Onderhoudskundig Inspecteur NEN 2767 én DMJOP/DMJOB

Type product
Startdatum en plaats

Onderhoudskundig Inspecteur NEN 2767 én DMJOP/DMJOB

Onze Joost
Logo van Onze Joost

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeAmsterdam
17 apr. 2023
placeAmsterdam
2 okt. 2023

Beschrijving

Dé opleider voor duurzame bouw de energietransitie.

Wat leer je

Ik wil me (om)scholen tot Onderhoudskundig Inspecteur

Als Duurzaam Onderhoudsbeheerder Gebouwen werk je voor een gebouwbeheerder, adviesbureau of bijvoorbeeld een woningcorporatie. Je werkt afwisselend buiten en binnen. Je brengt op locatie de ‘conditie’ (onderhoudsstaat) van een gebouw of woning in kaart volgens een officiële norm, de NEN 2767 (persoonsonafhankelijke meting). Deze ‘conditiemeting’ gebruik je als basis om een meerjaren onderhoudsplanning (MJOP) en -begroting (MJOB) te maken. Dat doe je in software. Je berekent de vierkante meters, strekkende meters of stuks van de onderdelen van een gebouw; je bepaalt wanneer ze onderhouden of vervangen moeten worden; vervolgens …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Duurzaam Bouwen, Conditiemeting / NEN 2767, NEN, Duurzaamheid en Duurzame energie / Energietransitie.

Dé opleider voor duurzame bouw de energietransitie.

Wat leer je

Ik wil me (om)scholen tot Onderhoudskundig Inspecteur

Als Duurzaam Onderhoudsbeheerder Gebouwen werk je voor een gebouwbeheerder, adviesbureau of bijvoorbeeld een woningcorporatie. Je werkt afwisselend buiten en binnen. Je brengt op locatie de ‘conditie’ (onderhoudsstaat) van een gebouw of woning in kaart volgens een officiële norm, de NEN 2767 (persoonsonafhankelijke meting). Deze ‘conditiemeting’ gebruik je als basis om een meerjaren onderhoudsplanning (MJOP) en -begroting (MJOB) te maken. Dat doe je in software. Je berekent de vierkante meters, strekkende meters of stuks van de onderdelen van een gebouw; je bepaalt wanneer ze onderhouden of vervangen moeten worden; vervolgens maak je een logische planning en begroting voor de komende jaren. Je neemt daar energiebesparende maatregelen in mee, want niets is logischer dan op een ‘natuurlijk vervangingsmoment’ het onderdeel te vervangen door een duurzamere variant. Zo werk je mee aan het in goede conditie houden en duurzamer maken van bestaande woningen en gebouwen.

 

Doorgroeimogelijkheden met de kennis over Duurzaam Onderhoud en Beheer

Als Duurzaam Onderhoudsbeheerder kan je doorgroeien naar of je skills uitbreiden met:

 • Asset manager woningcorporatie
 • Energieprestatie-adviseur
 • Junior Woninginspecteur
 • Projectleider Planmatig Onderhoud
 • Werkvoorbereider

 

(Om)scholingstraject tot Onderhoudskundig Inspecteur NEN 2767 (MJOP/MJOB)

Ben je nog niet bekend met het conditiemeten of maken van meerjaren-onderhouds-planningen/ begrotingen, volg dan dit (om)scholingstraject van drie dagen. Je leert zo eerst:

 • Gebouwgebreken te herkennen 
 • Inventariseren van hoeveelheden (vierkante meters, strekkende meters of stuks met de hand en digitaal bepalen)
 • Conditiemeten volgens de NEN 2767 (persoonsonafhankelijk), zowel inspecteren als juist 'scoren' van de meting

 

Vervolgens leer je:

 • Alles over onderhoud, levensduur, vervanging en herstel van de elementen van een gebouw
 • Mogelijke oplossingen aan te dragen voor de gebreken
 • De opzet van een meerjaren onderhoudsplanning (MJOP)
 • 'Clusteren' van werkzaamheden op een logisch moment
 • Het meenemen van energiebesparende maatregelen op natuurlijke momenten
 • De opzet van een meerjaren onderhoudsbegroting (MJOB)

 

Voor de conditiemetingen volgens de norm NEN 2767 en het duurzaam meerjarenonderhoudsplan (MJOP/MJOB) gebruiken wij de software van Vastware. Tijdens de cursus ontvang je van ons een oefenlicentie voor de software, waarmee je een maand lang lekker kan oefenen.

Wat levert het op

Wat levert het omscholingstraject NEN 2767 én MJOP/MJOB jou op?

Met dit omscholingstraject tot Duurzaam Onderhoudsbeheerder Gebouwen leer je een persoonsonafhankelijk oordeel te geven over de staat van het gebouw of de woning. Dit doe je volgens de NEN 2767. Vervolgens vertaal je deze meting naar een duurzaam meerjaren onderhoudsplanning en -begroting (DMJOP of DMJOB).

 

Iets voor jou?

Wanneer is deze cursus met NEN 2767 én DMJOP iets voor jou?

Dit traject is iets voor jouw als jij een bijdrage wilt leveren aan het in goede staat houden en duurzaam maken van bestaande gebouwen en woningen. De afwisseling van binnen en buiten trekt je en je vindt het leuk om lekker te rekenen. Met MBO-niveau 4 werk- en denkniveau kom je lekker mee. Bouwkundige kennis is een pre. Heb je dat niet? Volg dan eerst de E-learning Basis Bouwkunde bij Onze Joost. Na afronding van dit traject ontvang je het diploma "Skilled Duurzaam Onderhoudsbeheerder Gebouwen".

 

Investeren in jezelf

De investering voor de opleiding tot Onderhoudskundig Inspecteur NEN 2767 én MJOP/MJOB

Met een investering van € 1.306,80 (inclusief BTW) leer je (persoons-onafhankelijk) de staat van een gebouw of woning te meten. Met deze conditiemeting als basis weet je een knappe duurzame meerjaren onderhoudsplanning (DMJOP) en -begroting (DMJOB) te maken. 

Nu ook mogelijk met STAP-budget. De overheid betaald dan € 1.000 van jouw studie, dus je hoeft zelf maar € 306,80 te betalen. Dat is mooi meegenomen! Lees meer over de STAP-regeling op onze STAP-pagina.

De meeste deelnemers zijn reeds in het bezit van de NEN 2767. Neem deze dan mee naar de cursus. Heb je deze nog niet? Schaf deze dan aan op de website van NEN: 

 • Deel 1 Methodiek
 • Deel 2 Gebrekenlijsten

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)