Risicobeoordeling machines (Module 2)

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie, Online
Startdatum en plaats

Risicobeoordeling machines (Module 2)

NEN Trainingen
Logo van NEN Trainingen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,1 NEN Trainingen heeft een gemiddelde beoordeling van 8,1 (uit 2.542 ervaringen)
Beste opleider van Nederland

Winnaar Beste opleider van Nederland 2020: #2 in Productie, techniek & bouw.

Winnaar Beste opleider van Nederland 2018: #2 in Productie, techniek & bouw.

Lees meer over Beste Opleider van Nederland 2020.

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

8,1
Gemiddeld cijfer voor Risicobeoordeling machines (Module 2)
Gebaseerd op 27 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
starstarstarstar_halfstar_border
Anoniem
7
Risicobeoordeling machines (Module 2)

"Voornamelijk gebaseerd op cases waardoor theorie ondersteund wordt. Dit is prettig maar geeft af en toe het gevoel dat er aan stukjes theorie voorbij wordt gegaan. De trainer geef ik een 9." - 15-03-2023 00:00

"Voornamelijk gebaseerd op cases waardoor theorie ondersteund wordt. Dit is prettig maar geeft af en toe het gevoel dat er aan stukjes theori… alles lezen - 15-03-2023 00:00

Startdata en plaatsen

computer Online: Utrecht
19 sep. 2023
computer Online: online
9 nov. 2023
computer Online: Eindhoven
6 dec. 2023

Beschrijving

Om u te helpen normen beter te begrijpen en te implementeren biedt NEN een breed pallet aan trainingen aan. Wij helpen u begrijpen welke normen en richtlijnen voor u relevant zijn en hoe u deze toepast binnen uw organisatie.

U ontwerpt of bouwt machines of stelt als werkgever machines ter beschikking aan werknemers. De Machinerichtlijn omschrijft de maximale veiligheidseisen van machines en is vooral van toepassing bij het bouwen van machines. De Arbeidsmiddelenrichtlijn is voor machines die al in gebruik zijn en omschrijft de minimale veiligheidsvoorschriften voor het werken met deze machines.

Beide Europese richtlijnen verplichten u een risicobeoordeling uit te voeren, ook als u niet-voltooide machines aflevert. De Arbeidsinspectie en verzekeringsmaatschappijen eisen dat u de regelgeving voor risicobeoordeling en risicoreductie toepast.

Voor wie
Deze training is nuttig voor fabrikanten, ontwerpers, importeurs,…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Machineveiligheid, Veiligheidstrainingen (overzicht), Keurmeester, SCIOS Scope en Functionele veiligheid.

Om u te helpen normen beter te begrijpen en te implementeren biedt NEN een breed pallet aan trainingen aan. Wij helpen u begrijpen welke normen en richtlijnen voor u relevant zijn en hoe u deze toepast binnen uw organisatie.

U ontwerpt of bouwt machines of stelt als werkgever machines ter beschikking aan werknemers. De Machinerichtlijn omschrijft de maximale veiligheidseisen van machines en is vooral van toepassing bij het bouwen van machines. De Arbeidsmiddelenrichtlijn is voor machines die al in gebruik zijn en omschrijft de minimale veiligheidsvoorschriften voor het werken met deze machines.

Beide Europese richtlijnen verplichten u een risicobeoordeling uit te voeren, ook als u niet-voltooide machines aflevert. De Arbeidsinspectie en verzekeringsmaatschappijen eisen dat u de regelgeving voor risicobeoordeling en risicoreductie toepast.

Voor wie
Deze training is nuttig voor fabrikanten, ontwerpers, importeurs, inkopers en systeemintegrators van nieuwe en bestaande machines, werkgevers die machines aan werknemers ter beschikking stellen, veiligheidsdeskundigen en medewerkers van technische diensten van productiebedrijven die verantwoordelijk zijn voor het veilig en betrouwbaar functioneren van machines.

Voorkennis
Heeft u nog geen of onvoldoende basiskennis van de Machinerichtlijn en de Arbeidsmiddelenrichtlijn, dan raden wij u aan eerst de module 1 'Wet- en regelgeving machines' te volgen.

Wat ontwikkel ik
Na het volgen van de training weet u hoe u de veiligheid van uw afnemers en werknemers waarborgt. U weet welke eisen gesteld worden aan machines, hoe us risico's omschrijft en welke methodes u kunt gebruiken om risico's te beoordelen. In de training werken we veel met praktijkcases. Nadien weet u wat de gevaren en de grenzen zijn van uw machines. 

Waardering Hobéon SKO-VK
Aan deze training is een waardering in het onderhoudssysteem AH/VK toegekend van 1 punt. Het SKO-punt staat vermeld op het certificaat van deelname dat u na afloop van de training ontvangt.

8,1
Gemiddeld cijfer voor Risicobeoordeling machines (Module 2)
Gebaseerd op 27 ervaringen
starstarstarstar_halfstar_border
Anoniem
7
Risicobeoordeling machines (Module 2)

"Voornamelijk gebaseerd op cases waardoor theorie ondersteund wordt. Dit is prettig maar geeft af en toe het gevoel dat er aan stukjes theorie voorbij wordt gegaan. De trainer geef ik een 9." - 15-03-2023 00:00

"Voornamelijk gebaseerd op cases waardoor theorie ondersteund wordt. Dit is prettig maar geeft af en toe het gevoel dat er aan stukjes theori… alles lezen - 15-03-2023 00:00

starstarstarstarstar_half
Anoniem
9
Risicobeoordeling machines (Module 2)

"Veel aandacht voor waar ik ook persoonlijk binnen mijn werkzaamheden tegenaan loop. Leuke manier van lesgeven door middel van voorbeelden en interessante discussies Ik geef de trainer van deze cursus een 9. De inhoud van het hele programma van deze training waardeer ik met een 8." - 15-03-2023 00:00

"Veel aandacht voor waar ik ook persoonlijk binnen mijn werkzaamheden tegenaan loop. Leuke manier van lesgeven door middel van voorbeelden en… alles lezen - 15-03-2023 00:00

starstarstarstarstar_border
Anoniem
8
Risicobeoordeling machines (Module 2)

"De aanpak hoe risicobeoordeling wordt behandeld vind ik prima en de opdracht 2 met de uitwerking geeft me meer inzicht. Ik zou het op prijs stellen als er nog een extra opdracht met uitwerking zoals van opdracht 2 wordt toegevoegd." - 17-01-2023 00:00

"De aanpak hoe risicobeoordeling wordt behandeld vind ik prima en de opdracht 2 met de uitwerking geeft me meer inzicht. Ik zou het op prijs… alles lezen - 17-01-2023 00:00

starstarstarstarstar_border
Anoniem
8
Risicobeoordeling machines (Module 2)

"Goede locatie, gemakkelijk bereikbaar met OV. Docent heeft goed kennis en kan vragen goed en praktisch beantwoorden. Ik geef de trainer van deze cursus een 8. De inhoud van het hele programma van deze training waardeer ik met een 8." - 17-01-2023 00:00

"Goede locatie, gemakkelijk bereikbaar met OV. Docent heeft goed kennis en kan vragen goed en praktisch beantwoorden. Ik geef de trainer van … alles lezen - 17-01-2023 00:00

starstarstarstar_borderstar_border
Anoniem
6
Risicobeoordeling machines (Module 2)

"Ik vond het prettig dat de stof van de eerste module nog weer werd herhaald, echter nam dit naar mijn mening wel veel tijd in beslag en werd dit gedaan omdat er cursisten aanwezig waren die module 1 niet hadden gevolgd. Dit is mij het meest bij gebleven. Jammer dat de evaluatie nu pas beschikbaar komt. " - 17-01-2023 00:00

"Ik vond het prettig dat de stof van de eerste module nog weer werd herhaald, echter nam dit naar mijn mening wel veel tijd in beslag en werd… alles lezen - 17-01-2023 00:00

starstarstarstarstar_border
Dhr. Henk de Meester
8
Risicobeoordeling machines (Module 2)

"Het is een goede training met een kundige trainer. Minpuntje was dat er oefeningen zijn waarvoor een norm nodig is die voor ons niet beschikbaar is gesteld. De trainer geef ik een 9." - 15-12-2022 00:00

"Het is een goede training met een kundige trainer. Minpuntje was dat er oefeningen zijn waarvoor een norm nodig is die voor ons niet beschi… alles lezen - 15-12-2022 00:00

starstarstarstarstar_border
Anoniem
8
Risicobeoordeling machines (Module 2)

"Als verbeterpunt wil ik opmerken dat in de gestuurde bijlagen niet alle informatie voorhanden was om de vragen/opdrachten goed te kunnen uitvoeren. Zo waren een aantal tabellen waar in de vraagstelling naar werd verwezen niet beschikbaar gesteld." - 15-12-2022 00:00

"Als verbeterpunt wil ik opmerken dat in de gestuurde bijlagen niet alle informatie voorhanden was om de vragen/opdrachten goed te kunnen uit… alles lezen - 15-12-2022 00:00

starstarstarstarstar_border
Sjaak Nugter
Asset Engineer Bedrijfsmiddelen
8
Risicobeoordeling machines (Module 2)

"Martijn is een echte techneut en kent zijn vak goed. Prettig in de omgang en met les geven. Een ongedwongen sfeer en veel praktijk kennis/voorbeelden.
Enige nadeel: hij praat soms wat te zacht.
Verder alleen maar lof." - 10-10-2022 12:48

"Martijn is een echte techneut en kent zijn vak goed. Prettig in de omgang en met les geven. Een ongedwongen sfeer en veel praktijk kennis/vo… alles lezen - 10-10-2022 12:48

starstarstarstarstar_half
Dhr. Peter Hielema
9
Risicobeoordeling machines (Module 2)

"Goede inhoudelijke en brede kennis van de materie. Prettige manier van lesgeven Ik geef de trainer van deze cursus een 9. De accommodatie krijgt van mij een 9. De inhoud van het hele programma van deze training waardeer ik met een 9." - 17-05-2022 00:00

"Goede inhoudelijke en brede kennis van de materie. Prettige manier van lesgeven Ik geef de trainer van deze cursus een 9. De accommodatie kr… alles lezen - 17-05-2022 00:00

starstarstarstarstar_border
Dhr. Herman ter Beek
8
Risicobeoordeling machines (Module 2)

"Duidelijk en de materie is goed praktijk gerelateerd. De cursuslocatie is uitstekend. Ik geef de trainer van deze cursus een 9. De accommodatie krijgt van mij een 9. De inhoud van het hele programma van deze training waardeer ik met een 8." - 17-05-2022 00:00

"Duidelijk en de materie is goed praktijk gerelateerd. De cursuslocatie is uitstekend. Ik geef de trainer van deze cursus een 9. De accommoda… alles lezen - 17-05-2022 00:00

starstarstarstarstar_border
Anoniem
8
Risicobeoordeling machines (Module 2)

"- Goede cursusleider - Wachtwoord zoommeeting onjuist, waardoor later gestart. - Pauzes te kort. - Goede uitleg met hoe om te gaan met CE in de praktijk De trainer geef ik een 8." - 01-06-2021 00:00

"- Goede cursusleider - Wachtwoord zoommeeting onjuist, waardoor later gestart. - Pauzes te kort. - Goede uitleg met hoe om te gaan met CE i… alles lezen - 01-06-2021 00:00

starstarstarstar_halfstar_border
Anoniem
7
Risicobeoordeling machines (Module 2)

"Er zit een probleem tussen onze inkopers en de verstrekkers van de cursus. Bij onze inkopers is niet helemaal duidelijk wat het niveau en benodigde voorkennis is voor deze training. Hierdoor liep ik bij de start van de training een paar stappen achter de rest aan omdat mijn voorbereiding niet ideaal was. Ik had module 1 namelijk 2 jaar eerder meegemaakt, die kennis lag niet meer bovenop. Voor de meeste overige cursisten is deze training bedoeld als refresher van oudere kennis, voor ons is het een begin van een nieuw werkveld. Daardoor zijn de begin niveaus van de deelnemers wat verschillend. Dit maakt de training wel levendig, maar maakt het verwachtingspatroon wat lastig." - 08-04-2021 00:00

"Er zit een probleem tussen onze inkopers en de verstrekkers van de cursus. Bij onze inkopers is niet helemaal duidelijk wat het niveau en be… alles lezen - 08-04-2021 00:00

starstarstarstarstar
Anoniem
10
Risicobeoordeling machines (Module 2)

"Net als module 1 was ook deze trainer een zeer deskundig man, misschien wel een beetje te ... Omdat dit wel nieuw voor mij is, had toch liever fysiek de training gevold, maar dat is niet aan u te wijten." - 13-11-2020 00:00

"Net als module 1 was ook deze trainer een zeer deskundig man, misschien wel een beetje te ... Omdat dit wel nieuw voor mij is, had toch liev… alles lezen - 13-11-2020 00:00

starstarstarstarstar_border
Anoniem
8
Risicobeoordeling machines (Module 2)

"Inhoudelijk was de training er goed. De trainer van module 2 was, in tegenstelling tot die van module 1, niet vaardig met Zoom. Dit was voor mij wel behoorlijk storend. De trainer geef ik een 8." - 13-11-2020 00:00

"Inhoudelijk was de training er goed. De trainer van module 2 was, in tegenstelling tot die van module 1, niet vaardig met Zoom. Dit was voor… alles lezen - 13-11-2020 00:00

starstarstarstarstar_half
Anoniem
9
Risicobeoordeling machines (Module 2)

"Graag zou ik de digitale informatie wat eerder krijgen, om beter voorbereid de cursus in te gaan. Ik geef de trainer van deze cursus een 9. De inhoud van het hele programma van deze training waardeer ik met een 8." - 06-07-2020 00:00

"Graag zou ik de digitale informatie wat eerder krijgen, om beter voorbereid de cursus in te gaan. Ik geef de trainer van deze cursus een 9.… alles lezen - 06-07-2020 00:00

starstarstarstarstar_half
peter smit
9
Risicobeoordeling machines (Module 2)

"Een prima alternatief in deze tijd. Af en toe is het wat schakelen tussen de verschillende schermen. De interactie tussen docent en medecursisten is wel iets minder De trainer geef ik een 9." - 25-05-2020 00:00

"Een prima alternatief in deze tijd. Af en toe is het wat schakelen tussen de verschillende schermen. De interactie tussen docent en medecurs… alles lezen - 25-05-2020 00:00

starstarstarstarstar_border
Anoniem
8
Risicobeoordeling machines (Module 2)

"Evenals de eerste module, is mij veel duidelijk geworden. Ik kwam met een doel en dal beeld is helemaal duidelijk Ik geef de trainer van deze cursus een 9. De inhoud van het hele programma van deze training waardeer ik met een 9." - 21-05-2020 00:00

"Evenals de eerste module, is mij veel duidelijk geworden. Ik kwam met een doel en dal beeld is helemaal duidelijk Ik geef de trainer van dez… alles lezen - 21-05-2020 00:00

starstarstarstarstar_border
Anoniem
8
Risicobeoordeling machines (Module 2)

"Het aangeboden materiaal was goed. We zijn met toelichting door de PowerPoints gegaan, wat anders ook klassikaal plaats zou hebben gevonden. Het uitwerken van opdrachten in separate ruimten binnen zoom werkte prima. Nu waren de opdrachten ook niet ingewikkeld. Verder is de Zoom omgeving wel nieuw voor mij, maar ben daar tevreden over. Jammer dat halverwege het even uitviel. Nadeel van zoom is dat je meer tijd nodig hebt voor de training (het duurt langer om door het programma te komen). Komt vanwege de interactie welke via zoom trager gaat. Door protocol om elkaar aan het woord te laten microfoon uit, etc. Hierdoor heb je steeds tijd nodig om te schakelen tussen degenen die wat willen zeggen." - 16-04-2020 00:00

"Het aangeboden materiaal was goed. We zijn met toelichting door de PowerPoints gegaan, wat anders ook klassikaal plaats zou hebben gevonden.… alles lezen - 16-04-2020 00:00

starstarstarstarstar_half
Anoniem
9
Risicobeoordeling machines (Module 2)

"Behandeling en tijd was prima, altijd ruimte voor verbetering Ik geef de trainer van deze cursus een 9. De inhoud van het hele programma van deze training waardeer ik met een 8." - 13-04-2020 00:00

"Behandeling en tijd was prima, altijd ruimte voor verbetering Ik geef de trainer van deze cursus een 9. De inhoud van het hele programma van… alles lezen - 13-04-2020 00:00

starstarstarstarstar_half
Anoniem
9
Risicobeoordeling machines (Module 2)

"Zeer heldere duidelijke uitleg, Goede informatie en een zeer kundige docent. Heb heel veel gehad aan deze training. Ik geef de trainer van deze cursus een 9. De accommodatie krijgt van mij een 9. De inhoud van het hele programma van deze training waardeer ik met een 9." - 05-02-2020 00:00

"Zeer heldere duidelijke uitleg, Goede informatie en een zeer kundige docent. Heb heel veel gehad aan deze training. Ik geef de trainer van d… alles lezen - 05-02-2020 00:00

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)