Overtuigend en Helder schrijven voor de OR

Tijdsduur

Overtuigend en Helder schrijven voor de OR

Merlijn
Logo van Merlijn
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,3 Merlijn heeft een gemiddelde beoordeling van 8,3 (uit 53 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Merlijn biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: 's-Hertogenbosch, Den Haag, Maastricht, Rotterdam, Utrecht

Beschrijving

Hoe zorg je er als OR voor dat je teksten gelezen worden? En hoe breng je ingewikkelde materie helder en overtuigend over op je doelgroep? Want die doelgroep is veeleisend, en teksten worden doorgaans niet goed gelezen als ze te lang zijn of als de kernboodschap niet snel genoeg duidelijk wordt. Of het nu gaat om een manager/ bestuurder die overtuigd moet worden of om de achterban die geïnformeerd moet worden: iedereen heeft liever een begrijpelijke, bondige tekst dan een tekst die wollig is of onnodig lang. In de training ‘Helder en overtuigend schrijven voor de OR’ draait het om de vraag hoe u uw teksten zo structureert en formuleert dat ze aansluiten bij de eisen van de 21e-eeuwse lezer. …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Overtuigen, Ondernemingsraad (OR), Schrijven, Adviesvaardigheden en Mondelinge communicatie.

Hoe zorg je er als OR voor dat je teksten gelezen worden? En hoe breng je ingewikkelde materie helder en overtuigend over op je doelgroep? Want die doelgroep is veeleisend, en teksten worden doorgaans niet goed gelezen als ze te lang zijn of als de kernboodschap niet snel genoeg duidelijk wordt. Of het nu gaat om een manager/ bestuurder die overtuigd moet worden of om de achterban die geïnformeerd moet worden: iedereen heeft liever een begrijpelijke, bondige tekst dan een tekst die wollig is of onnodig lang. In de training ‘Helder en overtuigend schrijven voor de OR’ draait het om de vraag hoe u uw teksten zo structureert en formuleert dat ze aansluiten bij de eisen van de 21e-eeuwse lezer. Want een toegankelijke tekst vergroot de kans dat u uw doel bereikt!

Overtuigend en helder schrijven voor de OR wordt onder meer gevolgd door:

  • Iedereen die teksten moet schrijven, waar anderen echt kennis van moeten nemen;
  • Meer specifiek: mediators, rechters, OR leden, advocaten, beleidsambtenaren, leidinggevenden etc.

Te behalen resultaten

  1. een tekst afstemmen op doel en lezer;
  2. tekstsoorten waarmee de OR te maken heeft (voorstellen, verslagen, adviezen, emails);
  3. ‘scanbaar’ schrijven (alineaopbouw, tussenkopjes, opsommingen);
  4. krachtig argumenteren (hoe overtuigt u uw lezer?);
  5. helder formuleren (een moderne, actieve schrijfstijl);
  6. correct formuleren (veelvoorkomende twijfels, zoals hun/hen, een aantal zaken is/zijn, de raad en zijn/haar leden).

Merlijn Groep (1996) is een dynamische en multidisciplinaire organisatie met de focus op professionele communicatie en conflicthantering zowel op zakelijk als op persoonlijk niveau. De bij Merlijn Groep aangesloten zakenpartners behartigen samen met Merlijn in respectvolle en grensverleggende verhoudingen de belangen van onze klanten met hoge ambitie en passie voor duurzame en meetbare resultaten.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)