Kennismaking met de islam

Type product
Logo van NHBO thuiscursus
Opleiderscore: starstarstarstar_halfstar_border 6,9 NHBO thuiscursus heeft een gemiddelde beoordeling van 6,9 (uit 34 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

Heb je islamitische vrienden? Is je partner moslim? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar de wereld van de islam? Wat je reden ook is, na het volgen van deze opleiding zal je wereldbeeld

Heb je islamitische vrienden? Is je partner moslim? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar de wereld van de islam? Wat je reden ook is, na het volgen van deze opleiding zal je wereldbeeld vergroot zijn en je perspectief verruimd.

Hoewel de islam vaak wordt gelinkt aan moslimextremisme, heeft de geloofsovertuiging daar weinig mee te maken. In deze thuisstudie leer je hoe de islam precies in elkaar zit, maak je kennis met de Koran en andere heilige geschriften en worden al je prangende vragen over de islamitische cu…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Godsdienst & Theologie, Nederlands, Antiek / Oude kunst, Geschiedenis en Creatief & Innovatief denken.

Heb je islamitische vrienden? Is je partner moslim? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar de wereld van de islam? Wat je reden ook is, na het volgen van deze opleiding zal je wereldbeeld

Heb je islamitische vrienden? Is je partner moslim? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar de wereld van de islam? Wat je reden ook is, na het volgen van deze opleiding zal je wereldbeeld vergroot zijn en je perspectief verruimd.

Hoewel de islam vaak wordt gelinkt aan moslimextremisme, heeft de geloofsovertuiging daar weinig mee te maken. In deze thuisstudie leer je hoe de islam precies in elkaar zit, maak je kennis met de Koran en andere heilige geschriften en worden al je prangende vragen over de islamitische cultuur beantwoord.

Lees je in en leef je uit met deze studie waar je ongetwijfeld een nieuwe blik op de wereld en de multiculturele samenleving van zult krijgen!

Vaardigheden:
Anderen uitleg geven over de islam
Inzicht geven in de islam in combinatie met Europa en de politiek
Begrip tonen voor de islamitische gemeenschap

Cursusinhoud:
moslims in Nederland
Het ontstaan en verbreiding van de islam
De traditionele geschiedenis
De islam na de profeet
Europa en de islam
De islam en politiek
De islam in de westerse metropool
Kosmologie, organisatie en verschijningsvormen
Centrale geloofsvoorstellingen
De vijf belangrijkste geloofsartikelen
Umma, de gemeenschap van gelovigen
Plichten en de rituele praktijken
Ibâdât, de vijf plichten of zuilen
De islamitische

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Kennismaking met de islam.

Deze opleiding is een thuisstudie. Dat betekent dat je het lesmateriaal krijgt thuisgestuurd en hiermee op je eigen tempo aan de slag gaat. Je krijgt ook digitaal toegang tot jouw opleiding. Met vragen en gemaakte opdrachten kun je terecht bij jouw online persoonlijke docent.

Jacoba De Zwaef

Toekomstmogelijkheden:
islamdeskundige
Cultuurhistoricus islam
Gids islamitische cultuur

Je kunt deze opleiding volgen zonder vooropleiding. Ook voorkennis is niet nodig, we starten de lesstof vanaf de basis.

Bewustzijnscoach, Eigen Reisbureau Starten, Reisleider, Starten als Ondernemer, Toeristisch Medewerker, Wereldgodsdiensten

Over NHBO Thuisstudie

NHBO Thuisstudie is een handelsnaam van Ondernemersschool B.V. We hebben als doel om jou als gemotiveerde student op een snelle en praktische manier een beroep te leren. Daarom leer je wat je in de praktijk daadwerkelijk nodig hebt, en krijg je begeleiding van iemand uit het vak. Daarna kun je met jouw diploma direct aan de slag. Of dat nu in loondienst is, of als zelfstandig ondernemer.

Wij zijn onderdeel van een internationale opleidingsgroep die klassikale opleidingen en thuisstudies aanbiedt in diverse Europese landen. Deze stevige en beproefde basis maakt ons als jong en groeiend bedrijf zo succesvol op de Nederlandse markt.

NHBO Thuisstudie wil voor jou het verschil maken. We helpen je op weg met het vinden van je droombaan, het boosten van je carrière of het starten als zzp’er. We vinden het dan ook belangrijk dat jouw opleidingstraject vlot verloopt. Wil je weten wat je van NHBO Thuisstudie kunt verwachten? Hieronder zie je wat ons, en daarmee ook jou als student, zo succesvol maakt.

1. Unieke Studiemethode

Praktisch is het kernwoord. Je wordt thuis of in de klas klaargestoomd voor je nieuwe carrière door je persoonlijke professionele docent die zelf werkzaam is in het vak. De lesstof is altijd van hoge kwaliteit, overzichtelijk en praktijkgericht.

2. All-In Prijzen

Voordelig en geen verrassingen achteraf. Voor het genoemde collegegeld ontvang je het lesmateriaal, een jaar lang begeleiding van je persoonlijke docent, toegang tot de online leeromgeving en deelname aan het examen.

3. Erkend Onderwijs

Je behaalt een waardevol diploma. NHBO Thuiscursus is ingeschreven bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO), in het bezit van het ISO-9001 certificaat, lid van de NRTO en aangesloten bij de Associatie voor Examinering. Zo is onze kwaliteit gewaarborgd.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)