SMART Doelen stellen in de Zorg (in-company)
Startdata en plaatsen
Beschrijving
Voor wie?
Zorginstellingen zijn afhankelijk van de gemeente om de verzorging en dagbesteding van haar cliënten te financieren (wmo, jeugdwet en wlz). Om deze financiering te krijgen moet de maatschap haar doelen goed kunnen formuleren en communiceren naar de gemeente.
Ons voorstel
Het trainen van medewerkers gericht op:
- het opstellen van SMART doelen gericht op het leveren van de zorg.
- het effectief kunnen toepassen van een gespreksmodel en de juiste gesprekstechnieken in de communicatie met de gemeente.
Programma
1. Verwachtingen
Bij de start van de training staan we kort stil bij de verwachtingen en leervragen van de deelnemers.
2. Hoe “verkoopt” de zorgverlener haar dienstver…
Veelgestelde vragen
Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.
Voor wie?
Zorginstellingen zijn afhankelijk van de gemeente om de verzorging en dagbesteding van haar cliënten te financieren (wmo, jeugdwet en wlz). Om deze financiering te krijgen moet de maatschap haar doelen goed kunnen formuleren en communiceren naar de gemeente.
Ons voorstel
Het trainen van medewerkers gericht op:
- het opstellen van SMART doelen gericht op het leveren van de zorg.
- het effectief kunnen toepassen van een gespreksmodel en de juiste gesprekstechnieken in de communicatie met de gemeente.
Programma
1. Verwachtingen
Bij de start van de training staan we kort stil bij de verwachtingen en leervragen van de deelnemers.
2. Hoe “verkoopt” de zorgverlener haar dienstverlening aan de gemeente?
Om financiering te krijgen van de gemeente moet de zorgverlener aantonen dat haar dienstverlening de gemeente helpt om haar doelen te realiseren. Dit betekent dat de zorgverlener haar dienstverlening moet kunnen verkopen aan de gemeente.
In dit onderdeel leggen we de onderliggende methodiek van verkopen uit en hoe je voor producten en diensten de producteigenschappen, productvoordelen en klantvoordelen kan definiëren. Hiermee leggen we de basis voor de zorgverlener om haar dienstverlening te verkopen aan de gemeente en in aanmerking te komen voor de subsidie.
Resultaat
Het resultaat van dit onderdeel is dat de deelnemers de onderliggende methodiek van verkopen begrijpen en kunnen gaan toepassen. In de volgende onderdelen gaan we dit verder uitwerken voor de dienstverlening van de zorgverlener.
3. Wat is de situatie en de behoefte van de gemeente?
Om in aanmerking te komen voor financiering moet de dienstverlening van de zorgverlener aansluiten op de behoefte van de gemeente. In dit onderdeel gaan we met elkaar achterhalen wat de situatie en de behoefte is van de gemeente. Nadat we de behoefte hebben vastgesteld vertalen we de behoefte naar kwantificeerbare doelen. Door de behoefte te kwantificeren zijn wij straks in staat om de invloed van de dienstverlening van de zorgverlener meetbaar te maken op de doelen die de gemeente wil bereiken. Daarmee kan de zorgverlener aantonen dat haar dienstverlening een waardevolle investering is voor de gemeente.
Resultaat
Na dit onderdeel zijn de deelnemers in staat om de behoefte van de gemeente te vertalen in kwantificeerbare doelen. Daarmee kunnen we straks aantonen welk positief effect de dienstverlening van de zorgverlener heeft op de doelen van de gemeente.
4. Hoe realiseren we de doelen van de gemeente met de dienstverlening van de zorgverlener?
In dit onderdeel beginnen we met het vaststellen van de dienstverlening van de zorgverlener. Welke diensten levert de zorgverlener die ervoor zorgen dat de doelen van de gemeente gerealiseerd worden?
Zoals eerder aangegeven koopt de gemeente geen product of dienst maar koopt het wat producten of diensten voor de gemeente kunnen betekenen. Dat maakt dat de gemeente pas akkoord gaat als de zorgverlener duidelijk kan maken wat de voordelen zijn van haar dienstverlening voor de gemeente. Naast de dienstverlening gaan we in dit onderdeel ook de voordelen van haar dienstverlening vaststellen. Daarmee maken we voor de gemeente inzichtelijk hoe de dienstverlening van de zorgverlener bijdraagt aan het realiseren van haar doelen en zal de gemeente bereid zijn om aan de zorgverlener subsidie te verstrekken.
Resultaat
In dit onderdeel achterhalen we de dienstverlening van de zorgverlener en de voordelen van deze dienstverlening voor de gemeente. Daarmee maken we voor de gemeente inzichtelijk hoe de dienstverlening van De zorgverlener bijdraagt aan het realiseren van de gemeentelijke doelen.
5. Wat zijn SMART doelen en hoe stellen we die op?
We hebben in de vorige onderdelen aangetoond op welke wijze de dienstverlening van de zorgverlener invloed heeft op het bereiken van de doelen van de gemeente. Nu is het ook belangrijk dat we de doelen zodanig definiëren dat ze specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden gedefinieerd worden.
In dit onderdeel zullen we eerst stilstaan bij wat SMART doelen zijn, wat de voor- en nadelen zijn en hoe je doelen SMART kan opstellen. De deelnemers zullen na de theorie zelf aan de slag gaan om a.d.h.v. een aantal voorbeelden te oefenen met het opstellen van SMART doelen.
Resultaat
Het resultaat van dit onderdeel is dat de deelnemers weten wat SMART doelen zijn en hoe je die zelfstandig kan opstellen. Ook zullen de deelnemers SMART doelen hebben opgesteld voor de subsidie van de gemeente.
6. Hoe bouw je de aanvraag succesvol en overtuigend op?
Een aanvraag kan je vergelijken met een offerte voor een klant. In dit onderdeel leren de deelnemers alle informatie die we vandaag hebben opgehaald in een logische volgorde te zetten zoals je dat zou doen voor een offerte voor de klant. Echter gebruiken we nu deze logische volgorde voor het opstellen van een aanvraag. Door deze volgorde te gebruiken nemen we de gemeente stapsgewijs mee en bouwt de zorgverlener een overtuigend verkoopverhaal waarmee de aanvraag succesvol gedaan kan worden.
Resultaat
Het resultaat van dit onderdeel is dat de zorgverlener een overtuigend verkoopverhaal heeft waarmee de aanvraag succesvol gedaan kan worden.
7. Wat heb je nodig om het geleerde toe te passen?
Aan het eind van de training staan we stil bij wat de deelnemers verder nog nodig hebben om zelfstandig aan de slag te gaan.
Vorm van de training
De vorm van de training is passend gemaakt op de doelgroep op de volgende wijze:
- Gebaseerd op een intake zodat leerdoelen helder en persoonlijk zijn;
- Beperkte mate van theorie;
- Theorie is visueel weergegeven in helder vormgegeven schema's;
- Theorie gekoppeld aan voor de deelnemers herkenbare praktijksituaties;
- Sluit aan bij de eigen praktijk;
- Visueel vormgegeven naslagwerk;
Voordelen van de training
- Training op basis van persoonlijke leerdoelen;
- Verkrijgen van het gewenste resultaat door:
- Inzicht & Kennis;
- Vaardigheden & Handvatten;
- Praktisch;
- Herkenbare praktijksituaties - Oefenen o.b.v. realistische voorbeelden uit de dagelijkse praktijk;
- Door deze incompany training:
- leer je van en met collega’s;
- heb je een gemeenschappelijk referentiekader;
- heeft iedereen een groter leereffect en rendement door de kleine groepsomvang;
- kan je elkaar na de training coachen op de persoonlijke leerdoelen;
- Handvatten om na de training zelfstandig de vaardigheden toe te passen en aan te scherpen;
People & Company
People & Company is een advies-, trainings- en coachingsbureau met als expertise het ontwikkelen van mensen, teams en organisaties. Wij maken mensen, teams en organisaties effectief, zodat organisaties hun doelstellingen kunnen realiseren en mensen meer betrokken zijn bij hun werk. Dit doen wij door het ontwikkelen van de vier dimensies van de mens: hoofd, hart, ziel en lichaam. Wij noemen dat ontwikkeling van de hele mens. Hele mensen creëren hele organisaties. Hele organisaties vervullen de behoefte van de klant. Voor meer informatie kijk op onze website: http://peopleandcompany.nl.
Referenties
Op onze site vermelden we een groot aantal opdrachten die wij gedaan hebben voor onze klanten. Indien gewenst brengen wij u in contact met 1 van deze klanten voor een referentie. http://peopleandcompany.nl/klanten/
Duur en deelnemers
Training voor groep van maximaal 10 deelnemers. Duur: 1 dag.
Interesse?
Mocht je interesse hebben, meld je dan aan met onderstaande knop (nu inschrijven). Aan deze inschrijving zijn geen verplichtingen of kosten verbonden. Wij nemen met jou contact op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen
Deel je ervaring
Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.