Fit naar de Finish: Coaching voor 55+ medewerkers

Tijdsduur

Fit naar de Finish: Coaching voor 55+ medewerkers

OnzeCoach
Logo van OnzeCoach

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Dit product heeft geen vaste startdata en/of plaatsen.Vraag informatie aan over deze Coaching

OnzeCoach biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: 's-Hertogenbosch, Alkmaar, Almere / Lelystad, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Delft, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Drachten, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Gouda, Groningen, Haarlem, Haarlemmermeer, Heerenveen, Hilversum, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, N.V.T. / Onbekend, Nijmegen, Roermond, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Veenendaal, Venlo, Westland, Zaanstad, Zoetermeer, Zwolle

Beschrijving

Op het moment dat medewerkers een leeftijd van 55 jaar gepasseerd zijn, spelen er verschillende vragen op. Is het tijd om een laatste stap in mijn professionele carrière te zetten? Welke mogelijkheden heb ik om vervroegd aan mijn pensioen te beginnen? Enzovoorts. Andere vragen die op kunnen spelen: houd mijn lichaam het vol tot mijn pensioen? Wat zijn de gevolgen van een dag minder werken op mijn financiële situatie? Hoe groot is de kans dat ik mijn vaste aanstelling verlies, als ik op deze leeftijd nog van functie wijzig?

Het programma Fit naar de Finish biedt deze doelgroep inzicht in de keuzes m.b.t. hun inzetbaarheid en het betekenisvol willen vormgeven van hun laatste periode werkjaren. …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Gezondheid, Gezondheidsbevordering, Voedingsdeskundige, Sport en Afslanken.

Op het moment dat medewerkers een leeftijd van 55 jaar gepasseerd zijn, spelen er verschillende vragen op. Is het tijd om een laatste stap in mijn professionele carrière te zetten? Welke mogelijkheden heb ik om vervroegd aan mijn pensioen te beginnen? Enzovoorts. Andere vragen die op kunnen spelen: houd mijn lichaam het vol tot mijn pensioen? Wat zijn de gevolgen van een dag minder werken op mijn financiële situatie? Hoe groot is de kans dat ik mijn vaste aanstelling verlies, als ik op deze leeftijd nog van functie wijzig?

Het programma Fit naar de Finish biedt deze doelgroep inzicht in de keuzes m.b.t. hun inzetbaarheid en het betekenisvol willen vormgeven van hun laatste periode werkjaren. Financiële coaching maakt een uniek onderdeel uit van het programma om belemmeringen m.b.t. wensen en toekomstscenario’s te kunnen wegnemen.


De coach helpt bij de volgende vraagstukken:
Coaching kan je helpen met vragen over over inzetbaarheid, gezondheid, wijziging van functie, mogelijk baanverlies of reorganisatie. Hoe vul je de laatste werkjaren in? Wat geeft je energie om die laatste jaren fluitend naar je werk te gaan?

Hoe het werkt?
Na je aanmelding ontvang je een e-mail met een link naar ons platform, waar je direct aan de slag kunt gaan. 

1. Ontdek onze coaches: Je kunt alvast een idee krijgen van hun expertise en achtergrond via onze website: https://www.onzecoach.nl/coachpool/ 

2. Selecteer je ideale loopbaancoach: Kies een coach die het beste aansluit bij jouw behoeften, doelen en persoonlijkheid 

3.Wij nemen contact met je op voor financiële coaching: We nemen contact met je op om te starten met het financiële coachingstraject. Dit omvat een financieel rapport en twee gesprekken met een financiële coach. We zorgen ervoor dat je snel de benodigde ondersteuning ontvangt.

3. Plan je sessies: Zodra je je coach hebt geselecteerd, krijg je de vrijheid om zelf een afspraak in te plannen in de agenda van de coach. Dit geeft je de flexibiliteit om de sessies af te stemmen op je eigen agenda en behoeften.

Het programma bestaat uit:

  • Gesprekken met een zelfgekozen loopbaancoach (totaal ca. 6 uur). Je hebt de optie om online sessies te volgen van 45 minuten tot 1 uur, of persoonlijke afspraken van 1,5 tot 2 uur. Ons landelijke netwerk van ervaren coaches zorgt ervoor dat er altijd een coach beschikbaar is bij jou in de buurt.
  • 2 gesprekken met een financieel coach/expert
  • Financiële rapportage

1. Loopbaan Coaching
Je start met een ervaren loopbaancoach die je zelf kiest. Om scherp te krijgen waar je nu staat in je werk en loopbaan en wat je visie op je toekomst is of kan zijn.

2. Financiële  coaching
Daarna bespreek je thuis met een financiële specialist/coach jou/jullie persoonlijke financiële verplichtingen.

De coaches kennen alle regelingen en vragen wellicht nog bij je organisatie de pensioenafspraken op. Aan de hand van door jou opgegeven scenario’s (wat houd ik over als…) wordt een uitgebreid en glashelder financieel rapport gemaakt. Dat wordt in een tweede gesprek uitgebreid met je doorgenomen en uitgelegd. Het rapport is (alleen) voor jou (en je partner). Hiermee heb je zekerheid over je financiële toekomst en ken je de financiële consequenties van verschillende beslissingen.

Je maakt vervolgens je plan voor de nabije toekomst, waarbij je loopbaancoach je ondersteunt en spiegelt, in lijn met je visie en het financiële plaatje.

Wat levert het op?

Het resultaat van je programma is meer rust, overzicht en richting. Concreet heb je een financieel rapport en een plan voor de nabije toekomst.

Bij OnzeCoach geloven we dat ontwikkeling van mensen en organisaties de sleutel tot succes is in een wereld die continu in beweging is. Onze missie is om iedereen op een laagdrempelige manier toegang te geven tot écht goede coaching en daarmee medewerkers te ondersteunen en te versterken in hun werk.
Met OnzeCoach kunnen medewerkers zelf kiezen welke coach en op welk ontwikkelvlak ze coaching willen.

We hebben een breed en divers aanbod van kwalitatief goede coaches, thema's en programma's, waaronder carrièreontwikkeling, persoonlijke ontwikkeling, communicatie & samenwerking, stress- en burn-outpreventie en financiële coaching.


Met ons ruime aanbod, landelijke dekking en de mogelijkheid om online of fysiek gecoacht te worden, zijn we dé perfecte en professionele coachingpartner voor mensgerichte organisaties, ongeacht hun grootte.

Coachingtrajecten kunnen snel gestart worden. Je hebt zelf de regie over de planning.
Bij OnzeCoach hechten we veel waarde aan onze kernwaarden: we streven naar de beste oplossingen voor elke uitdaging, met kwaliteit als prioriteit. We geloven in continue verbetering en zijn bevlogen professionals die elkaar willen helpen en versterken. We zijn ervan overtuigd dat onze dienstverlening bijdraagt aan werkgeluk en duurzaam inzetbare medewerkers. Bovendien nemen we maatschappelijk verantwoord ondernemen serieus.

Onze coaches hebben minimaal vijf jaar coachervaring binnen grote organisaties, brede organisatiekennis, en zijn HBO-/WO-geschoold met recente coachopleidingen. Ze zijn deskundig, ervaren en aangesloten bij een beroepsorganisatie. Daarnaast beschikken ze over een eigen professionele coachruimte. Onze coaches bieden zowel Nederlandstalige als Engelstalige coaching aan.


Kies voor OnzeCoach en ervaar de kracht van aandacht en expertise. Samen werken we aan de ontwikkeling en groei van medewerkers en organisatie.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)