Beschrijving
Een horecazaak starten? Volg de cursus HOV Horeca OndernemerVan kroegbaas tot eigenaar van een lunchroom: iedereen weet, de horeca is een dynamisch vakgebied. Hou je van mensen, het uitgaansleven en gezelligheid en wil je daar je beroep van maken? Start als horeca ondernemer met deze opleiding in horeca management.
Volg de cursus HOV Horeca Ondernemer en over 7 maanden heb jij de kennis in huis om een goedlopende horecazaak te starten.
Als eigenaar van een horecabedrijf weet je alles over alcoholische en niet-alcoholische dranken. Over de houdbaarheid, hoe je drankjes kunt bereiden en hoe je ze schenkt.
Ook leer je over hygiëne en horeca-apparatuur. Verder krijg je tips voor het ontwikkelen …
Lees de volledige beschrijving
Veelgestelde vragen
Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.
Een horecazaak starten? Volg de cursus HOV Horeca OndernemerVan
kroegbaas tot eigenaar van een lunchroom: iedereen weet, de horeca
is een dynamisch vakgebied. Hou je van mensen, het uitgaansleven en
gezelligheid en wil je daar je beroep van maken? Start als horeca
ondernemer met deze opleiding in horeca management. Volg de cursus
HOV Horeca Ondernemer en over 7 maanden heb jij de kennis in huis
om een goedlopende horecazaak te starten. Als eigenaar van een
horecabedrijf weet je alles over alcoholische en niet-alcoholische
dranken. Over de houdbaarheid, hoe je drankjes kunt bereiden en hoe
je ze schenkt. Ook leer je over hygiëne en horeca-apparatuur.
Verder krijg je tips voor het ontwikkelen van commerciële en
sociale vaardigheden, klantgerichtheid, klachtenafhandeling,
arbeidsomstandigheden en brandveiligheid. Leer alles over
ondernemen in de horeca De cursus HOV Horeca Ondernemer bestaat uit
7 modules. Hierin leer je alles om een succesvolle horecaondernemer
te worden. Van marketing en bedrijfsformule tot personeel en
organisatie, CAO en Arbo, wetten, belastingen en verzekeringen en
nog veel meer: je leert alle ins en outs van het horecavak. Ga goed
voorbereid de uitdaging aan en volg de cursus HOV Horeca
Ondernemer.Zowerkt studeren bij NHA Studieprogramma opleiding
Horeca Ondernemervaardigheden (HOV)De opleiding HOV bestaat uit7
modules. Elk van deze modules belicht een belangrijk aspect van de
bedrijfsvoering. Marketing In deze module wordt aandacht besteed
aan de meest belangrijke aspecten waarmee marketing zich
bezighoudt. Prijs, plaats, product en promotie vormen samen de 4
P's van de marketingmix. Deze vormen samen ook de horeca
bedrijfsformule, waarbij de wensen en behoeften van de gast
centraal staan. De in de module vaak luchtig beschreven
praktijkvoorbeelden maken het onderdeel marketing prettig leesbaar
en makkelijk te begrijpen. Personeel en organisatie Personeel en
organisatie wil zeggen: begeleiden, motiveren en stimuleren van
mensen en zorgdragen voor een optimale communicatie. In deze module
worden de meest belangrijke aspecten en methoden beschreven bij de
bepaling van kwalitatieve en kwantitatieve personeelsbehoeften. Het
organogram heeft als doel de opbouw van de organisatiestructuur
binnen een bedrijf op overzichtelijke wijze weer te geven.
Specifieke wettelijke onderwerpen met betrekking tot de CAO en ARBO
worden in begrijpelijke taal uiteengezet. Wetten, belastingen en
verzekeringen In deze module staan wetten, belastingen en
verzekeringen centraal. Een startende ondernemer merkt al snel dat
er talrijke wetten zijn waaraan hij met zijn bedrijf moet voldoen
en regels waaraan hij zich moet houden. Er zijn wetten en regels
die te maken hebben met het starten van een onderneming en met de
exploitatie van de onderneming. Er zijn wetten die te maken hebben
met de relatie tussen ondernemer/werkgever en zijn werknemers.
Verder zijn er natuurlijk belastingwetten waarmee je als ondernemer
te maken krijgt. Ondernemen is risico nemen. Risico's die te groot
zijn, kun je verzekeren. Het bedrijf kan schade oplopen. De
ondernemer of zijn personeel kan ziek worden. Hoe en welke zaken
verzekerd kunnen worden, wordt hier belicht. Operationeel
management Branche-specifiek wordt aandacht besteed aan de
inrichting van bedrijfsruimten, de routing en de logistiek. Je
leert een investeringsbegroting op te stellen alvorens tot een
definitieve beslissing te komen. Automatisering valt ook binnen de
horeca niet meer weg te denken. Hierbij valt te denken aan het
automatiseren van jouw boekhouding, inkoop- en voorraadbeheer en
omzetverwerking. Verder komt kostenbewaking aan de orde en leer je
verkoopprijzen calculeren en weet je een succesvolle offerte op te
stellen. Financiële administratie De financiële administratie is
over het algemeen niet het populairste onderdeel van een
horecaonderneming. Sterker nog, veel ondernemers zijn blij als ze
hun financiën veilig hebben kunnen onderbrengen bij een accountant
of boekhouder. Na het volgen van deze boeiende module heeft de
financiële administratie voor jou geen geheimen meer. Je kunt een
omschrijving geven van veranderingen in vorderingen en schulden en
hoe deze veranderingen administratief verwerkt moeten worden.
Financieel management Na het bestuderen van de module financiële
administratie heb je de basis gelegd voor het financieel
management. Managen betekent coachen en sturen, problemen oplossen,
maar vooral vooruitzien. Je stuurt als het ware jouw onderneming op
cijfers, zonder daarbij het menselijk aspect uit het oog te
verliezen. Door het kunnen opstellen van een liquiditeitsbalans kun
je door middel van ratio's en kengetallen jouw onderneming
doorlichten en bepaalde acties ondernemen. Na bestudering van deze
module kun je het verschil tussen cash-in en cash-out aangeven en
weet je wat cash flow voor jouw onderneming betekent en waarvoor
deze dient. Het ondernemingsplan Iedere startende, maar ook
gevestigde ondernemer heeft inzicht nodig in de markt, de
doelstellingen van het te starten bedrijf, de
financieringsmogelijkheden van de noodzakelijke investeringen en de
financiële haalbaarheid van de plannen. In een tweetal onderdelen
komen de omschrijvingen van het plan, de marketingaanpak, de
investeringsbegroting, de exploitatiebegroting en de
liquiditeitsbegroting aan de orde. Het inzicht verkrijgt de
ondernemer door systematisch een aantal feiten en schattingen op
papier te zetten en deze te verwerken tot een ondernemingsplan.
Door systematisch een aantal feiten en schattingen op een rij te
zetten dwingt de ondernemer zichzelf na te denken over de
toekomstige onderneming en de levensvatbaarheid ervan. De
ondernemer wordt gedwongen keuzes te maken in bijvoorbeeld de
bedrijfsformule met een bepaalde marketingmix. Het ondernemingsplan
vormt in vele gevallen de basis voor een lening bij de bank, maar
geef je tevens een beeld van jouw toekomstige inkomen uit de
onderneming. Een perfect ondernemingsplan vormt een sterke basis.
En een goed begin is het halve werk, niet waar?Zo studeer je
Studeer in jeeigen tempo - waar je maar wilt Je bepaalt zelf waar,
wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo
bepalen. Zo is de opleiding HOV Horeca Ondernemer uitstekend te
combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze
opleiding kan op elke dag van het jaar! Flexibiliteit: je ontvangt
de lessen gedrukt en digitaal Je ontvangt het lespakket in een luxe
ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook
getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd
studeren op de manier die het beste bij jou past. Persoonlijke
begeleiding Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige
docentstaje er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind
vaneen les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving)
die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien
van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Kies
je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen
3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding.
Deze service is uniek in Nederland! Wanneer je start met deze
opleiding HOV Horeca Ondernemer, stelt je persoonlijke docent zich
aan je voor. Direct contact met studiegenoten Alle NHA-studenten
kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in
contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt
dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer
samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk. Voordelen van onze
digitale leeromgeving Plaza de studiehandleiding doornemen; lessen
bestuderen; video(’s) bekijken; voorleesfunctie; huiswerk en
eventuele vragen naar je docent sturen; jouwonline motivatiecoach
activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je
vanhandigetips te voorzien; alle huiswerkcijfers en eventuele
examencijfers op een rij; de mediatheek bezoeken voor belangrijke
downloads; contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding
volgen; één jaar toegang tot deNHA e-bookbibliotheek met maar
liefst75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. Bel ons:
(077) 306 70 00. We helpen je graag!
Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen
Er zijn nog geen ervaringen. Deel je ervaring
Heb je ervaring met deze cursus?
Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.