Nevi Medewerker inkoop en logistiek deel 1 en 2

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Nevi Medewerker inkoop en logistiek deel 1 en 2

Nevi, de opleider voor inkoop en supply management
Logo van Nevi, de opleider voor inkoop en supply management
Opleiderscore: starstarstarstar_halfstar_border 7,2 Nevi, de opleider voor inkoop en supply management heeft een gemiddelde beoordeling van 7,2 (uit 21 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

8
Gemiddeld cijfer voor Nevi Medewerker inkoop en logistiek deel 1 en 2
Gebaseerd op 1 ervaring Lees alle ervaringenchevron_right
starstarstarstarstar_border
Kelsey Vlielander
mdw. Inkoop
8
Nevi Medewerker inkoop en logistiek deel 1 en 2

"Het was een hele fijne begeleiding. De locatie was top. De toetsen zijn wel lastiger dan mbo 4 niveau, maar prima te doen. De inhoud voor de toetsen is veel om te leren, maar met de juiste voorbereiding kom je er wel. " - 07-06-2022 08:08

"Het was een hele fijne begeleiding. De locatie was top. De toetsen zijn wel lastiger dan mbo 4 niveau, maar prima te doen. De inhoud voor de… alles lezen - 07-06-2022 08:08

Startdata en plaatsen

placeZeist
12 sep. 2024 tot 13 dec. 2024
Toon rooster
event 12 september 2024, 18:45-20:15, ROTTERDAM, Nevi Medewerker inkoop en logistiek deel 1 en 2
event 27 september 2024, 09:15-16:30, ROTTERDAM, Nevi Medewerker inkoop en logistiek deel 1 en 2
event 18 oktober 2024, 09:15-16:30, ROTTERDAM, Nevi Medewerker inkoop en logistiek deel 1 en 2
event 8 november 2024, 09:15-16:30, ROTTERDAM, Nevi Medewerker inkoop en logistiek deel 1 en 2
event 29 november 2024, 09:15-16:30, ROTTERDAM, Nevi Medewerker inkoop en logistiek deel 1 en 2
event 13 december 2024, 09:15-16:30, ROTTERDAM, Nevi Medewerker inkoop en logistiek deel 1 en 2
placeZeist
16 sep. 2024 tot 16 dec. 2024
Toon rooster
event 16 september 2024, 18:45-20:15, ZWOLLE, Nevi Medewerker inkoop en logistiek deel 1 en 2
event 30 september 2024, 09:15-16:30, ZWOLLE, Nevi Medewerker inkoop en logistiek deel 1 en 2
event 21 oktober 2024, 09:15-16:30, ZWOLLE, Nevi Medewerker inkoop en logistiek deel 1 en 2
event 11 november 2024, 09:15-16:30, ZWOLLE, Nevi Medewerker inkoop en logistiek deel 1 en 2
event 2 december 2024, 09:15-16:30, ZWOLLE, Nevi Medewerker inkoop en logistiek deel 1 en 2
event 16 december 2024, 09:15-16:30, ZWOLLE, Nevi Medewerker inkoop en logistiek deel 1 en 2
placeZeist
2 okt. 2024 tot 8 jan. 2025
Toon rooster
event 2 oktober 2024, 18:45-20:15, UTRECHT, Nevi Medewerker inkoop en logistiek deel 1 en 2
event 16 oktober 2024, 09:15-16:30, UTRECHT, Nevi Medewerker inkoop en logistiek deel 1 en 2
event 6 november 2024, 09:15-16:30, UTRECHT, Nevi Medewerker inkoop en logistiek deel 1 en 2
event 27 november 2024, 09:15-16:30, UTRECHT, Nevi Medewerker inkoop en logistiek deel 1 en 2
event 18 december 2024, 09:15-16:30, UTRECHT, Nevi Medewerker inkoop en logistiek deel 1 en 2
event 8 januari 2025, 09:15-16:30, UTRECHT, Nevi Medewerker inkoop en logistiek deel 1 en 2

Beschrijving

Dit deel is een algemene inleiding in inkoop. Wat is inkoop nu eigenlijk en waar is inkoop precies verantwoordelijk voor? We bekijken de structuur en de processen binnen een organisatie. Waar in dat geheel bevindt inkoop zich? Verder krijg je informatie op juridisch gebied, zodat je weet aan welke juridische spelregels je je moet houden. De volgende onderwerpen komen aan bod:

Basismodule 1

Dit deel is een algemene inleiding in inkoop. Wat is inkoop nu eigenlijk en waar is inkoop precies verantwoordelijk voor? We bekijken de structuur en de processen binnen een organisatie. Waar in dat geheel bevindt inkoop zich? Verder krijg je informatie op juridisch gebied, zodat je weet aan welke juridisc…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Nevi, Logistiek, Inkoopmanagement, Inkoop (basis) en Facilitaire inkoop.

Dit deel is een algemene inleiding in inkoop. Wat is inkoop nu eigenlijk en waar is inkoop precies verantwoordelijk voor? We bekijken de structuur en de processen binnen een organisatie. Waar in dat geheel bevindt inkoop zich? Verder krijg je informatie op juridisch gebied, zodat je weet aan welke juridische spelregels je je moet houden. De volgende onderwerpen komen aan bod:

Basismodule 1

Dit deel is een algemene inleiding in inkoop. Wat is inkoop nu eigenlijk en waar is inkoop precies verantwoordelijk voor? We bekijken de structuur en de processen binnen een organisatie. Waar in dat geheel bevindt inkoop zich? Verder krijg je informatie op juridisch gebied, zodat je weet aan welke juridische spelregels je je moet houden. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Inkoopproces en inkoopactiviteiten - Je krijgt een inleiding op de zes fasen in het inkoopproces en de (niveaus van) inkoopactiviteiten. Vervolgens verdiep je je in de rol en plaats van de medewerker inkoop logistiek en het operationele inkoopproces.
 • Juridische basiskennis - Hierin staat het contracteren centraal. Het doel van het contracteren is het afsluiten van een koopcontract. Hoewel jij als medewerker inkoop en logistiek meestal niet zélf contracten sluit, moet je toch weten hoe en wanneer een overeenkomst tot stand komt.
 • Order- en levertijdbewaking - Hierin staat de orderbewaking centraal. Hoe controleer je of een leverancier zijn verplichtingen nakomt?
 • Ontvangstfase - Je hebt de bestelling gedaan en de order en de levertijd bewaakt. En dan is het zo ver: de bestelling komt binnen. Welke acties zijn er in de ontvangstfase nodig? Zijn de goederen bijvoorbeeld niet beschadigd geraakt tijdens transport? Zijn ze in het juiste aantal geleverd? Is de kwaliteit in orde? En wat doe je als de leverancier zijn verplichtingen niet nakomt?
 • Kwaliteitsbewaking - Het laatste onderwerp op het gebied van bewaken: bewaken van de kwaliteit. Welke keuringsmethoden kies je en tot welke kwaliteitskosten leidt dit? Daarna bespreken we de activiteiten die bij nazorg behoren. Hoe zorg je ervoor dat het inkoopproces netjes en volledig wordt afgerond? Ook komt het afhandelen van meer- en minderwerk aan bod.
 • Effectieve communicatie - Veel vraagstukken ontstaan door onduidelijkheden en misverstanden. Daarom besteden we veel aandacht aan communicatie. Je leert hoe je op een actieve manier luistert en doeltreffende vragen stelt. Zo kun je in je dagelijks werk faalkosten en afstemmingsproblemen voorkomen.

Basismodule 2

Deel 2 richt zich met name op het ondersteunen in het tactische inkoopproces (specificeren, selecteren en contracteren). De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • De inkoopspecificatie, marktonderzoek, leveranciersselectie - We bespreken waar een goede inkoopspecificatie aan moet voldoen en hoe je de specificatie opstelt. Je leert de basis voor het uitvoeren van een inkoop marktonderzoek en we gaan dieper in op de leveranciersselectie.
 • Het offerte traject - We behandelen vragen als: hoe vertaal je de opgestelde specificaties in de offerteaanvraag? Wat zet je in de offerteaanvraag en waarom? Vervolgens nemen we door hoe je kunt beoordelen of de binnengekomen offertes aan de gestelde eisen en voorwaarden voldoen. Na de offertebeoordeling volgt de offertevergelijking. Hoe kun je de verschillende offertes op een goede en eerlijke manier vergelijken? En hoe evalueer je welke leverancier het beste aanbod heeft?
 • Beoordeling van leveranciers - Hoe toets je of leveranciers hun afspraken nakomen? We gaan in op het doel van leveranciersbeoordeling en welke gegevens je daarvoor moet verzamelen. 
 • Automatisering en e-procurement - We behandelen de rol van automatisering in het inkoopproces. Welke informatiebehoefte is er? Wat zijn inkoopsystemen en ERP-systemen? En wat kunnen zij voor inkoop betekenen?
 • Expeditie en vervoer - In dit deel bespreken we expeditie en vervoer. Vervolgens staat we stil bij een aantal belangrijke aspecten van vervoer. Zoals leveringscondities, incoterms, verpakking en vervoerskosten.
 • Voorraad: besturing en kosten - We gaan dieper in op de schakel ‘voorraad’ uit de goederenstroom. De voorraad is niet alleen het eindpunt van het inkooptraject, maar ook het startpunt van het volgende inkooptraject. Het gaat hierbij om vragen als: waarom hebben we voorraden? Wanneer moeten we de voorraad weer gaan aanvullen en nieuwe goederen bestellen? En welke risico’s lopen we met (te) veel of (te) weinig voorraad? 
 • Schriftelijk rapporteren en timemanagement - Schriftelijke communicatie is een van de onderwerpen. Ook besteden we aandacht aan timemanagement. Tijd is een schaars goed. Dit betekent dat je je tijd maximaal moet kunnen benutten.
 • Basis van Onderhandelen - Je leert wat onderhandelen is en welke vormen van onderhandelen je kunt onderscheiden. Ook worden enkele principes besproken die de basis zijn van onderhandelen. Met deze kennis kun je zowel extern als intern de belangen van jouw organisatie dienen. Tot slot behandelt dit deel enkele belangrijke onderhandelingsprincipes volgens de Harvard-methode.
3-5 maanden

Basismodule 1

De volgende onderwerpen komen aan bod:
Inkoopproces en inkoopactiviteiten
Juridische basiskennis
Order- en levertijdbewaking
Ontvangstfase
Kwaliteitsbewaking

Basismodule 2
We behandelen de volgende onderwerpen:
Inkoopspecificatie, marktonderzoek en leveranciersselectie
Offertetraject
Beoordeling van leveranciers
Automatisering en e-procurement
Expeditie en vervoer
Voorraad: besturing en kosten
Schriftelijk rapporteren en timemanagement
Basis van onderhandelen
Effectieve communicatie

Vervul jij een operationele inkooprol, werk je op een afdeling die is gerelateerd aan inkoop of houd jij je bezig met het afwikkelen van bestellingen? Ben jij bijvoorbeeld administratief medewerker inkoop, medewerker inkoop of assistent-inkoper? Of heb jij een operationele inkoop- en/of logistieke functie? Dan past deze opleiding bij jou.
 • Leer ondersteunende operationele en logistieke inkoopactiviteiten uitvoeren: bestellen, bewaken en nazorg
 • Krijg inzicht in het tactische inkoopproces: specificeren, selecteren en contracteren
 • Maak kennis met de juridische basisaspecten

Erkende vakopleidingen, praktijkgerichte trainingen en netwerkevents voor de inkoper, aanbesteder en contractmanager in de publieke en private sector.

8
Gemiddeld cijfer voor Nevi Medewerker inkoop en logistiek deel 1 en 2
Gebaseerd op 1 ervaring
starstarstarstarstar_border
Kelsey Vlielander
mdw. Inkoop
8
Nevi Medewerker inkoop en logistiek deel 1 en 2

"Het was een hele fijne begeleiding. De locatie was top. De toetsen zijn wel lastiger dan mbo 4 niveau, maar prima te doen. De inhoud voor de toetsen is veel om te leren, maar met de juiste voorbereiding kom je er wel. " - 07-06-2022 08:08

"Het was een hele fijne begeleiding. De locatie was top. De toetsen zijn wel lastiger dan mbo 4 niveau, maar prima te doen. De inhoud voor de… alles lezen - 07-06-2022 08:08

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)