Pure & Lean

Adres:

A. Reynvaansingel 13
1902NSCastricum

Beschrijving

Bij Pure & Lean kun je terecht voor opleiding en coaching op gebied van Lean en Lean Six Sigma. Master Black Belt Maarten Nijman is een specialist in Lean Six Sigma en heeft ruime ervaring als docent en traint al sinds 2011 groepen in Lean of Lean Six Sigma. Hij werkte ook met opdrachtgevers in de zakelijke dienstverlening, overheid (gemeenten, ministeries), industrie, bouw, zorg, onderwijs en log…

Lees de volledige beschrijving

Bij Pure & Lean kun je terecht voor opleiding en coaching op gebied van Lean en Lean Six Sigma. Master Black Belt Maarten Nijman is een specialist in Lean Six Sigma en heeft ruime ervaring als docent en traint al sinds 2011 groepen in Lean of Lean Six Sigma. Hij werkte ook met opdrachtgevers in de zakelijke dienstverlening, overheid (gemeenten, ministeries), industrie, bouw, zorg, onderwijs en logistiek.

Wat is de kern van de opleidingen en trainingen bij Pure & Lean?

Doorvoeren van een organisatieverbetering doe je samen. Met iedereen uit het hele bedrijf. Het draait altijd om de twee factoren: Mens en Proces. Aan de basis van een succesvolle organisatieverbetering ligt kennis. Kennis over de processen van de organisatie en kennis over de veranderaanpak. Op die manier kun je verbeteringen doorvoeren die leiden tot hogere klanttevredenheid. Want dat is waar je het uiteindelijk voor doet: veranderen om iets te verbeteren. Dat maakt het ook zo leuk!

Waarom is het verbeteren van processen zo leuk?

Het inzicht dat je mensen in organisaties kunt geven – dat ze anders naar hun eigen werk gaan kijken. In plaats van te zeggen: ‘zo doen we het altijd al’, zie je dat medewerkers opeens gaan zoeken naar verbetering. Het gaat daarbij niet alleen om de processen, maar ook om de mensen. Daarom zetten we maximaal in op het opdoen van praktijkervaring in de eigen organisatie, op doen én leren.

Worden mensen gelukkiger van processen verbeteren?

Dat kan, maar het hoeft niet. Er zijn organisaties waar hard wordt gewerkt aan het verbeteren van processen, maar de mensen niet kunnen daar toch niet excelleren. Het is belangrijk om de dimensie ‘geluk’ mee te nemen in de verbeteringen die je doorvoert. Anders heb je het nog steeds over sub-optimalisatie. Ook al ervaren veel organisaties dat niet direct zo. Het geluk van medewerkers is van groot belang voor de vitaliteit van een organisatie.

Wat is dan onderscheidend van andere opleiders?

De opleidingen moeten uiteraard betaalbaar zijn en topkwaliteit leveren. Dan gaat het om leerrendement, materiaal en ervaring. Uiteindelijk zit je hier niet voor het certificaat, maar omdat je straks gaat excelleren als procesverbeteraar. Dan gaat het ook om gevoel, om een persoonlijke benadering en een klik met de docent. En we willen het inspirerend houden. Een goede sfeer met de cursisten en de docent is zeker belangrijk. Dat zie je ook terug in de keuzes bij het ontwikkelen van de opleidingen: we werken graag met inspirerende oefeningen en met bijzondere locaties met een prettige uitstraling. De locaties selecteren we bovendien op bereikbaarheid met OV en auto in de regio Noord- en Zuid Holland en Utrecht.

Ervaring met Pure & Lean?

Heb je een training, opleiding of cursus gevolgd bij Pure & Lean? Help anderen en deel je ervaring op Springest!

Als dank doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Deel je ervaring

Deel je ervaring

Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Extra kenmerken