Leergang Leidinggeven aan Collega's

Niveau
Tijdsduur

Leergang Leidinggeven aan Collega's

Leiderschapsplein.nl
Logo van Leiderschapsplein.nl

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Leiderschapsplein.nl biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Amersfoort, Eindhoven, Heerenveen, Zwolle

Beschrijving

Leergang Leidinggeven aan collega’s

Direct doorklikken naar de praktische gegevens

Kort en intensief traject voor beginnend leidinggevenden of talenten die nu of in de toekomst leiding aan collega’s zullen gaan geven. 

Gedurende onze jarenlange ervaring in diverse branches (levensmiddelenindustrie, milieu, IT, zorg, productie, chemie, enzovoort) komen we vaak medewerkers tegen die door hun vakkennis, toewijding of persoonlijkheid op sleutelposities terecht zijn gekomen. Afdelingen en essentiële onderdelen van het totale bedrijfsproces zijn afhankelijk van het functioneren van deze sleutelfiguren. Uit gesprekken blijkt dat toeval, het vertrek van een collega of specifieke kennis van het pr…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Leidinggeven, Leiderschap, Coachend Leidinggeven, Persoonlijk Leiderschap en Leidinggeven aan professionals.

Leergang Leidinggeven aan collega’s

Direct doorklikken naar de praktische gegevens

Kort en intensief traject voor beginnend leidinggevenden of talenten die nu of in de toekomst leiding aan collega’s zullen gaan geven. 

Gedurende onze jarenlange ervaring in diverse branches (levensmiddelenindustrie, milieu, IT, zorg, productie, chemie, enzovoort) komen we vaak medewerkers tegen die door hun vakkennis, toewijding of persoonlijkheid op sleutelposities terecht zijn gekomen. Afdelingen en essentiële onderdelen van het totale bedrijfsproces zijn afhankelijk van het functioneren van deze sleutelfiguren. Uit gesprekken blijkt dat toeval, het vertrek van een collega of specifieke kennis van het productieproces bepalend zijn geweest voor de verantwoordelijke positie die deze medewerkers nu innemen. Er is in de opleiding zelden structureel aandacht besteed aan het leidinggeven aan een groep en het vervullen van een kaderfunctie.
In het gunstigste geval heeft iemand eens een cursus communicatie gevolgd of heeft hij/zij van een oudere collega een boek 'met truckjes en valkuilen voor de beginnende leidinggevenden' in handen gedrukt gekregen en de uitnodiging dat ze bij problemen maar aan de bel moeten trekken..

En daar moeten ze het dan maar mee doen.

Dit was een van de belangrijkste redenen om te starten met Leiderschapsplein.nl.
Leidinggevenden kunnen via onze site door de laagdrempelige theorie, de verhalen van Jan Piet, Joris, Corneel en Achmed de filmpjes van Sjef de chef, interviews met praktijkmensen en uitwisseling op ons forum op een laagdrempelige manier kennis maken met aspecten van leidinggeven.
Daarnaast zijn er de dagtrainingen waarin deelnemers ervaring kunnen opdoen en praktisch oefenen met leidinggevende vaardigheden zoals het voeren van gesprekken, manieren van leidinggeven, werken aan de kwaliteit van een team en het vormgeven van de middenkader rol.

Speciaal voor beginnend leidinggevenden of talenten die nu of in de toekomst leiding aan collega’s zullen gaan geven en op zoek zijn naar verdieping bieden we dit najaar de leergang leidinggeven aan collega's aan.

Het traject omvat vijf trainingsdagen met een tussentijd van twee weken. Elke deelnemer wordt geadviseerd om op zijn/haar werk een persoonlijke coach te vinden die in de periodes voor, tijdens en na het traject de voortgang bewaakt en een rol heeft bij de uitvoering in de dagelijkse praktijk.
Er wordt gewerkt met een vaste groep van minimaal 8 maximaal 10 deelnemers.

Werkwijze

Leiderschapsplein.nl werkt vanuit het principe dat de wijze waarop iemand leiding geeft gekoppeld is aan de eigen persoonlijkheid. Het is dus belangrijk om bij de start van de leergang zicht te krijgen op eigen kwaliteiten en leerpunten en vandaaruit te werken aan een professionele houding en vaardigheden die essentieel zijn in het leiding geven aan collega’s.
Na  een eerste inventarisatie van de leerwensen wordt het programma voor de groep samengesteld, waarbij we uiteraard gebruik maken van het uitgebreide aanbod van de losse trainingsdagen.

Resultaat

Voor het bedrijf: De medewerker is zich bewust van de eigen kwaliteiten en de positie die hij/zij heeft in de uitvoering van de missie van het bedrijf.
Voor de medewerker: Je kent jouw sterke kanten en je hebt kwaliteiten ontwikkeld om het werk met meer effect en plezier uit te voeren.     

Inhoud

•    Kennismaking
•    Inventarisatie van leerwensen
•    Werken vanuit jouw eigen kwaliteit
•    Ontwikkelen van de eigen communicatiestijl
•    Het vervullen van een schakelrol in het bedrijf
•    Stijlen van leidinggeven
•    Het voeren van gesprekken
•    Wat maakt jouw bedrijf een bijzonder bedrijf om voor te werken?
•    Formuleren van persoonlijk actieplan waaraan in de tussenliggende periode wordt gewerkt
•    Werken aan vaardigheden op het gebied van leidinggeven en het aansturen van collega’s
•    Instrueren, controleren, delegeren
•    Het ontwikkelen van een beroepshouding
•    Coachend leidinggeven
•    Leren werken aan de kwaliteit van een team
•    Leren omgaan met processen in een team
•    Jouw rol binnen het bedrijf, wat kun je toevoegen?
•    Hoe geef je verder vorm aan jouw ambitie?
•    Hoe geef je verder vorm aan de ambitie van het bedrijf?
•    Afsluiting van het traject

De inhoud van het programma wordt in overleg met de deelnemers op maat gemaakt, zodat iedereen aan de eigen leerwensen kan werken. Naast theorie, uitwisseling, leren van en met elkaar, het oefenen met een acteur neemt de dagelijkse praktijk een belangrijke plaats in. Elke deelnemer heeft op zijn/haar werk een persoonlijke coach die in de periodes voor, tijdens en na het traject voortgangsgesprekken voert en een rol heeft in het formuleren van de leervragen.
Een van de trainers komt, voordat de leergang start, bij het bedrijf langs om kennis te maken met de deelnemer en zijn/haar werksituatie, de leidinggevende en om informatie te geven over de rol van de coach.

Praktische gegevens

Deelnemers: Medewerkers die nu of in de toekomst sleutelposities vervullen en collega’s aansturen.
Plaats: Zwolle. 
Data: De leergang wordt in het najaar van 2016 op vijf losse dagen gehouden; 16 & 17 februari, 16 maart, 30 maart en 20 april
Tijden: 10.00 tot 17.00 uur.
Prijs: € 1775, inclusief intakegesprek op het bedrijf, verblijfskosten en acteur. Exclusief btw.

Natuurlijk is deze leergang, net als het overige aanbod van leiderschapsplein.nl ook als maatwerk binnen een bedrijf uitvoerbaar.

Leiderschapsplein.nl biedt praktische traningen van 1 dag aan voor ervaren, minder ervaren en aankomend leidinggevenden op middenkaderniveau.

Op www.leiderschapsplein.nl kun je verhalen vinden, testen, interviews met praktijkmensen bekijken en ook filmpjes van Sjef de Chef. Op www.leiderschapsplein.nl kun je vragen op het gebied van leidinggeven stellen en ervaringen van anderen lezen. 

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)