Burn-out preventie

Tijdsduur

Burn-out preventie

Massop Coaching
Logo van Massop Coaching
Opleiderscore: starstarstarstarstar 9,8 Massop Coaching heeft een gemiddelde beoordeling van 9,8 (uit 17 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

10
Gemiddeld cijfer voor Burn-out preventie
Gebaseerd op 3 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
Mike Duijn
starstarstarstarstar
Mike Duijn
10
Burn-out preventie

"Door langdurig hoge werkdruk, het uitvallen van collega’s en de druk en doelstellingen die ik me, zowel op het werk als privé, oplegde, kwam ik in een situatie terecht die mogelijk zou leiden tot een burn-out situatie. Dankzij het burn-out preventietraject van Massop Coaching ben ik niet in zo’n burn-out situatie terecht gekomen en heb ik de regie over mijn eigen leven weer zelf in handen. Voel ik mij meer in balans en ben ik in staat om bewuster met negatieve gedachten om te gaan. Door de pragmatische aanpak ben ik stap voor stap gaan inzien dat mijn leven beheerst werd door mijn gedachten (nadenken over het hoe, wat en waarom). Het traject heeft mij laten inzien dat gedachten bepaalde emoties opwekken die mijn leven in positieve, maar zeker ook in negatieve zin beïnvloeden. Door dit inzicht ben ik nu instaat om het patroon van negatieve gedachten te doorbreken, waardoor negatieve gedachten mijn leven niet meer leiden. Ik heb de regie terug om zelf mijn leven te leiden. De wijze waarop de coach van Massop Coaching dit traject heeft aangepakt is voor mij erg effectief gebleken. Het confronteren met mijn gedachten en met name de gevoelens daarbij, heeft mij doen inzien dat ik kan en mag accepteren dat die gevoelens er mogen zijn. Het heeft mij meer in balans gebracht. De praktijk van Massop Coaching is een hele fijne ruimte waar je jezelf kan zijn. Er is een hoge mate van betrokkenheid en persoonlijke aanpak waardoor ik Massop Coaching dan ook zeer zeker aan raad. Bedankt!!" - 24-06-2019 07:43

"Door langdurig hoge werkdruk, het uitvallen van collega’s en de druk en doelstellingen die ik me, zowel op het werk als privé, oplegde, kwam… alles lezen - 24-06-2019 07:43

Startdata en plaatsen

Dit product heeft geen vaste startdata en/of plaatsen.Vraag informatie aan over deze Coaching

Beschrijving

Burn-out preventietraject

Doel: het voorkomen van een burn-out.  
Goed voor zowel lichamelijke en geestelijke gezondheid als voor loopbaan en carrière.  

Burn-out kan voorkomen worden. Door op tijd de signalen te zien en te erkennen. Door tijdig aan de bel te trekken en om hulp te vragen. Tijdens de coaching wordt nagegaan welke factoren bijdragen aan het ontstaan van een burn-out, zodat deze effectief aangepakt kunnen worden en een burn-out voorkomen wordt.  

De begeleiding is individueel maatwerk en kent een integrale aanpak waardoor échte verandering mogelijk is, verandering van binnenuit! Een integrale aanpak omdat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. We zien vaak …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Burn-out coaching trajecten, Preventie, Burn-out, Coaching en Werk / Privé Balans.

Burn-out preventietraject

Doel: het voorkomen van een burn-out.  
Goed voor zowel lichamelijke en geestelijke gezondheid als voor loopbaan en carrière.  

Burn-out kan voorkomen worden. Door op tijd de signalen te zien en te erkennen. Door tijdig aan de bel te trekken en om hulp te vragen. Tijdens de coaching wordt nagegaan welke factoren bijdragen aan het ontstaan van een burn-out, zodat deze effectief aangepakt kunnen worden en een burn-out voorkomen wordt.  

De begeleiding is individueel maatwerk en kent een integrale aanpak waardoor échte verandering mogelijk is, verandering van binnenuit! Een integrale aanpak omdat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. We zien vaak dat bij burn-out een reeks van gedachte-, gevoels en gedragspatronen op verschillende fronten tegenwerken. Tijdens de coaching raak je doordrongen van de onwenselijkheid hiervan en wat het jou allemaal kost. We werken aan een gezonde geest in een gezond lichaam.  

Het Burn-out preventietraject van Massop Coaching is erop gericht jou te ondersteunen in het transformeren van gedachte, gevoels-en gedragspatronen en je bewust te worden van de valkuilen waardoor een burn-out dreigt. Je krijgt een diepgaand inzicht hoe het bij jou “onder de motorkap” werkt. Dit zelfinzicht geeft de ruimte om nieuwe keuzes te maken, keuzes die gezondheid (geestelijk en lichamelijk) ten goede komen. 

Vastgehouden en belemmerende emoties die het welzijn, de lichamelijke balans en denk- en gedragspatronen negatief beïnvloeden worden losgemaakt en opgeruimd. Hierdoor ontstaat meer innerlijke rust en een evenwichtig gevoel.  

Belemmerende gedachten en overtuigingen worden opgeruimd en nieuwe mogelijkheden worden ontdekt en eigen gemaakt. Vanuit dit bewustzijn, dit inzicht, maken we de vertaling naar het dagelijkse leven en krijg je alle tools in handen om hier op een gezonde en natuurlijke manier mee om te gaan.  

Er ontstaat een nieuwe belevingswereld, een nieuw zelfbeeld, nieuwe overtuigingen en daarmee een ander gedrag. Niet het aanleren van een kunstje maar het eigen maken van een nieuwe manier van “Zijn”. Een versterkt persoonlijk leiderschap, je krijgt de regie weer terug over jouw leven. Een voorwaarde om voortaan vanuit authenticiteit te leven en te werken!   

Het betreft individueel maatwerk, iedereen heeft immers andere valkuilen, behoeften en leert op een andere wijze. Gedurende het traject krijg je de voor jou passende methodes en tools aangereikt; dat wat nodig is om te komen tot duurzaam resultaat. Je krijgt tussentijds “passend huiswerk” mee zodat je tussen de sessies door zelf aan de slag kan. De ervaring leert dat dit het ontwikkelingsproces verdiept en versnelt. 

 
Stappenplan 

 1. Intakegesprek 
 2. Erkenning (wake-up call) 
 3. Persoonlijke ontwikkeling, bewustwording, leren en verankering  
 4. Nazorggesprek 
   

1. Intakegesprek 

Je krijgt voorafgaand een intakeformulier en een samenwerkingsovereenkomst toegestuurd. Tijdens de intake worden de doelstellingen samen afgestemd en overeenstemming bereikt over werkafspraken en verwachtingen.   

2. Erkenning 

Bewustwording van wat er aan de hand is, wakker worden en inzien wat je aan het doen bent, hoe je het aan het doen bent en wat de prijs is die je ervoor hebt betaald. 

3. Persoonlijke ontwikkeling, bewustwording, leren en verankeren 

We gaan aan het werk met vraagstukken als: Welke karaktereigenschappen zijn aanwezig die burn-out in de hand werken? Welke valkuilen en belemmerende overtuigen zijn er? Welke gedachtenpatronen heb je en welke strategieën zet jij in om pijn te vermijden? Hoe ga je om met emoties? Hoe herken je de signalen van stress in je lichaam? Hoe zit het met energiegevers en energienemers? Hoe ga je om met grensbewaking en assertiviteit? Wat maakt jou onzeker? Wie ben je? Wat is jouw identiteit? Hoe ga je verantwoordelijkheid nemen voor jouw eigen balans en leren om deze bij te sturen? Wat kan jezelf doen en wat laten? Samenvattend: we kijken naar de manier van zelfmanagement, het betreft een diepgaand persoonlijk ontwikkelingsproces. Je krijgt veel zelfinzicht, wordt meer zelfbewust en krijgt alle tools en middelen aangereikt om te komen tot realisatie van de doelstellingen. Je komt sterker in jouw schoenen te staan en krijgt de regie over jouw leven terug. 
 
4. Nazorggesprek

Zes weken na afloop van het traject vindt er een nazorggesprek plaats voor de “puntjes op de i”. Tijdens dit gesprek zullen wij het Burn-out preventietraject ook evalueren. 
 
 
Wat levert het Burn-out preventietraject jou op? 

 • Voorkomen van langdurig ziekteverzuim 
 • Inzicht in de factoren die een burn-out bewerkstelligen en er adequaat mee leren omgaan 
 • Bewustwording van gevoel, gedachten en gedrag 
 • Belemmerende patronen worden doorbroken, opgeruimd en getransformeerd 
 • Inzicht in wie je écht bent en wat je ervan weerhoudt om jezelf te kunnen zijn 
 • Gezond leren omgaan met emoties 
 • Het leren herkennen en erkennen van stresssignalen/klachten van het lichaam 
 • Grensbewaking en assertiviteit 
 • Zelfvertrouwen 
 • Effectief leren ontspannen en vertrouwen op je gevoel 
 • Goed voor jezelf leren zorgen, zowel geestelijk als lichamelijk 
 • Balans werk-privé 
 • Vanuit authentieke kracht kunnen leven en optimaal kunnen functioneren  

 
Aanpak en benodigde uren 

Massop Coaching gaat voor een succesvol en duurzaam resultaat. Niet het aanleren van kunstjes maar wezenlijke verandering van binnenuit. Het kennismakingsgesprek geeft ons handvatten om in te schatten hoeveel benodigde coachuren er nodig zijn om dit te kunnen bewerkstelligen.  

10
Gemiddeld cijfer voor Burn-out preventie
Gebaseerd op 3 ervaringen
Mike Duijn
starstarstarstarstar
Mike Duijn
10
Burn-out preventie

"Door langdurig hoge werkdruk, het uitvallen van collega’s en de druk en doelstellingen die ik me, zowel op het werk als privé, oplegde, kwam ik in een situatie terecht die mogelijk zou leiden tot een burn-out situatie. Dankzij het burn-out preventietraject van Massop Coaching ben ik niet in zo’n burn-out situatie terecht gekomen en heb ik de regie over mijn eigen leven weer zelf in handen. Voel ik mij meer in balans en ben ik in staat om bewuster met negatieve gedachten om te gaan. Door de pragmatische aanpak ben ik stap voor stap gaan inzien dat mijn leven beheerst werd door mijn gedachten (nadenken over het hoe, wat en waarom). Het traject heeft mij laten inzien dat gedachten bepaalde emoties opwekken die mijn leven in positieve, maar zeker ook in negatieve zin beïnvloeden. Door dit inzicht ben ik nu instaat om het patroon van negatieve gedachten te doorbreken, waardoor negatieve gedachten mijn leven niet meer leiden. Ik heb de regie terug om zelf mijn leven te leiden. De wijze waarop de coach van Massop Coaching dit traject heeft aangepakt is voor mij erg effectief gebleken. Het confronteren met mijn gedachten en met name de gevoelens daarbij, heeft mij doen inzien dat ik kan en mag accepteren dat die gevoelens er mogen zijn. Het heeft mij meer in balans gebracht. De praktijk van Massop Coaching is een hele fijne ruimte waar je jezelf kan zijn. Er is een hoge mate van betrokkenheid en persoonlijke aanpak waardoor ik Massop Coaching dan ook zeer zeker aan raad. Bedankt!!" - 24-06-2019 07:43

"Door langdurig hoge werkdruk, het uitvallen van collega’s en de druk en doelstellingen die ik me, zowel op het werk als privé, oplegde, kwam… alles lezen - 24-06-2019 07:43

starstarstarstarstar
Daisy Vlek
10
Burn-out preventie

"Het traject heeft mij heel veel inzicht opgeleverd. Inzicht in de breedste zin van het woord: eigen kracht & kunnen, belemmeringen, angsten en omgeving. Ook heeft de coaching mij rust opgeleverd, een helder hoofd. Naast acteren vanuit ratio heb ik geleerd te luisteren naar gevoel. Het lijf regeert en niet de geest. Jullie coaching maakt mensen sterker, mooier, kortom opent de geest. Jullie luisteren, kijken en oordelen niet. Geen regels of richtlijnen, wel handvaten en inzichten hoe je hele alledaagse zaken ook kunt benaderen of bekijken. Ik zou Massop Coaching aan iedereen aanbevelen! Jullie verstaan je vak met hart en ziel. Dank je wel voor jullie coaching!!" - 13-06-2019 06:56

"Het traject heeft mij heel veel inzicht opgeleverd. Inzicht in de breedste zin van het woord: eigen kracht & kunnen, belemmeringen, angsten … alles lezen - 13-06-2019 06:56

Diana Venekamp
starstarstarstarstar
Diana Venekamp
Recruiter
10
Burn-out preventie

"Ik was op zoek naar de Diana 2.0 maar na mijn coach traject ben ik Diana 3.0 😊 Mijn hoofd heeft weer ruimte voor de toekomst en mooie ideeën. Ik heb veel los kunnen laten en denk nu op een nieuwe en vrij manier. Wat een vrijheid! Dankjewel Simone en Arna voor dit fantastische traject!" - 12-06-2019 13:32

"Ik was op zoek naar de Diana 2.0 maar na mijn coach traject ben ik Diana 3.0 😊 Mijn hoofd heeft weer ruimte voor de toekomst en mooie ideeën… alles lezen - 12-06-2019 13:32

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)