Presenteren & Imago: Executive Presence (incompany)

Type product
Tijdsduur

Presenteren & Imago: Executive Presence (incompany)

Nobbe Mieras trainingen
Logo van Nobbe Mieras trainingen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,3 Nobbe Mieras trainingen heeft een gemiddelde beoordeling van 9,3 (uit 309 ervaringen)

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

8
Gemiddeld cijfer voor Presenteren & Imago: Executive Presence (incompany)
Gebaseerd op 1 ervaring Lees alle ervaringenchevron_right
starstarstarstarstar_border
sanne huijbers
Senior Manager - Audit
8
Presenteren & Imago: Executive Presence (incompany)

"tops: beperkte groep cursisten, mogelijkheid om vaak situaties te oefenen en feedback te krijgen, balans theorie en praktijkoefening, inzet van partner uit eigen Deloitte praktijk
tip: er kan meer uit de tweede sessie gehaald worden als de tijd tussen de beide sessies langer is dan 2 weken. de partner die bij mij werd ingezet was pas kort in dienst bij Deloitte, het benieuwd mij hoe een partner met langere ervaring bij Deloitte zou acteren." - 15-04-2019 13:54

"tops: beperkte groep cursisten, mogelijkheid om vaak situaties te oefenen en feedback te krijgen, balans theorie en praktijkoefening, inzet … alles lezen - 15-04-2019 13:54

Beschrijving

Nobbe Mieras houdt zich uitsluitend bezig met de kunst van het presenteren. Het bureau werkte in de afgelopen vijftien jaar aan duizenden sterke presentaties van hoogopgeleide professionals. Dat deed het in opdracht van gerenommeerde bedrijven als AkzoNobel, ABN AMRO en Accenture, maar ook in opdracht van individuele klanten.

De oprichters van Nobbe Mieras hebben een achtergrond in het theater en verdiepen zich intensief in wetenschap en psychologie. Ze publiceren boeken en artikelen en vertalen deze kennis door in snel werkende, evidence-based methodieken die in korte tijd echte resultaten geven.

Executive Presence

Er komt een punt in je carrière waar je uitstraling en persoonlijke presentatie een beslissende rol gaan spelen. Het is niet langer genoeg dat je een hardwerkende, competente professional bent. Nee, je wordt geacht jezelf stevig te positioneren en zichtbaar te zijn. En je moet in staat zijn draagvlak te creëren zodat beslissers naar je luisteren en je zaken gunnen. Voor veel professionals is het combineren van deze twee elementen, ook wel warmte en competentie genoemd, een behoorlijke uitdaging. Toch is het overtuigend neerzetten van deze twee aspecten van cruciaal belang voor je Executive Presence. Meer grip op je zelfpresentatie betekent meer invloed binnen je werkomgev…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Imago, Identiteit, B2B-Communicatie, Commercieel schrijven en Kleurenconsulent.

Nobbe Mieras houdt zich uitsluitend bezig met de kunst van het presenteren. Het bureau werkte in de afgelopen vijftien jaar aan duizenden sterke presentaties van hoogopgeleide professionals. Dat deed het in opdracht van gerenommeerde bedrijven als AkzoNobel, ABN AMRO en Accenture, maar ook in opdracht van individuele klanten.

De oprichters van Nobbe Mieras hebben een achtergrond in het theater en verdiepen zich intensief in wetenschap en psychologie. Ze publiceren boeken en artikelen en vertalen deze kennis door in snel werkende, evidence-based methodieken die in korte tijd echte resultaten geven.

Executive Presence

Er komt een punt in je carrière waar je uitstraling en persoonlijke presentatie een beslissende rol gaan spelen. Het is niet langer genoeg dat je een hardwerkende, competente professional bent. Nee, je wordt geacht jezelf stevig te positioneren en zichtbaar te zijn. En je moet in staat zijn draagvlak te creëren zodat beslissers naar je luisteren en je zaken gunnen. Voor veel professionals is het combineren van deze twee elementen, ook wel warmte en competentie genoemd, een behoorlijke uitdaging. Toch is het overtuigend neerzetten van deze twee aspecten van cruciaal belang voor je Executive Presence. Meer grip op je zelfpresentatie betekent meer invloed binnen je werkomgeving.

Tijdens de training Executive Presence ontdek je tot op detailniveau hoe je overkomt op anderen. Onze senior trainers geven je een diepte analyse van je uitstraling en ze benoemen wat effectief is en wat niet. Samen bepalen we vervolgens wat je doelstelling is. Hoe wil je overkomen? Welke aspecten van je professionaliteit blijven nu onderbelicht en welke wil je absoluut niet verliezen? Deze analyse zal je inzicht enorm vergroten; er zullen allerlei kwartjes vallen over waarom mensen op een bepaalde manier op je reageren. Vervolgens laten we zien aan welke knoppen je kunt draaien om je uitstraling te optimaliseren. Hierdoor maak je aanpassingen in je zelfpresentatie zonder aan authenticiteit in te boeten. Het resultaat is dat je spectaculair meer invloed en draagvlak creëert.

Deze intensieve training is geschikt voor ambitieuze professionals vanaf middle management die hun carrière willen versnellen door hun zelfpresentatie te versterken.

Dag 1: Personal Presence

Beeldvorming is alles. Helaas blijkt in de praktijk dat de veel mensen minder competent of warm overkomen dan ze in werkelijkheid zijn. We beginnen deze eerste dag met de analyse. Waar sta je? Hoe word je ervaren? Hoe schat je omgeving je in? Waar kom je nog te kort op kracht en likeability om een volgende stap te maken in je carrière?
Verder laten we je, aan de hand van wetenschappelijk onderbouwde strategieën, heel concreet zien hoe je actiegericht zelfvertrouwen kunt ontwikkelen in lastige situaties.

 • Voorafgaand aan de training krijg je toegang tot de gevalideerde InterPersonal Checklist (ICL-r). Nobbe Mieras trainingen is licentiehouder van deze op de Roos van Leary gebaseerde test, die de interactie tussen mensen in kaart brengt. In een oogopslag zul je zien hoe anderen de interactie met jou ervaren.
 • Je krijgt een persoonlijk advies van een image consultant. Je ontdekt wat je aan je kleding en accessoires kunt veranderen om binnen jouw werkomgeving het gewenste beeld neer te zetten.
 • We werken met de toolbox van onze ‘Failing Fast’ methodiek. Hierdoor leer je hoe je snel herstelt van tegenslagen, hoe je meer gerichte actie onderneemt en hoe je een dikke huid ontwikkelt.

Dag 2: Physical Presence

Als professional wordt je op twee kenmerken ingeschat door je omgeving. Allereerst is het belangrijk dat je stevig oogt. Weet je waar je het over hebt? Ben je duidelijk en zelfverzekerd? Iemand die wankel oogt volgen we niet, het risico dat we veilig arriveren is gewoon te klein. Daarnaast kijken we ook of de ander te vertrouwen is. Heeft deze persoon het hart op de juiste plaats? Zijn zijn of haar intenties zuiver? Dit aspect noemen we ook wel de gunfactor. Deze twee kenmerken, competentie en warmte, zijn cruciaal voor je professionaliteit. Maar hoe laat je dit non-verbaal zien? Hoe bind je mensen aan jezelf en hoe verbind je ze aan elkaar? En hoe optimaliseer je je uitstraling zonder dat het een flauw toneelstukje wordt?

 • Je leert de geheimen van het lezen van uitstraling aan de hand van ‘The Big Two’ theorie uit de sociale psychologie: competentie  en warmte.
 • We laten je zien en ervaren welke manieren er zijn om aanzienlijk meer verbinding te leggen met je gesprekspartner of je publiek. Je leert hoe je vertrouwen wint en op welke signalen mensen triggeren als je draagvlak wilt creëren.
 • Aan de hand van onze Focusmethodiek leer je hoe je deskundig en warm overkomt zonder aan authenticiteit in te boeten.

Dag 3: Verbal Presence

De derde dag staat je verbale kundigheid centraal. Je leert hoe zelfpromotie werkt en hoe je jouw profilering binnen jouw organisatie op alle vlakken kunt vergroten. We werken deze dag breed en vullen je koffer met een schat aan tools zodat je jezelf binnen iedere context kunt presenteren.

 • Je oefent met zelfpromotie totdat je voor alle gelegenheden een passend verhaal in huis hebt.
 • We werken met structuren die geschikt zijn voor alle gelegenheden binnen jouw speelveld: van netwerkborrel tot voorstelrondje, van vergadering tot boardroommeeting.
 • Je oefent intensief met het houden van verbindende verhalen zoals een welkomstwoordje, een toast of een felicitatie: kleine maar cruciale momenten in je carrière.

Dag 4: Executive Presence

Tijdens de vierde dag verschuiven we de aandacht van je persoonlijke uitstraling naar de interactie tussen jou en je gesprekspartners. We werken met een trainingsacteur zodat je kunt experimenteren en zonder risico nieuw gedrag kunt uitproberen op effectiviteit.

 • Jouw succes in interactie staat of valt met je communicatievaardigheden. We gaan ervan uit dat je de basis hiervan op orde hebt: je kent de gesprekstechnieken en past ze toe. Toch is er ook op dit gebied een ‘next level’ te bereiken. Hoe kun je niet alleen echt luisteren naar een onwillige gesprekspartner maar ook nog zijn verhaal neutraliseren? En hoe laat je de ander op jouw manier naar de werkelijkheid kijken?
 • We werken deze dag met een sleutelcasus uit jouw carrière. We laten je zien welke veiligheidsoperaties je in lastige interacties toepast en we geven je handvatten om de angel uit deze situatie te halen.

Je ontvangt tijdens deze intensieve vierdaagse training gerichte feedback op persoonlijk niveau. Je oefent en traint in een kleine groep met peers zodat je aantoonbaar grote vooruitgang boekt. Er wordt op alle trainingsdagen gewerkt met eigen casuïstiek. Na afloop krijg je digitaal toegang tot de opnames van jouw presentaties en krijg je de beschikking over de digitale app ‘Storydesigner’. Met deze app kun je jouw verhalen eenvoudig ontwerpen, opslaan, delen en printen.

exclusief reiskosten vanaf Arnhem (€0,34 per KM Excl. BTW)

8
Gemiddeld cijfer voor Presenteren & Imago: Executive Presence (incompany)
Gebaseerd op 1 ervaring
starstarstarstarstar_border
sanne huijbers
Senior Manager - Audit
8
Presenteren & Imago: Executive Presence (incompany)

"tops: beperkte groep cursisten, mogelijkheid om vaak situaties te oefenen en feedback te krijgen, balans theorie en praktijkoefening, inzet van partner uit eigen Deloitte praktijk
tip: er kan meer uit de tweede sessie gehaald worden als de tijd tussen de beide sessies langer is dan 2 weken. de partner die bij mij werd ingezet was pas kort in dienst bij Deloitte, het benieuwd mij hoe een partner met langere ervaring bij Deloitte zou acteren." - 15-04-2019 13:54

"tops: beperkte groep cursisten, mogelijkheid om vaak situaties te oefenen en feedback te krijgen, balans theorie en praktijkoefening, inzet … alles lezen - 15-04-2019 13:54

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.