Op je handen zitten

Aantal pagina's:
Formaat:
Logo van Move a Mountain bewustzijnstrainingen

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

Trainingen die je leven blijvend veranderen!

Op je handen zitten

praktisch aan de slag met de verschillende fasen in het coachingstraject

In de titel van dit boek: “Op je handen zitten” wordt de visie van Move a Mountain op coaching samengevat. Niet “iets” doen zien wij als een wezenlijke coachvaardigheid. Het betekent dat je het als coach aandurft om gewoon stil te zijn en niet meteen te komen met antwoorden, niet meteen te grijpen naar oefeningen en technieken die je beschikbaar hebt. Ook niet als jij allang ziet wat de gecoachte zou moeten doen of zou moeten laten. Je faciliteert het proces waarin de gecoachte zijn eigen antwoorden vindt. Je bent daarin actief en contactvol aanwezig. Je bent aan het werk, zonder ergens hard aan te…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Nederlands, Correct Nederlands, Nederlandse taal en grammatica, Duits en Engels.

Trainingen die je leven blijvend veranderen!

Op je handen zitten

praktisch aan de slag met de verschillende fasen in het coachingstraject

In de titel van dit boek: “Op je handen zitten” wordt de visie van Move a Mountain op coaching samengevat. Niet “iets” doen zien wij als een wezenlijke coachvaardigheid. Het betekent dat je het als coach aandurft om gewoon stil te zijn en niet meteen te komen met antwoorden, niet meteen te grijpen naar oefeningen en technieken die je beschikbaar hebt. Ook niet als jij allang ziet wat de gecoachte zou moeten doen of zou moeten laten. Je faciliteert het proces waarin de gecoachte zijn eigen antwoorden vindt. Je bent daarin actief en contactvol aanwezig. Je bent aan het werk, zonder ergens hard aan te werken.

Dit boek nodigt je uit om aan de slag te gaan met coaching. Eef neemt je mee door de verschillende fasen in een coachingstraject. Op een hele praktische manier. Ze geeft antwoord op de vraag wat je op welk moment in een coachingstraject kunt doen en waarom. Je krijgt toepasselijke theoretische achtergronden en suggesties voor werkvormen en/of interventies. Het is en boek dat je als coach altijd bij je hebt: je bladert, je checkt, je komt op ideeeën, frist je kennis op en gaat coachen!
Voor wie is dit boek bedoeld?

Dit boek is in eerste instantie bedoeld voor iedereen die aan de Move a Mountain Coachopleiding deelneemt of heeft deelgenomen. Daarnaast is het zeer bruikbaar voor iedereen die begint met coachen en voor ervaren coaches die graag het vak nog eens opfrissen. Het is ook geschikt voor coaches die anderen begeleiden vanuit intuïtie en gevoel. Het kan fijn zijn om nog eens naar een coachingstraject te kijken. Hoe zit het ook al weer? Hoe ziet een coachingstraject eruit? Wat doe je wel en wat doe je vooral niet en wanneer dan wel of niet?

Praktische achtergrond van dit boek
De praktische achtergrond van dit boek bestaat uit onze eigen ervaringen als coach en trainer. Contact staat altijd centraal in onze denk- en werkwijze. Een coachingstraject slaagt nooit dankzij een methode, techniek of werkplan. We durven de stelling aan dat een coachingstraject slaagt dankzij de invulling die je geeft aan het contact met de gecoachte, ondanks het werkplan of gehanteerde methode.


Theoretische achtergrond van dit boek
We voelen ons verwant met Welwood, Almaas en Knibbe omdat zij ieder op
hun eigen manier een relatie hebben weten te leggen tussen de Westerse psychologie, psychotherapie en boeddhistische filosofie. Daarnaast putten wij graag uit het werk van Assagioli en Perls. Een aantal krachtige werkvormen ontlenen we aan de psychosynthese en de gestalttherapie.

Er zijn nog geen ervaringen.

    Deel je ervaring

    Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

    Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.