Power Apps en Automate voor Power BI

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Power Apps en Automate voor Power BI

Power BI Academy
Logo van Power BI Academy
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,0 Power BI Academy heeft een gemiddelde beoordeling van 9,0 (uit 42 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeUtrecht
22 mrt. 2023 tot 24 mrt. 2023
check_circle Startgarantie
placeUtrecht
15 mei. 2023 tot 17 mei. 2023
check_circle Startgarantie

Beschrijving

Power Apps staat samen met Power Automate en Power BI op het Power Platform. Power BI is inmiddels wel bekend maar Power Apps en Power Automate nog niet. Op het moment dat je meer kennis gaat opdoen over de andere functionaliteit op dit platform dan gaat er een wereld voor je open! Power BI is namelijk een fantastische tool om rapportages en analyses te maken. Maar combineer je Power BI met de andere tools op dit platform dan ontstaan er veel meer mogelijkheden. 

Met Power Apps kun je eenvoudig data invoeren of bewerken. Dat kun je bijvoorbeeld doen door formulieren te maken die je vervolgens kunt verwerken in je Power BI rapportage. Gebruikers van je Power BI rapportage kunnen zo direct comm…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Power Apps, App Development, Power BI, Microsoft CRM/ Dynamics en Microsoft Azure.

Power Apps staat samen met Power Automate en Power BI op het Power Platform. Power BI is inmiddels wel bekend maar Power Apps en Power Automate nog niet. Op het moment dat je meer kennis gaat opdoen over de andere functionaliteit op dit platform dan gaat er een wereld voor je open! Power BI is namelijk een fantastische tool om rapportages en analyses te maken. Maar combineer je Power BI met de andere tools op dit platform dan ontstaan er veel meer mogelijkheden. 

Met Power Apps kun je eenvoudig data invoeren of bewerken. Dat kun je bijvoorbeeld doen door formulieren te maken die je vervolgens kunt verwerken in je Power BI rapportage. Gebruikers van je Power BI rapportage kunnen zo direct commentaar toevoegen aan je rapportage, forecasts invullen of wijzigingen aanbrengen in gegevens. Het bouwen van zo'n oplossing is eenvoudig vanwege de grote hoeveelheid templates en voorgedefinieerde bouwblokken. 

Power Automate biedt oplossingen voor het automatiseren van taken en processen. Dit automatiseren kun je inrichten door het maken van flows. Deze flows zorgen ervoor dat je terugkerende taken en handelingen niet meer zelf hoeft uit te voeren en dat je daarnaast ook acties en taken kunt creëren op basis van je data. Integreer je Power Automate in Power BI dan kun je dus op basis van je data allerlei processen laten opstarten. 

In deze training gaan we je in drie dagen leren hoe je Power Apps kunt gebruiken om data in te voeren of te bewerken en hoe je Power Automate inzet om terugkerende taken te automatiseren. 

Het inschrijfgeld bedraagt € 1.395,- per persoon (exclusief 21% BTW).
Dit bedrag is inclusief het cursusmateriaal, lunch en koffie/thee.

Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat.

Onderwerpen

We hebben een gevarieerd programma voor je samengesteld met veel praktische oefeningen waarmee jij direct in de praktijk je voordeel kunt doen. Ook bieden we je de gelegenheid om je eigen vraagstukken in te brengen zodat we zoveel mogelijk bij jouw praktijk aansluiten.

Power Apps

 • Wat is Power Apps en wat kun je ermee? Leer alles over de structuur/licenties en de samenhang.
 • De 3 verschillende soorten Power Apps (canvas, model en portal).
 • Power Apps templates.
 • Verbinding maken met diverse databronnen, van Excel tot Azure SQL.
 • Het maken van een Power App op basis van een databron.
 • Het maken van een Canvas App met Power Apps Studio.
 • Het toevoegen van schermen en controls.
 • Werken met galleries en formulieren.
 • De formuletaal Power FX.
 • Het stylen van een Power App.
 • Power Apps integreren in Power BI, Sharepoint en Teams.

Power Automate

 • Wat is Power Automate en wat kun je ermee? Leer alles over de structuur/licenties en de samenhang.
 • Verbindingen maken met databronnen / applicaties
 • Flows maken op basis van sjablonen
 • Zelf flows maken
 • Automatiseren van processen
 • Werken met condities en switches
 • Werken met connectoren

Voor wie?

Deze 3-daagse training is geschikt voor iedereen die zonder al te veel technische kennis gebruik wil leren maken van Power Apps en Power Automate. Je leert weer op een hele nieuwe manier kijken naar je informatievoorziening in je organisatie!

De trainers

De cursus wordt verzorgd door RMaaike van der Veen. Maaike is iemand die je drie dagen lang weet te boeien met haar enthousiasme en wordt vaak geprezen om haar didactische vaardigheden.  

Wat levert het op?

Als je de training hebt afgerond mag je stiekem best een beetje trots zijn op jezelf.
Je hebt een rugzak vol met praktische kennis over Power Apps en Power Automate. Je bent in staat om deze tooling effectief in te zetten om de informatievoorziening in je organisatie te verbeteren en te combineren met Power BI.

Voorkennis

Het is aan te bevelen om basiskennis te hebben van Power BI en databases. Denk bijvoorbeeld aan de trainingen Power BI Level 1 of Inleiding in databases.

Software

In deze training wordt gebruik gemaakt van een Microsoft Office365 abonnement in combinatie met een Power Apps en Power Automate licentie. Tijdens de training kun je gebruik maken van een demolicentie, dus je hoeft die nog niet zelf aan te schaffen.

Cursusvormen

De cursus wordt klassikaal en indien gewenst ook incompany gegeven.

Neem je deel aan een training? Dan investeer je tijd en geld. Daar wil je natuurlijk wel wat voor terug. Om je te garanderen dat onze toptrainers je ook naar topprestaties leiden, geldt voor al onze trainingen een:

 1. Doorgangsgarantie
  De annulering van een cursus is altijd vervelend. Je verliest kostbare tijd omdat je op zoek moet naar een andere oplossing. Bovendien loop je de voordelen mis die de opleiding je biedt: meer efficiëntie en meer productiviteit. Daarom geven de Academies een doorgangsgarantie. Zijn er onvoldoende inschrijvingen voor een klassikale training, dan krijg je een individuele training aangeboden. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.
 2. Kleine-groepen-garantie
  Een klassikale cursus heeft pas meerwaarde als er voldoende aandacht is voor de individuele deelnemer. Daarom bestaan onze groepen uit maximaal 10 personen. Maar ook bij slechts 1 inschrijving gaat een cursus gewoon door!
 3. Niet-goed-geld-terug-garantie
  Deelnemen aan de trainingen van de Academies is zonder risico. Wij vinden het namelijk belangrijk dat je 100% tevreden bent. Om dat te garanderen, werken we uitsluitend met toptrainers.

  Voldoet ons aanbod toch niet aan je verwachtingen? Dan betalen wij je de gemaakte kosten volledig terug. We gaan hierin een stap verder dan anderen: omdat jij al kostbare tijd hebt geïnvesteerd, zijn ook de koffie, lunches en administratie voor onze rekening.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)