Macrostabiliteit en piping voor waterkeringen

Tijdsduur

Macrostabiliteit en piping voor waterkeringen

PAO Techniek en Management
Logo van PAO Techniek en Management
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9 PAO Techniek en Management heeft een gemiddelde beoordeling van 9 (uit 2 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

PAO Techniek en Management biedt dit product standaard aan in de volgende regio's: Amersfoort

Beschrijving

Leer geotechnische stabiliteit van dijken beoordelen met globale Stochastische Ondergrond Schematisatie (SOS) en opstellen van een lokale schematisatie.

De WBI toetssporen piping en macrostabiliteit beoordelen de geotechnische stabiliteit van een dijk of dam in verschillende stappen van grof naar fijn. Piping kan ontstaan als gevolg van kwelstroming. Bij macrostabiliteit schuiven grote delen van de dijk af langs schuifvlakken. Voor beide toetssporen is de opbouw en de sterkte van de ondergrond van belang. De samenstelling van de ondergrond kan via bijvoorbeeld sonderingen en boringen worden vastgesteld. De datadichtheid is echter regelmatig te beperkt om een goed beeld te krijgen van de moge…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Piping design, Zakelijk tekenen, AutoDesk 3ds Max, AutoCAD en Autodesk Inventor.

Leer geotechnische stabiliteit van dijken beoordelen met globale Stochastische Ondergrond Schematisatie (SOS) en opstellen van een lokale schematisatie.

De WBI toetssporen piping en macrostabiliteit beoordelen de geotechnische stabiliteit van een dijk of dam in verschillende stappen van grof naar fijn. Piping kan ontstaan als gevolg van kwelstroming. Bij macrostabiliteit schuiven grote delen van de dijk af langs schuifvlakken. Voor beide toetssporen is de opbouw en de sterkte van de ondergrond van belang. De samenstelling van de ondergrond kan via bijvoorbeeld sonderingen en boringen worden vastgesteld. De datadichtheid is echter regelmatig te beperkt om een goed beeld te krijgen van de mogelijke variatie in de ondergrond. Het is daarom belangrijk om de geologische kennis te gebruiken. De geologische kennis en de resultaten uit de sonderingen en boringen kunnen gecombineerd worden in scenario’s die de mogelijke variatie in de ondergrond beschrijven. Binnen het WBI2017 is een globale Stochastische Ondergrond Schematisatie (SOS) gemaakt. Met de globale SOS en lokale data wordt een lokale ondergrondschematisatie gemaakt, toegespitst op piping of macrostabiliteit.

Deze cursus behandelt de globale SOS en het opstellen van een lokale schematisatie. Ook komen de beoordeling van piping bij dijken via D-Soil Model en Ringtoets en van macrostabiliteit via D-Soil Model en BM Macrostabiliteit aan de orde.

Na afloop van de cursus:

- weet je wat een globale en lokale SOS is kun je een lokale schematisatie opzetten en weet je welke data hiervoor nodig zijn;- weet je welke focus je in de lokale SOS legt voor het toetsspoor piping weet je hoe je met ringtoets een beoordeling op piping kunt uitvoeren;
- weet je welke focus je in de lokale SOS legt voor het toetsspoor macrostabiliteit;
- weet je hoe je met de BasisModule Macrostabiliteit een beoordeling op macrostabiliteit kunt uitvoeren en hoe je de parameters kunt bepalen;
- kun je de beoordelingsresultaten piping en macrostabiliteit analyseren;
- heb je inzicht in de relatie tussen de schematisatie-aannames voor piping en macrostabiliteit en de beoordelingsresultaten.

Bedoeld voor beoordelaars van waterkeringen.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)