tussenliggende maanden voeren we twee individuele (telefonische) coachgesprekken.
 

Trainer

Simone Bel – ervaren manager Communicatie, voormalig directeur Communicatie PostNL en eigenaar Leadership Communications.
 

Wat levert deze training jou op?

Na de training ben je bijgepraat over de trends in het vak en heb je een helder beeld hoe je naar het verbeterpotentieel van je afdeling kunt kijken. Je hebt een plan op hoofdlijnen gemaakt en weet waar je op wilt koersen en hoe je daar richting aan geeft. Je hebt de kracht van een verhaal ontdekt en kunt jouw plan helder verwoorden. Bovendien heb je een waardevol netwerk opgebouwd en heb je een coach.
Kortom, je hebt de juiste bagage om met meer impact jouw rol als hoofd Communicatie in te vullen.

Waar en wanneer?

De intensieve driedaagse training inclusief overnachting wordt gegeven op Landgoed de Horst in Driebergen.
 

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)