Actualiteiten Financiële analyse

Niveau
Tijdsduur

Actualiteiten Financiële analyse

Rendement Uitgeverij BV
Logo van Rendement Uitgeverij BV
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,2 Rendement Uitgeverij BV heeft een gemiddelde beoordeling van 8,2 (uit 6 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Verkrijg inzicht in uw financiële cijfers en weet waar u moet bijsturen!

Als financial bent u mede verantwoordelijk voor het opstellen van de managementrapportage. Elke maand levert u hiertoe een balans en resultatenrekening op. Daarnaast geeft de rapportagetool uit uw boekhoudpakket periodiek een overzicht van kerncijfers en ratiowaarden. Maar wat betekenen deze cijfers voor uw bedrijf? En hoe kunt u sturen op deze cijfers? Tijdens de training Financiële analyse krijgt u inzicht in de wijze waarop de kerncijfers en kengetallen worden berekend en wat de betekenis van deze cijfers is. U leert bovendien hoe u de uitkomsten analyseert en hoe u adviezen geeft voor het bijsturen van de performan…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Verkrijg inzicht in uw financiële cijfers en weet waar u moet bijsturen!

Als financial bent u mede verantwoordelijk voor het opstellen van de managementrapportage. Elke maand levert u hiertoe een balans en resultatenrekening op. Daarnaast geeft de rapportagetool uit uw boekhoudpakket periodiek een overzicht van kerncijfers en ratiowaarden. Maar wat betekenen deze cijfers voor uw bedrijf? En hoe kunt u sturen op deze cijfers? Tijdens de training Financiële analyse krijgt u inzicht in de wijze waarop de kerncijfers en kengetallen worden berekend en wat de betekenis van deze cijfers is. U leert bovendien hoe u de uitkomsten analyseert en hoe u adviezen geeft voor het bijsturen van de performance.

Inhoud

Deze cursus legt een stevige basis voor het opstellen van financiële analyses. Deelnemers krijgen methoden en technieken aangereikt om aan de hand van de periodieke balans en resultatenrekening zowel kerncijfers als ratio’s te kunnen berekenen, analyseren en duiden. In de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • De actuele wettelijke kaders rond de opzet, berekening en presentatie van kerncijfers en kengetallen
  • Vertaling van balans en resultatenrekening naar kerncijfers en kengetallen
  • De inrichting van een evenwichtige set ratio's, die inzicht verschaft in de diverse aspecten van de financiële performance: solvabiliteit, rentabiliteit, activiteit en liquiditeit
  • Normatieve waarden per ratiosoort en relevante benchmarks voor branchevergelijking
  • De horizontale analyse op basis van meerjarenoverzichten
  • Welke kerncijfers en ratio's wil uw bank zien?
  • De impact van sturing op basis van ratio's op de performance van uw bedrijf

Na afloop van de cursus ontvangen de deelnemers een Excel-bestand, waarin de berekeningen zijn opgenomen die in de cursus worden behandeld.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)