Masterclass Weerbaarheid en emotieregulatie - Train de trainer

Niveau
Tijdsduur
Logo van Pons Academie
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,8 Pons Academie heeft een gemiddelde beoordeling van 8,8 (uit 26 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Pons Academie biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Utrecht

Beschrijving

Deze masterclass is bedoeld voor weerbaarheids- en agressietrainers.

De laatste tien jaar worden de doelgroepen waaraan weerbaarheidstrainingen gegeven worden steeds diverser. Ging het vroeger vooral om meisjes en vrouwen die wel wat assertiever mochten worden, tegenwoordig is er een grote diversiteit aan doelgroepen. Je kunt dan denken aan verslavingszorg, speciaal onderwijs of gesloten jeugdzorg. Juist bij deze ‘nieuwe’ doelgroepen is emotieregulatie een belangrijk aspect van weerbaarheid. Wanneer het moeilijk is om jezelf te beheersen of als je je snel gekwetst voelt heeft dat gevolgen voor je gevoel van eigenwaarde en voor de mate waarin je in staat bent om nieuwe gedragsalternatieven a…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Fysieke & Mentale Weerbaarheid, Assertiviteit, Stress, Emotionele intelligentie en Omgaan met Agressie & Emotie.

Deze masterclass is bedoeld voor weerbaarheids- en agressietrainers.

De laatste tien jaar worden de doelgroepen waaraan weerbaarheidstrainingen gegeven worden steeds diverser. Ging het vroeger vooral om meisjes en vrouwen die wel wat assertiever mochten worden, tegenwoordig is er een grote diversiteit aan doelgroepen. Je kunt dan denken aan verslavingszorg, speciaal onderwijs of gesloten jeugdzorg. Juist bij deze ‘nieuwe’ doelgroepen is emotieregulatie een belangrijk aspect van weerbaarheid. Wanneer het moeilijk is om jezelf te beheersen of als je je snel gekwetst voelt heeft dat gevolgen voor je gevoel van eigenwaarde en voor de mate waarin je in staat bent om nieuwe gedragsalternatieven aan te leren waardoor je je weerbaarder op kunt stellen.

In deze masterclass van de Pons Academie gaan we in op de specifieke kenmerken van emotieregulatie binnen weerbaarheidstrainingen en weerbaarheidsbegeleiding.

In het ochtendprogramma gaan we in op de theoretische achtergronden van emotieregulatie. Je krijgt een inkijkje in de inzichten uit de psychoanalyse en leert hoe emoties werken en welke factoren een goede emotieregulatie in de weg staan.

Vervolgens bekijken we welke effecten dit heeft voor het begeleiden in de vergroting van weerbaarheid; welke aspecten kunnen we in onze trainingen laten liggen en waar moeten we iets mee. We sluiten af met een aantal concrete werkvormen die je kunt inzetten om je cursisten te helpen beter om te gaan met hun emoties.

Na deze masterclass weet je wat emoties zijn en hoe het reguleren van emoties werkt. Daarnaast heb je een aantal handvatten gekregen waardoor je je deelnemers (nog) beter kunt begeleiden.

Deze masterclass wordt gegeven door Drs. Berendineke Steenbergen MBA. Zij studeerde Sociale Wetenschappen en bedrijfskunde. Ze is sinds 2001 betrokken geweest bij alle landelijke opleidingen tot weerbaarheidstrainer en heeft diverse publicaties over weerbaarheid op haar naam staan. Zo was ze bijvoorbeeld co-auteur van het bekende "Handboek weerbaarheid: van theorie naar toepassing"(SWP, 2016) en van "Handboek Marietje Kessels Project" (SWP, 2015). Ze is daarnaast docent en ontwikkelaar binnen diverse bachelor opleidingen waaronder de Bachelor Toegepaste Psychologie en de Social Work Opleidingen.

Het werkveld is enorm in ontwikkeling en heeft behoefte aan mensen die inspireren, innoveren en zichzelf en anderen willen ontwikkelen. Pons Academie ondersteunt mensen die met mensen werken om dit te bereiken. Wij bieden in praktijkgerichte en hoogwaardige opleidingen, geloven in persoonlijk onderwijs en werken daarom alleen met kleine opleidingsgroepen. Na afronding van een opleiding houden we graag contact met je en ben je van harte welkom op de kenniskring. 

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)