Masterclass OR & de financiële en operationele gezondheid van de organisatie

Tijdsduur
Startdatum en plaats
Logo van OR opleidingen

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Rotterdam
9 apr. 2020
Rotterdam
13 okt. 2020

Beschrijving

In samenwerking met de Erasmus Universiteit van Rotterdam

Ondernemingsraden hebben in toenemende mate te maken met de financiële en operationele gezondheid van de organisatie waarvoor ze actief zijn. Wat daarbij telt is of je als lid van de or voldoende kennis en begrip hebt van financiën, hoe je een organisatie goed organiseert en hoe financiën en organisatie zich vertalen naar plannen. Die plannen zitten net anders in elkaar dan de jaarstukken of de begrotingen die je wel vaker ziet. Die plannen te doorgronden is van groot belang voor jouw functioneren. Wil jij meer kennis opdoen over financiën en operationele aspecten van jouw organisatie? En hoe je daarmee samenhangende plannen tot aanp…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

In samenwerking met de Erasmus Universiteit van Rotterdam

Ondernemingsraden hebben in toenemende mate te maken met de financiële en operationele gezondheid van de organisatie waarvoor ze actief zijn. Wat daarbij telt is of je als lid van de or voldoende kennis en begrip hebt van financiën, hoe je een organisatie goed organiseert en hoe financiën en organisatie zich vertalen naar plannen. Die plannen zitten net anders in elkaar dan de jaarstukken of de begrotingen die je wel vaker ziet. Die plannen te doorgronden is van groot belang voor jouw functioneren. Wil jij meer kennis opdoen over financiën en operationele aspecten van jouw organisatie? En hoe je daarmee samenhangende plannen tot aanpassing van de organisatie kunt beoordelen? Wil je meer invloed uitoefenen als or-lid op deze terreinen? Dan is deze masterclass echt iets voor jou!

Kennis van en begrip over financiën en de operationele gezondheid van de organisatie staan in deze masterclass centraal. Te onderscheiden wat wel en niet van belang is en hoe het in elkaar zit is de kern hiervan. Je krijgt gedegen inzichten aangereikt. En je leert van de docent en jouw medecursisten.

Wat leer je?

 • Basiskennis over financiën en de werking van organisaties
 • Verdere verdieping aan de hand van casemateriaal
 • Hoe je financiële en operationele plannen en voorstellen effectiever kunt beoordelen
 • Je eigen positie hierin te bepalen
 • Grip te krijgen op de denkwereld van de bestuurders

Resultaat van deze dag

 • Je kent je eigen kwaliteiten op dit terrein en hoe je die kunt inzetten
 • Je hebt geleerd welke alternatieve benaderingswijzen voor het opstellen van financiële en operationele plannen bestaan en kunt deze ook goed doorgronden
 • Je ervaart meer zelfvertrouwen
 • Je weet hoe je voorstellen moet interpreteren en beter te aansluiten bij de bestuurders

Werkwijze

 • Interactief leren door te doen én te ervaren
 • Wij trainen mensen om met hun opgedane kennis authentiek en zichzelf te zijn, partnerschap te ontwikkelen
 • Oefenen en interactie centraal
 • Je oefent aan de hand van eigen praktijksituaties.

Voor incompany trainingen:
Het komt regelmatig voor dat collega’s dezelfde trainingsbehoefte hebben. In dat geval kan een incompany training een voordelige keuze zijn die meer rendement oplevert dan een open training. De trainingen kunnen volledig op uw wensen en behoeften worden afgestemd.
Contact:
incompanytrainingen@vakmedianet.nl
of bel 06-26526126

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)