Masterclass Finance for non-financials

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Masterclass Finance for non-financials

Netherlands Business Academy
Logo van Netherlands Business Academy
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,1 Netherlands Business Academy heeft een gemiddelde beoordeling van 9,1 (uit 22 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeVianen
6 nov. 2023 tot 4 dec. 2023
check_circle Startgarantie
Toon rooster
event 6 november 2023, 14:00-21:00, Vianen, 1e college
event 20 november 2023, 11:00-21:00, Vianen, 2e college + consultatie
event 4 december 2023, 11:00-21:00, Vianen, 3e college + consultatie
placeVianen
2 sep. 2024 tot 30 sep. 2024
check_circle Startgarantie
Toon rooster
event 2 september 2024, 14:00-21:00, Vianen, 1e college
event 16 september 2024, 11:00-21:00, Vianen, 2e college + consultatie
event 30 september 2024, 11:00-21:00, Vianen, 3e college + consultatie

Beschrijving

Netherlands Business Academy is aanbieder van NVAO geaccrediteerde Masteropleidingen in deeltijd voor professionals die meer uit hun carrière willen halen.

Module Finance & Management Control (finance for non-financials)

Voor managers is de financiële functie vaak bijzonder lastig. Hoewel wordt onderkend dat financiën en financieel beleid en beheer essentieel is betreft het een zodanig specialistisch vakgebied dat men er in het algemeen te weinig kennis van heeft. De neiging is dan het volledig over te laten aan financiële specialisten zoals financieel directeuren, controllers en boekhouders. Een gevaarlijke situatie. Financieel beheer is één van de kritieke functies. Als dit niet door de managers wordt bepaald, heeft feitelijk de financieel verantwoordelijke een groot aandeel in het beleid en functioneren van de organisatie. Dit is bijzonder ge…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Netherlands Business Academy is aanbieder van NVAO geaccrediteerde Masteropleidingen in deeltijd voor professionals die meer uit hun carrière willen halen.

Module Finance & Management Control (finance for non-financials)

Voor managers is de financiële functie vaak bijzonder lastig. Hoewel wordt onderkend dat financiën en financieel beleid en beheer essentieel is betreft het een zodanig specialistisch vakgebied dat men er in het algemeen te weinig kennis van heeft. De neiging is dan het volledig over te laten aan financiële specialisten zoals financieel directeuren, controllers en boekhouders. Een gevaarlijke situatie. Financieel beheer is één van de kritieke functies. Als dit niet door de managers wordt bepaald, heeft feitelijk de financieel verantwoordelijke een groot aandeel in het beleid en functioneren van de organisatie. Dit is bijzonder gevaarlijk.

Financiën is niets meer of minder dan de vertaling van alles wat er in de organisatie gebeurt in cijfers!

Daarnaast hebben de recente ontwikkelingen rond de fraudeschandalen hebben wel duidelijk gemaakt dat dit niet mogelijk is. De managers zijn verantwoordelijk, zelfs persoonlijk aansprakelijk als er iets fout gaat. Om deze reden moet een manager in ieder geval in staat zijn op begripsniveau alles te kunnen plaatsen. Daarmee kan hij het begrijpen en er op sturen.

Daarbij zijn er drie vakgebieden:
• Jaarverslaggeving
• Management accounting en control
• Financiering


Het begrip van bovenstaande vakgebieden is de basis van Finance, waarmee de general manager in ieder geval grip kan houden op deze onderwerpen zonder specialist te zijn.


Duur en studiebelasting
De module Finance & Management Control bestaat uit 3 contactdagen. Buiten de college-uren moet u rekenen op een studiebelasting van gemiddeld 10 uur per week.

Collegetijden
De colleges vinden om de week plaats op maandagmiddag en -avond. Het diner tussen 17:00 en 18:00 wordt verzorgd.

Certificaat & vrijstelling

Deze module maakt onderdeel uit van de geaccrediteerde Master Business Administration (MBA). Bij het positief afronden van deze module met een voldoende beoordeeld paper ontvangt u een Masterclass certificaat, silver Edu badge en vrijstelling bij het volgen van de volledige masteropleiding. 

Vooropleiding en ervaring

Om deze module te volgen beschikt u over minimaal een hbo-/universitair diploma en drie jaar relevante werkervaring. Ook toelating via een persoonlijk intakegesprek is mogelijk als u kunt aantonen dat u op basis van vakgericht onderwijs en minimaal vijf jaar beroepservaring minstens op hbo-niveau functioneert. U bespreekt uw persoonlijke werksituatie en wensen in een één-op-één gesprek met een opleidingsdeskundige. Op grond hiervan krijgt u een studieadvies en kunt u worden toegelaten tot de opleiding.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)